TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (9-15/12)

Ξένες ταινίες, δημοσιογραφικές εκπομπές, αθλητικές αναμετρήσεις και μια νέα ελληνική μίνι σειρά-έκπληξη κρύβει το τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (9-15/12)
του Γιώργου Κόκουβα

Μετά από αρκετές απογοητεύσεις από τις δημοσιογραφικές εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας – όπως η συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη στην εκπομπή «Ευθέως» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, λες και μας ενδιαφέρει η γνώμη του, ή η απαράδεκτη προσέγγιση του Σταύρου Θεοδωράκη στους Πρωταγωνιστές του με την «Λεσβία του Κολωνού», η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κινηθεί σε ήπιους τόνους, καθώς θα αρχίσει σιγά-σιγά το “light” χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και οι ταινίες με τον Άγιο Βασίλη.

Μέχρι να δούμε λοιπόν για εικοστή φορά το «Μόνος στο σπίτι», σημειώνουμε τα highlights αυτής της τηλεοπτικής εβδομάδας, μαζί με μια πρεμιέρα-έκπληξη.

Η σειρά της εβδομάδας

*
Το Μεζεδοπωλείο, Δευτέρα και Τετάρτη στις 20.45, ΣΚΑΪ 
Ο Παύλος Χαϊκάλης, πέρα από την ιδιότητα του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν ξεχνά και την υποκριτική του ιδιότητα. Επιστρέφει λοιπόν στις οθόνες μας με μια καινούρια μίνι-σειρά, την πρώτη στην ιστορία του ΣΚΑΪ. Θα υποδύεται τον ιδιοκτήτη του «Μεζεδοπωλείου» σε μικρά κωμικά σκετσάκια και επεισόδια που θα διαρκούν μόλις δεκαπέντε λεπτά, σε κείμενα Κώστα Καλαφάτη.
Στα υπόλοιπα «ραντεβού» της εβδομάδας, ξεχωρίζουν τα νέα επεισόδια της «Μουρμούρας» (Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, ALPHA), ενώ καινούρια επεισόδια θα δούμε και από τις σειρές Βασιλιάδες (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 22.30, Mega), Με τα παντελόνια κάτω (Δευτέρα στις 22.30, Mega) και το Σπίτι της Έμμας (Παρασκευή στις 22.30, Mega). Από τις ξένες σειρές, ξεχωρίζουν τα νέα επεισόδια από Homeland (Δευτέρα στις 23.30, ALPHA), Game of thrones (Δευτέρα στις 23.15, ΣΚΑΪ), Boardwalk Empire (Τρίτη στις 23.15, ΣΚΑΪ) και The Good Wife (Πέμπτη μεσάνυχτα, ΣΚΑΪ).

Η ελληνική ταινία της εβδομάδας

*
Τζένη Τζένη, Τετάρτη στις 21.00, ALPHA 
Η Τζένη Καρέζη, ο Κώστας Μπάρκουλης και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος μας θυμίζουν τα πολιτικά παιχνιδάκια που παίζονται πίσω από τις εκλογές και τον σουρεαλισμό που συνεπάγεται η αναμέτρηση της κάλπης στην ελληνική επαρχία, στην κλασική ταινία των Γιαλαμά-Πρετεντέρη για τον λευκό γάμο δύο νέων στον βωμό μιας υποψηφιότητας.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας

*
Hangover, part II, Πέμπτη στις 22.00, STAR 
Μία από τις πλέον επιτυχημένες κωμωδίες της τελευταίας δεκαετίας, το Hangover και η αντροπαρέα του, επιστρέφει στις οθόνες μας για δεύτερη φορά, αξιοποιώντας στο έπακρο την «έκπληξη» της πρώτης ταινίας, δηλαδή την κωμική φλέβα του Ζακ Γαλυφιανάκη. Στο sequel αυτό, σειρά να παντρευτεί έχει ο Στου και η παρέα σπεύδει για το bachelor party στην εξωτική Ταϊλάνδη, μπλέκοντας και πάλι σε κωμικοτραγικές καταστάσεις.

*Planet Terror, Παρασκευή στις 2.15, STAR 
Το σύμπαν που χτίζει ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ με την βοήθεια του Κουεντίν Ταραντίνο περιλαμβάνει μεταλλαγμένα ζόμπι που διψούν για αίμα, στριπτιζέζ με ένα πόδι, σερίφηδες και ετερόκλητους χαρακτήρες που καλούνται να εξολοθρεύσουν νεκροζώντανα τέρατα και άφθονη στιλιζαρισμένη βία σε μία από τις πιο badass ταινίες για τους… μεταμεσονύκτιους θεατές.

*Batman, Σάββατο στις 0.45, STAR 
Η απαρχή του κινηματογραφικού μύθου του Batman συντελείται στην φαντασία του Τιμ Μπάρτον το μακρινό 1989 και από εκεί στις οθόνες μας, μέσω του Μάικλ Κίτον, του «Τζόκερ» Τζακ Νίκολσον, της «γάτας» Κιμ Μπάσιντζερ και της γνωστής ποπ-γκοθ μπαρτονικής αισθητικής, για την οποία απέσπασε το Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.

*Get Smart, Κυριακή στις 21.00, ALPHA 
Η κωμική φλέβα του Στιβ Καρέλ συναντά την αέρινη και αναπάντεχα καλή σε αυτό τον ρόλο Αν Χάθαγουει, αναβιώνοντας την γνωστή παλιά κατασκοπική σειρά Get Smart σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία που παρωδεί το είδος, στο οποίο μας μύησε ο James Bond. Ο ικανότατος αλλά μάλλον γκαφατζής κατάσκοπος Σμαρτ καλείται να εξαρθρώσει την εγκληματική οργάνωση «ΧΑΟΣ» σε συνεργασία με την μυστηριώδη πράκτορα 99.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Europa League, ΠΑΟΚ-Αλκμααρ, Πέμπτη στις 22.05, ANT1

Οι δημοσιογραφικές εκπομπές της εβδομάδας
Νέες εκπομπές θα παρουσιάσουν οι «δημοσιογραφικές κάμερες» των σταθμών: «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη (Τρίτη στις 23.40, ελπίζοντας να μην είναι τόσο απογοητευτική όσο η προηγούμενη εκπομπή του), «360°» της Σοφίας Παπαϊωάννου (Τρίτη στις 23.45), «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ (Πέμπτη στις 23.45), «60’ Ελλάδα» του Νίκου Μάνεση (Τετάρτη στις 23.45, ALPHA), «Στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου (Δευτέρα στις 23.15) και «Σε πρώτο Πλάνο» της Κατερίνας Αντωνοπούλου (Κυριακή στις 0.30, ΑΝΤ1).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v