8 καινούριες ξένες σειρές για τον χειμώνα

Δείτε οκτώ ολοκαίνουριες ξένες σειρές που κάνουν πρεμιέρα το φθινόπωρο και υπόσχονται να μας κρατήσουν κολλημένους στην οθόνη μας όλο τον χειμώνα.
8 καινούριες ξένες σειρές για τον χειμώνα
του Γιώργου Κόκουβα

Πριν λίγες εβδομάδες σας μιλήσαμε για τα καινούρια ελληνικά σίριαλ που αναμένονται αυτή τη σεζόν. Καλώς ή κακώς, όμως, κανένα δεν φτάνει το επίπεδο των παραγωγών των αμερικανικών δικτύων, τα οποία κάθε χρόνο ξεφουρνίζουν νέες εθιστικές σειρές με τις οποίες… ξεχειμωνιάζουμε.

Αυτόν τον χειμώνα, λοιπόν, με ποιες σειρές θα κολλήσουμε; Με καινούρια αστυνομικά δράματα που τον τελευταίο καιρό, ελέω True Detective είναι στην μόδα; Με ρομαντικές κομεντί και ξεκαρδιστικές μοντέρνες κωμωδίες; Ή μήπως με υπερπαραγωγές που μεταφέρουν στην μικρή οθόνη αγαπημένους ήρωες των comics; Απ’ όλα έχει η σεζόν, κι εμείς παρακάτω συγκεντρώνουμε οκτώ από τις ξένες σειρές που ξεκινούν αυτή την περίοδο και μας «κάνουν κλικ». 

How to get away with murder 

Το χρυσό άγγιγμα της Shonda Rimes, της γυναίκας που δημιούργησε το Grey’s Anatomy αλλά και το τελευταίο μας «κόλλημα», το «Scandal», επιστρέφει φέτος με τρίτο χτύπημα στο ABC: Αναλαμβάνει θέση παραγωγού στη σειρά που δημιούργησε ο Peter Nowalk, με πρωταγωνίστρια την οσκαρική Viola Davis. Η τελευταία υποδύεται μια ατρόμητη δικηγόρο και καθηγήτρια Νομικής, που κάθε χρόνο διαλέγει τέσσερις φοιτητές της ως βοηθούς. Αυτοί, με φόντο τον οξύ ανταγωνισμό τους για να κερδίσουν την εύνοιά τους στις υποθέσεις της, μπλέκουν σε έναν φόνο που διαπράττουν ομαδικά. Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου. 

Gotham 

Η φρενίτιδα με την μεταφορά ηρώων comics στην μικρή οθόνη συνεχίζεται, με το δίκτυο του Fox να ασχολείται με την ιστορία του Jim Gordon, του «ματιού του νόμου» στην γνωστή και μη εξαιρετέα πόλη όπου δρα ο Batman. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Ben McKenzie θα μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, όταν ακόμη ο Gordon ως νέος αστυνομικός ερευνά την υπόθεση δολοφονίας της οικογένειας Wayne. Στη σειρά αναμένεται να εξιστορηθούν και οι απαρχές ηρώων όπως η Catwoman και ο Πιγκουίνος. Η πρεμιέρα προβλήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου. 

A to Z 

Το δίκτυο NBC ξαναχτυπά, με την ρομαντική κωμωδία που φιλοδοξεί να γίνει διάδοχος του How I Met Your Mother. Θα παρακολουθήσουμε μια ιστορία έρωτα μεταξύ των Ben Feldam και της Cristin Milioti και θα δούμε την σχέση τους από την αρχή ως το τέλος, κάτι σαν την τηλεοπτική εκδοχή του “500 days of Summer”. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου. 

The Flash 

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του CW τα τελευταία χρόνια, το «Arrow» με την ιστορία του μοντέρνου Ρομπέν των Δασών, αποκτά το πολυαναμενόμενο spin-off της. Το “The Flash” θα αφηγηθεί την ιστορία του Barry Allen (Grant Gustin), που γίνεται ο γρηγορότερος άνθρωπος του κόσμου μετά από ένα εργαστηριακό ατύχημα. Ως Flash πια, θα χρησιμοποιήσει τις υπερφυσικές δυνάμεις του για να καταπολεμήσει το έγκλημα στην πόλη του, με ελαφρώς όμως πιο ελαφριά διάθεση από την «μητρική» σειρά. Ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου. 

Constantine 

Αν σας αρέσουν οι κομιξικές μεταφορές, αυτή είναι η χρονιά σας. Το NBC αυξάνει την ποικιλία, ποντάροντας στον ήρωα της σειράς Hellblazer της DC Comics, με τον Ουαλό Matt Ryan στον ρόλο του John Constantine, τον κυνηγό δαιμόνων με το τραυματικό παρελθόν. Μαζί του, συμπρωταγωνιστεί και ο γνωστός από το True Detective, Charles Halford. Η σειρά κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 24 Οκτωβρίου. 

Gracepoint 

Σε αυτή τη μίνι σειρά του Fox, θα παρακολουθήσουμε μια αστυνομική έρευνα μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός μικρού αγοριού σε μια ειδυλλιακή παραλία της Καλιφόρνιας. Όταν ο θάνατος χαρακτηρίζεται δολοφονία, η μικρή πόλη ταράζεται από την μανία των media για κάλυψη του θέματος, την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δύο αστυνομικοί που αναλαμβάνουν την υπόθεση. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο David Tennant και η Anna Gunn – μαζί τους οι Nick Nolte, Michael Pena και Kevin Rankin. Η σειρά, που αποτελεί διασκευή του βρετανικού Broadchurch, κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου. 

Madam Secretary 

Η Tea Leoni υποδύεται την πρώην πράκτορα της CIA, η οποία καλείται από το πρώην αφεντικό της και νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ (Keith Carradine) να εργαστεί στο πόστο του Υπουργού Εσωτερικών των ΗΠΑ, και εκείνη αποδέχεται αλλά αποφασίζει να ταράξει τα νερά της πολιτικής σκηνής με τις απόψεις της. Η σειρά έκανε πρεμιέρα από το δίκτυο του CBS στις 21 Σεπτεμβρίου. 

Selfie 

Το ABC αποφάσισε να κερδίσει το νεανικό κοινό με μια σειρά αφιερωμένη στα social media, με τα οποία ασχολείται μανιακώς η Ελίζα, την οποία υποδύεται η Karen Gillan (Doctor Who). Εθισμένη στο Facebook και το Instagram, η Ελίζα παραμελεί την κανονική της ζωή και τους πραγματικούς φίλους της και μένει μόνη. Για να διορθώσει την κατάσταση, προσλαμβάνει τον Χένρι (John Cho), έναν γκουρού του μάρκετινγκ που αναλαμβάνει να επαναλανσάρει την εικόνα της και να την βάλει στον «ίσιο» κοινωνικό δρόμο. Η πρεμιέρα της σειράς πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v