Επτά σειρές που πρέπει να δεις τώρα

Σούπερ πρεμιέρες κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας στην μικρή οθόνη. Επτά τοπ σειρές που πρέπει να δείτε.
Επτά σειρές που πρέπει να δεις τώρα
Το 2016 μας έφερε πολυαναμενόμενα νέα επεισόδια αγαπημένων σειρών (House of Cards, Walking Dead, X- Files) αλλά και αρκετό… φρέσκο πράγμα που υπόσχεται πολλά και κάτι μας λέει ότι θα μας κρατήσει για αρκετά επεισόδια καθηλωμένους στους δέκτες μας.

Ιδού επτά νέες σειρές που είτε ξεκίνησαν είτε έχουν ήδη ξεκινήσει αυτήν την περίοδο και όπως όλα δείχνουν θα μας κρατήσουν απασχολημένους για καιρό.

Vinyl

Η νέα σειρά του HBO τυχαίνει να αποτελεί… σύναξη «γιγάντων»: Για χάρη της ενώνουν τις δυνάμεις τους ο θρύλος της ροκ, Μικ Τζάγκερ, ο μάστορας της έβδομης τέχνης, Μάρτιν Σκορσέζε και ο παραγωγός του Boardwalk Empire, Τέρενς Γουίντερ. Και το αποτέλεσμα; Μια rock’n’roll σειρά εποχής, στην οποία τα αμαρτωλά ‘70s μπλέκουν με τους ροκ ήχους – μάλιστα, σύμφωνα με τον Σκορσέζε, δεν γίνεται μόνο η μουσική μέρος της αφήγησης, αλλά «ολόκληρη η αφήγηση είναι σαν ένα κομμάτι μουσικής». H σειρά προβάλλεται στην Ελλάδα από τα κανάλια Novacinema. Περισσότερα για τη σειρά εδώ.

Billions

Ο Ντέιμιαν Λούις (Homeland) είναι ο Μπόμπι «Axe» Αξελροντ, ο βασιλιάς των αμερικανικών αντισταθμιστικών κεφαλαίων (hedge funds), ένας άντρας με αρκετά χρήματα στα χέρια του, ο οποίος ασχολείται με τη φιλανθρωπία για να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Οι μέθοδοί του κάθε άλλο παρά αγνές είναι, και αυτό μένει να το διαπιστώσουμε κι εμείς παρακολουθώντας τη νέα σειρά η οποία κάνει πρεμιέρα στις 18 Απριλίου (1η σεζόν) στην Ελλάδα, ενώ στην Αμερική ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν. Τη σειρά υπογράφουν οι Μπράιαν Κόπελμαν και Ντέιβιντ Λέβιεν, σεναριογράφοι των «Συμορία των 11» και «Το Ρίσκο».

Heartbeat

Το στούντιο που έφερε στις οθόνες μας το εξαιρετικό “House” βρίσκεται πίσω από αυτήν την «ιατρική» σειρά, η οποία παρακολουθεί την καθημερινότητα της Αλεξ Παντιέρ, μιας καρδιοχειρούργου διάσημης για τις πρωτοποριακές, αλλά και ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί στο χειρουργικό τραπέζι, με ειδίκευση στη μεταμόσχευση καρδιάς. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε την Μελίσα Τζωρτζ (Grey’s Anatomy, The Slap), η οποία θυμίζει αρκετά τον Δόκτωρ House σε μια πιο… θηλυκή έκδοση. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 24 Μαρτίου.

The Path

Ο Άαρον Πωλ του Breaking Bad επιστρέφει στην μικρή οθόνη, και μαζί με την Μισέλ Μόναγκαν (True Detective) και τον Χιου Ντάνσι (Hannibal) πρωταγωνιστούν στο δραματικό The Path, μια σειρά που εξερευνά τους κόλπους μιας θρησκευτικής σέκτας κάπου στην Αμερική κι επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι που βλέπει την σχέση του και την πίστη του να περνά κρίση. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο δίκτυο Hulu στις 30 Μαρτίου.

Shadow Hunters

Βασισμένη στη σειρά βιβλίων της Κασάντρα Κλαιρ, «The Mortal Instruments / Θανάσιμα Εργαλεία», η νέα fantasy σειρά του Freeform (πρώην ABC Family) παρακολουθεί τις περιπέτειες της Κλαίρι Φρέι, μιας κοπέλας που μετά την εξαφάνιση της μητέρας της, ακολουθεί τους Κυνηγούς Σκιών σε αναζήτηση της. Στην πορεία μπλέκεται στο σχέδιο διάσωσης του κόσμου, ανακαλύπτει ότι είναι shadowhunter και οι περιπέτειες για εκείνη ξεκινούν, σε μια εναλλακτική Νέα Υόρκη που ονομάζεται Downworld. Η πρώτη σεζόν της σειράς ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, ενώ η δεύτερη αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2016.

Murder

Μόλις τρία επεισόδια αριθμεί η νέα σειρά του BBC, όμως αναμένονται «μπολιασμένα» με άφθονο σασπένς. To «Murder» είναι γυρισμένο σαν ντοκιμαντέρ, οι βασικοί του χαρακτήρες μιλούν κατευθείαν στην κάμερα και η ιστορία ξετυλίγεται σταδιακά κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Στο τιμόνι της σειράς βρίσκουμε τον Ρόμπερτ Τζόουνς του, ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Biger Larsen του The Killing. Η σειρά έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο της.

Roots

Το ομώνυμο βιβλίο του Άλεξ Χέιλι (ξανά) μεταφέρεται στη μικρή οθόνη, υπό τη σκηνοθετική ειπμέλεια των Μπρους Μπέρεσφορντ, Φιλιπ Νόις, Μάριο Βαν Πίμπλς και Τόμας Κάρτερ. Η σειρά επικεντρώνεται στην ιστορία της σκλαβιάς στην Αμερική, μέσα από γενιές μιας οικογένειας σκλάβων, ξεκινώντας από τον κεντρικό ήρωα, Κούντα Κιντέ (Μαλακάι Κέρμπι), έναν άντρα που πιάνεται από εμπόρους στην Γκάμπια για να πουληθεί σκλάβος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το εξαιρετικό καστ συναποτελούν οι Λόρενς Φίσμπερν, Ανα Πάκουιν, Φόρεστ Γουίτακερ. Η σειρά κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 30 Μαΐου.


Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v