TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-22/12)

Οι νέες εκπομπές, οι ταινίες και οι σειρές που θα δούμε και οι χιλιοπαιγμένες χριστουγεννιάτικες ταινίες που (δεν) θα δούμε αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-22/12)
του Γιώργου Κόκουβα

Όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, άλλο τόσο η τηλεοπτική εμπειρία θα θυμίζει αυτή του déjà-vu. Αυτή τη βδομάδα, για παράδειγμα, θα ξαναδείτε, όπως τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια, γλυκανάλατες, παιδικής έμπνευσης ταινίες όπως «Τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής μου», «Ο Αληθινός Άη Βασίλης», «Ο αδερφός του Άη Βασίλη» και άλλα παρόμοια πονήματα με χιόνια, Άη Βασίληδες και κλισέ για το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αγνοήστε τα – εκτός αν είστε βαριά άρρωστοι και έχει χαλάσει ο υπολογιστής σας. Υπάρχουν πιο ενδιαφέρουσες ταινίες αυτή την εβδομάδα, όπως οι παρακάτω:

*American History X – Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας, Κυριακή στις 23.30, STAR 
Ο Έντουαρτ Νόρτον πέφτει στην παγίδα του νεοναζισμού, γίνεται εγκληματίας και αφού βγει μετανιωμένος από τη φυλακή ανακαλύπτει ότι στην ίδια παγίδα έχει πέσει ο μικρός του αδερφός. Και ναι, θα αναπαράξουμε το γνωστό κλισέ: Η ιστορία αυτή έχει γίνει στα μέρη μας πιο επίκαιρη από ποτέ.

*Death Proof, Κυριακή στις 2.00, STAR 
Ο Κουεντίν Ταραντίνο διασκεδάζει γυρίζοντας μια ταινία με… τρελά γκάζια, σέξι σκηνές, αισθησιακούς χορούς, υπέροχο soundtrack και καταδιώξεις τετράτροχης εκδίκησης μεταξύ μιας παρέας κοριτσιών και ενός μυστηριώδους (έως παρανοϊκού) άντρα που συναντούν κάπου στην ερημιά.

*Σκοτεινό Ποτάμι, Παρασκευή στις 23.00, ALPHA 
Ο Κλιντ Ίστγουντ μεταφέρει στην οθόνη το ομώνυμο βιβλίο, που ακολουθεί την συνάντηση τριών παιδικών φίλων με αφορμή την δολοφονία της κόρης ενός εξ αυτών. Η έρευνα για την υπόθεση ανοίγει παλιές πληγές και το μυστήριο μπλέκει όμορφα με τις ερμηνείες των Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς και Κέβιν Μπέικον.

*Ο Άρθουρ και οι Μίνιμοι, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Ο Λικ Μπεσόν μιλά στο παιδί μέσα μας, με αυτή την ημι-animation περιπέτεια για όλη την οικογένεια: Ο μικρός Άρθουρ ακολουθεί τα σημάδια που του έχει αφήσει ο εξαφανισμένος παππούς του, για να βρει έναν κρυμμένο θησαυρό και να σώσει το σπίτι της γιαγιάς του από έναν επιτηδειο κτηματομεσίτη. Και κάπου εκεί, ο ρεαλισμός μεταμορφώνεται σε animation φαντασία, αφού ο Άρθουρ «πέφτει» στην χώρα των παράξενων Μίνιμοι.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας

*Μια Κυρία στα Μπουζούκια, Τετάρτη στις 21.00, ALPHA 
Σε ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, συναντάμε λαμπερά ονόματα του παλιού καλού ελληνικού σινεμά, από την Ζωή Λάσκαρη και τον Κώστα Βουτσά, μέχρι την Μάρθα Καραγιάννη, τον Φαίδωνα Γεωργίτση, τον Χρόνη Εξαρχάκο και την Μαίρη Χρονοπούλου στην πρώτη της femme fatale εμφάνιση σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

*Η Σωφερίνα, Κυριακή στις 21.10, STAR 
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πιάνει το τιμόνι και μπλέκει σε μια δικαστική περιπέτεια που κλονίζει τον γάμο της με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, αλλά γίνεται η αφορμή για εμβληματικές κωμικές σκηνές στο δικαστήριο, με φιγούρες όπως αυτή του «αλήθωρου» Γύλου – Βασίλη Αυλωνίτη ή του χορού σε ρυθμούς… Χάλυ-Γκάλι.

*Νέες εκπομπές στην Δημόσια Τηλεόραση
Στην ΔΤ έχουν παίρνουν σιγά-σιγά μπροστά οι μηχανές και οι κάμερες. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η δημοσιογραφική εκπομπής In Focus (κάθε Τρίτη στις 22.45, ΔΤ) με τις Οντίν Λιναρδάτου και Σταυρούλα Χριστοφιλέα, που αναλύουν με την βοήθεια καλεσμένων πολιτικά, διεθνή, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα.

Αυτή τη Δευτέρα επίσης, κάνει πρεμιέρα μια νέα εκπομπή, το «4G(reece)», (από Δευτέρα και καθημερινά στις 19.10, ΔΤ), που βγαίνει στους δρόμους και καταγράφει ενδιαφέρουσες δράσεις, ενέργειες αστικής κινητοποίησης, στέκια αλληλεγγύης και πολιτισμού και τα μεταφέρει σε μορφή μίνι ρεπορτάζ σε καθημερινές εικοσάλεπτες δόσεις. Στην πρώτη εκπομπή, θα δούμε μεταξύ άλλων την δράση ευαισθητοποίησης για το AIDS από την Βαρβάκειο Αγορά, τις δράσεις του χώρου Βρυσάκι.

*Οι σειρές και οι εκπομπές της εβδομάδας
Νέα επεισόδια θα δούμε από τις σειρές «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» (Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, ALPHA), Βασιλιάδες (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 22.30, Mega), Με τα παντελόνια κάτω (Δευτέρα στις 22.30, Mega), το Σπίτι της Έμμας (Παρασκευή στις 22.30, Mega) και Το Μεζεδοπωλείο (Δευτέρα και Τετάρτη στις 20.45, ΣΚΑΪ). Από τις ξένες σειρές, νέα επεισόδια θα δούμε από Homeland (Δευτέρα στις 23.30, ALPHA), Game of thrones (Δευτέρα στις 23.15, ΣΚΑΪ), Boardwalk Empire (Τρίτη στις 23.15, ΣΚΑΪ) και The Good Wife (Πέμπτη μεσάνυχτα, ΣΚΑΪ).

Νέα επεισόδια θα δούμε επίσης από τις εξής εκπομπές: «Έρευνα» του Παύλου Τσίμα (Τρίτη στις 23.40), «360°» της Σοφίας Παπαϊωάννου (Τρίτη στις 23.45), «60’ Ελλάδα» του Νίκου Μάνεση (Τετάρτη στις 23.45, ALPHA), «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ (Πέμπτη στις 23.45), «Στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου (Δευτέρα στις 23.15) και «Σε πρώτο Πλάνο» της Κατερίνας Αντωνοπούλου (Κυριακή στις 0.30, ΑΝΤ1).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v