Τα χριστουγεννιάτικα επεισόδια αγαπημένων μας σειρών

Θυμηθείτε μαζί μας τα γιορτινά επεισόδια 10 αγαπημένων ελληνικών και ξένων σειρών, γεμάτα τραγούδια, γέλιο και γιορτινή ατμόσφαιρα.
Τα χριστουγεννιάτικα επεισόδια αγαπημένων μας σειρών
Τραγούδι, γέλιο, συγκίνηση, μνήμες από παλαιότερες δεκαετίες και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Αυτά είναι τα συστατικά των γιορτινών επεισοδίων των σειρών – όταν δηλαδή κάποτε υπήρχαν σειρές στην ελληνική τηλεόραση, και αρκετό χρήμα για επετειακά επεισόδια – υπερπαραγωγές.

Αυτά τα θρυλικά επεισόδια θυμόμαστε παρακάτω, σε μια δεκάδα ελληνικών και ξένων σειρών που θα σας ξυπνήσουν ευχάριστες αναμνήσεις και θα σας κρατήσουν καλή χριστουγεννιάτικη παρέα τα μεσημέρια των αργιών που δεν μπορείτε να σηκωθείτε από τον καναπέ από το πολύ φαγητό. Όπως περίπου έπαθε και ο Τζόι Τριμπιάνι, η Κατακουζήνα και ο Χαλακατεβάκης, στα επεισόδια που ακολουθο

Απαράδεκτοι
Απαράδεκτη στάση νο.1: Το πρώτο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της σειράς, στο οποίο η Δήμητρα κάνει ρεβεγιόν, τα πιτσιρίκια που λένε τα κάλαντα της κλέβουν την καφετιέρα, ο Βλάσης πάει στου Λαμόγια και ο διαχειριστής δέχεται την πιο επική πρόσκληση στη Ιστορία των προσκλήσεων: «Επειδή ξέρουμε ότι θα είστε κατάμονος αυτές τις γιορτές, που δεν σας πλησιάζει ψυχή γιατί έχετε αυτόν τον ανθρωποδιώχτη που σας χαρακτηρίζει, θέλετε να ρθείτε;».


Απαράδεκτη στάση νο.2: Το φοβερό πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο ήταν μια υπερπαραγωγή τετραπλής διάρκειας με πολλούς καλεσμένους, όπως την Μίρκα Παπακωνσταντίνου, τη Μαρία Φιλίππου, τη Ναταλία Τσαλίκη, τον Παύλο Χαϊκάλη και την Ελευθερία Αρβανιτάκη, που τραγουδούσε όσο η «πλοκή» του επεισοδίου διαπερνούσε όλες τις εποχές του 20ου αιώνα στην Ελλάδα.


Ντόλτσε Βίτα

Η μαμά του Αντώνη Καλούδη (η υπέροχη Ελένη Γερασιμίδου) έρχεται να αρραβωνιάσει τον γιο της και η οικογένεια Μαρκάτου… παρ’ ολίγον να στολίσει εκείνη αντί για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κερασμένα, τα μελομακάρονα της Ασπασίας, που η Χριστίνα ξέρει πού τα κρύβει.

Τρεις Χάριτες και Δις Εξαμαρτείν
Οι Ρέππας-Παπαθανασίου ήξεραν επίσης πώς να δίνουν εορταστικό τόνο στις σειρές τους, με γκράντε επεισόδια και εκλεκτούς καλλιτέχνες-guests.


Στις Τρεις Χάριτες, στο επεισόδιο Show Business, καλεσμένοι είναι οι Κραουνάκης-Πρωτοψάλτη και Μακεδόνας.


Και στο Δις Εξαμαρτείν, η Ηρώ Μανέ, η Κατερίνα Κούκα, ο Κώστας Μακεδόνας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Άννα Κυριακού και η Νατάσα Μανίσαλη. Το αποτέλεσμα: Τηλεταινία διάρκειας μιάμισης ώρας, γεμάτη ελληνικό τραγούδι και σκετσάκια «βγαλμένα απ’ τα παλιά».

Της Ελλάδος τα παιδιά

Ο Κώστας Μακεδόνας ξαναχτυπά και τραγουδά για χάρη της αεροπορίας και των σμηνιτών του σμήναρχου Κάκκαλου.

Κωνσταντίνου και Ελένης

Είναι παραμονές του 2000, και ο πλανήτης φοβάται πως ο κόσμος… τελειώνει. Το σεναριακό δίδυμο Ρώμα-Χατζησοφιά παίρνει αυτόν τον φόβο και τον μεταμορφώνει σε ένα… κουλό επεισόδιο, όπου όλοι οι ήρωες ετοιμάζονται για την συντέλεια: Ο Μάνθος αρραβωνιάζεται όλες τις μοναδικές του αγάπες, η Πέγκυ ερμηνεύει ποτ πουρί των αγαπημένων ρόλων της και ο Κωνσταντίνος με την Ελένη επιτέλους(;) μονοιάζουν.

Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη

Οι κρατούμενες στις φυλακές του Καλάμου ετοιμάζονται για χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, στο πιο συγκινητικό επεισόδιο της σειράς των Ρήγα-Αποστόλου. Μέσα στις φωνές, τα τραγούδια και τις ατάκες των ηρωίδων, θυμόμαστε τι θα πει να κάνεις γιορτές με τους πραγματικά δικούς σου ανθρώπους και πώς να συγχωρείς.

Σ’ αγαπώ – Μ’αγαπάς

Σε ένα από τα τελευταία εορταστικά επεισόδια «παλαιού τύπου», αυτού που οι ήρωες μεταφέρουν ατμόσφαιρα παλιάς Ελλάδας (και όχι μόνο – αφού εδώ βλέπουμε την Δήμητρα Παπαδοπούλου και τον Θοδωρή Αθερίδη ως Αδάμ και Εύα αλλά και ως… Τζον και Γιόκο), το επετειακό Σ’ αγαπώ Μ’αγαπάς παραμένει ακόμα και σήμερα απολαυστικό.

Τα Φιλαράκια

Δεν είναι ελληνική σειρά, αλλά τόσα χρόνια που τα βλέπουμε ξανά και ξενά τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου στο STAR, έχουμε αγαπήσει τα νεοϋορκέζικα Χριστούγεννά τους, ακόμη και τις Ευχαριστίες τους, με την Μόνικα να γεμίζει γαλοπούλες (ή ενίοτε να τις φοράει σαν καπέλα και να χορεύει), την Φοίβη να τραγουδά με τhν κιθάρα της στον Άι Βασίλη, τον Ρος να ντύνεται Γιορτινό Αρμαντίλο, τον Τζόι να φορά φαρδιές φόρμες για να σπάσει το ρεκόρ του στο φαΐ και τους άντρες της παρέας να βλέπουν μπέιζμπολ για να αποφύγουν τις αγγαρείες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v