Netflix πλέον και στην Ελλάδα: Όσα πρέπει να ξέρετε

Τι είναι το Netflix; Πόσο κοστίζουν οι συνδρομές του; Γιατί τόσος ντόρος, πια; Όσα πρέπει να ξέρετε για την online πλατφόρμα που ήρθε στην Ελλάδα.
Netflix πλέον και στην Ελλάδα: Όσα πρέπει να ξέρετε
Ο εναλλακτικός τίτλος αυτού του κειμένου θα μπορούσε να είναι “Πώς να μην σας ξαναδεί ζωντανός άνθρωπος”, αλλά θα προσπαθήσουμε να συγκρατηθούμε. Η αλήθεια είναι, όμως, πως αν φτιάξεις λογαριασμό στο Netflix, οι πιθανότητες να χαθείς μέσα στις απεριόριστες επιλογές που έχεις για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, μάλλον θα καταστήσουν την ανθρώπινη επικοινωνία λιγότερο σημαντική.

Πέρα από τα αστεία, πάντως, η ξαφνική ανακοίνωση ότι ο κολοσσός του online streaming, Netflix, γίνεται πλέον διαθέσιμος σε περισσότερες από 190 χώρες του κόσμου – και μέσα σ’ αυτές η δική μας – μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο πώς βλέπουμε τηλεόραση, καθώς για ένα πολύ μικρό ποσό έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε παντού, με ένα κλικ, πάρα πολλές αγαπημένες μας ταινίες και σειρές.

Πώς λειτουργεί;
Για να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Netflix και να κάνετε μία πολύ σύντομη εγγραφή. Ο πρώτος μήνας χρήσης της υπηρεσίας είναι δωρεάν, και αν δεν είστε ικανοποιημένοι (ή αν απλά θέλετε να απολαμβάνετε για έναν μήνα δωρεάν σειρές) μπορείτε να ακυρώσετε την συνδρομή σας όποια στιγμή θέλετε μέσα σ’ αυτόν τον μήνα, χωρίς να χρεωθείτε. Από εκεί και μετά, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα τρία πακέτα:
*Προβολή σε μία οθόνη, χωρίς δυνατότητα HD με €7,99/μήνα
*Ταυτόχρονη προβολή σε δύο οθόνες, HD ποιότητα με €9,99/μήνα
*Ταυτόχρονη προβολή σε τέσσερις οθόνες, ποιότητα εικόνας Ultra HD με €11,99/μήνα

Ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς θεατές, βέβαια, είναι αυτό των υποτίτλων. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή – και όπως αναφέρεται, ούτε στο πολύ κοντινό μέλλον – δεν θα υπάρχει η επιλογή ελληνικών υποτίτλων, όμως όλα τα προγράμματα της υπηρεσίας περιέχουν αγγλικούς υπότιτλους, με πολλά από αυτά και σε άλλες γλώσσες, όπως Ισπανικά και Γερμανικά.

Και κάτι εξίσου σημαντικό…
Ίσως αυτό που κατάφερε να εκτινάξει το Netflix σε κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα για streaming (και το παράδειγμα του οποίου ακολούθησαν πολλές ακόμα πλατφόρμες, όπως το Hulu) ήταν η παραγωγή original προγράμματος. Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Επειδή στον χώρο του internet, τα πράγματα λειτουργούν με διαφορετικούς κανόνες από αυτούς που ορίζει η τηλεόραση. Δημιουργοί που δεν θα έβρισκαν τρόπο να πουν τις ιστορίες τους ελεύθερα με τους περιορισμούς και τις απαιτήσεις που έχει η τηλεόραση – ακόμα και η καλωδιακή – καταφέρνουν πλέον, με μεγάλη ελευθερία, να δημιουργήσουν σειρές που αλλάζουν σιγά-σιγά τα δεδομένα της μικρής οθόνης.

Και, για να σας προετοιμάσουμε για τους πρώτους μαραθώνιους, ιδού μερικές παραγωγές του Netflix που δεν πρέπει να χάσετε, μία για κάθε πιθανή σας διάθεση…

Marvel’s Daredevil & Jessica Jones
Δύο σειρές, ένα σύμπαν – αυτό της Marvel, με τους τρομερούς υπερήρωες – το οποίο αποδομείται από κάθε άποψη. Ο μεν Daredevil αποτελεί μία ιδιαίτερα κυνική ματιά σε όλα τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν με το να είσαι… προστάτης, η δε Jessica αποτελεί μία σκληρή ματιά (που δεν υπήρχε περίπτωση να δούμε σε μία τυπική Marvel ταινία) στην κακοποίηση και τις επιπτώσεις της. Και όλα αυτά με γερές δόσεις δράσης!

Unbreakable Kimmy Schmidt
Έχει χαρακτηριστεί ως η πρώτη εκπληκτική κωμωδία της εποχής του streaming… και δεν θα διαφωνήσουμε, για να είμαστε ειλικρινείς. Μια γυναίκα που ήταν κλειδωμένη σε ένα υπόγειο για δεκαπέντε χρόνια από τον τρελό αρχηγό μιας αίρσης, όταν ελευθερώνεται αποφασίζει να αρπάξει την ζωή στα χέρια της. Θα κλαίτε από τα γέλια τόσο πολύ, που θα ξεχάσετε πως όλη η ιστορία βασίζεται σε κάτι τόσο σκοτεινό.

Sense8
Απλώς ένα μικρό – αν και μπερδεμένο – αριστούργημα. Η σειρά των αδερφών Γουακόφσκι, που δημιούργησαν το Matrix, προσφέρει λίγο απ’ όλα: περιπέτεια, δράση, ανατροπές, χιούμορ, μαγευτικά σκηνικά και μια ιστορία με οκτώ ανθρώπους που μπαινοβγαίνουν ο ένας στο μυαλό του άλλου και βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια τρομακτική συνωμοσία.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v