TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (25-31/7)

Οι πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα, στην καρδιά του καλοκαιριού, στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (25-31/7)
Μπορεί οι εκπομπές, τα show και οι ελληνικές σειρές να μας αποχαιρέτισαν, αλλά αν κάτι έχει σε αφθονία η ελληνική τηλεόραση αυτή την περίοδο, στην καρδιά του καλοκαιριού, είναι ταινίες. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες πρεμιέρες και προβολές που συναντάμε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.

*Η μεγάλη μέρα (2014), Δευτέρα στις 22.00, Star
Στο Επαγγελματικό Αμερικανικό Ποδόσφαιρο, την ημέρα επιλογής των νέων παικτών από τα κολέγια, ο General Manager Σόνι Ουίβερ έχει την ευκαιρία να ξαναχτίσει την ομάδα του, διεκδικώντας τον πιο υποσχόμενο από τους ανερχόμενους αστέρες. Θα πρέπει, όμως, να αποφασίσει και τι είναι διατεθειμένος να θυσιάσει, καθώς εκείνη η ημέρα θα είναι καθοριστική για μερικούς νεαρούς με μεγάλα “ποδοσφαιρικά” όνειρα. Με τον Κέβιν Κόστνερ.

*Το πρόσωπο του έρωτα (2013), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1
Όταν γνωρίζει έναν άνδρα που μοιάζει καταπληκτικά με τον εκλιπόντα σύζυγό της, η Νίκι κυριεύεται από γνώριμα συναισθήματα και κάνει τα πάντα για ζήσει και πάλι τη μεγάλη της αγάπη μαζί του. Με τους Ανέτ Μπένιγνκ και Εντ Χάρις.

*Οι γενναίοι της Σαμοθράκης (2003), Τρίτη στις 23.10, ΕΡΤ2
Καλοκαίρι 1974. Εισβολή στην Κύπρο, επιστράτευση στην Ελλάδα. Ένα τάγμα «ανεπιθύμητων» επιβιβάζεται σε επιβατηγό πλοίο, με προορισμό τη Μεγαλόνησο, αλλά εν πλω, τα σχέδια αλλάζουν και καταλήγει στη… Σαμοθράκη. Εκεί, θα πρέπει να συνυπάρξουν με την τοπική κοινωνία αλλά και με τον απόηχο των γεγονότων που συγκλονίζουν τη χώρα. Νέος ελληνικός κινηματογράφος με γεύση από το παρελθόν, από τον Σταμάτη Τσαρουχά.

*Στα χέρια των φίλων (2012), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1
Όσο κι αν της άρεσαν τα παραμύθια, η ζωή της Ρενέ μοιάζει με εφιάλτη. Αυτή είναι η ιστορία της και το ταξίδι από την κατάθλιψη και την αυτοκαταστροφή προς την απεξάρτηση και την ελπίδα. Σκηνοθετεί ο Νέιθαν Φρανκόφσκι.

*Άνθρωποι Μέρη Πράγματα Μπελάδες (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1
Πρόσφατα χωρισμένος, ο Γουίλ προσπαθεί να μεγαλώσει τις κόρες του, να ανταπεξέλθει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και ταυτόχρονα να ξεπεράσει τη γυναίκα του και να αφεθεί ξανά στην αγάπη. Σκηνοθετεί ο Τζέιμς Στράους.

*Χαμένα όνειρα (2006), Πέμπτη στις 22.00, ΕΡΤ2
Σικελία. Αρχές του 20ού αιώνα. Ο Σαλβατόρε και η οικογένειά του εγκαταλείπουν την πατρίδα για να μεταναστεύσουν στην Αμερική, σ’ έναν καινούργιο κόσμο όπου υπάρχει εργασία για όλους. Ξεκινούν ένα δύσκολο υπερατλαντικό ταξίδι, με πολλούς συμπατριώτες τους, όλοι οπλισμένοι με όνειρα και ελπίδες, αλλά αρκετοί από αυτούς θα διαπιστώσουν ότι ίσως πρόκειται για αυταπάτες. Ο Έμανουέλ Κριαλέζε αποσπά με αυτή την ταινία τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

*12 Πίθηκοι (1995), Παρασκευή στις 22.00, Star
Έτος 2035. Μια θανατηφόρα επιδημία αποδεκατίζει τον πληθυσμό της Γης και οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν κάτω από το έδαφος. Οι επιστήμονες κατασκευάζουν μια μηχανή προκειμένου να στείλουν ένα άτομο πίσω στο χρόνο για να προσπαθήσει να εμποδίσει την εμφάνιση της επιδημίας. Περιπέτεια με τον Μπρους Γουίλις.

*Love Again (2015), Σάββατο στις 21.00, NovaLife
Ενα ζευγάρι στα πρόθυρα του διαζυγίου βάζει στην άκρη τις διαφορές του ενόψει του γάμου της κόρης του. Κι ενώ οι ετοιμασίες προχωρούν, εκείνοι ανακαλύπτουν πως η σχέση τους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Ρομαντική δραμεντί του Μάικλ Σκοτ με τους Χλόη Μπάμπκοκ και Λίνι Έβανς.

*Ένα μικρό χάος (2015), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1
Βερσαλλίες, 17ος αιώνας. Η Σαμπίν προσλαμβάνεται από τον αρχιτέκτονα εξωτερικών χώρων του παλατιού για να σχεδιάσει μέρος του κήπου. Το ελεύθερο πνεύμα της, όμως, τραβά την προσοχή της αυλής. Σκηνοθετεί ο Άλαν Ρίκμαν, που πρωταγωνιστεί μαζί με την Κέιτ Ουίνσλετ και τον Στάνλεϊ Τούτσι.

*Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 2ο (2011), Σάββατο στις 23.30, Star
Το μεγάλο, επικό φινάλε των περιπετειών του Μικρού Μάγου – που έχει εν τω μεταξύ μεγαλώσει αρκετά – περιλαμβάνει την τελική αναμέτρηση της ομάδας του Χόγκουαρντς με τον Βόλντεμορτ.

*Το Χάρισμα (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1
Ενας πρώην συνεργάτης του FBI με ενορατικές ικανότητες επιστρέφει στην ενεργό δράση για να βοηθήσει στη σύλληψη ενός κατά συρροή δολοφόνου, σε ένα κυνήγι γάτας-ποντικιού με απρόβλεπτες εξελίξεις. Δυνατό θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Άντονι Χόπκινς και τον Κόλιν Φάρελ.

*Σκότωσέ τους Γλυκά (2012), Κυριακή στις 23.30, Star
Ο Τζάκι Κόγκαν είναι ένας επαγγελματίας μπράβος και εκτελεστής του υποκόσμου. Όταν ένα παιχνίδι πόκερ, που ελέγχεται από τη μαφία, πάει στραβά, ο Κόγκαν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, που προσλαμβάνεται από τους μαφιόζους, για να αναλάβει να εντοπίσει αυτούς, που τόλμησαν να κλέψουν την μπάνκα, να τους τιμωρήσει παραδειγματικά και να τους δείξει ότι οι κανόνες της μαφίας πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Με τους Μπραντ Πιτ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ρέι Λιότα – σκηνοθετεί ο Άντριου Ντόμινικ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v