Όσα μας έμαθαν τα «Φιλαράκια»

Πώς να ρίχνουμε τις γυναίκες, τι είναι το φαλάντζι, γιατί η φράση «we were on a break» είναι απαγορευμένη κι άλλα 12 πράγματα που μας έμαθαν τα «Φιλαράκια».
Όσα μας έμαθαν τα «Φιλαράκια»
του Γιώργου Κόκουβα

Έχουν μια θέση στα σαββατοκύριακά μας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Έχουμε μάθει τις ατάκες τους απ’ έξω κι ανακατωτά. Έχουμε γελάσει, έχουμε αναπαράγει αστεία τους και έχουμε πάθει overdose από τα κονσερβοποιημένα γέλια που ακούμε σε λούπα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά: Η Μόνικα, η Ρέιτσελ, η Φοίβη, ο Τσάντλερ, ο Τζόι και ο Ρος μας έμαθαν πέρα από τις ατάκες τους, και πολλά πράγματα για την ζωή. Όπως τα παρακάτω:

*Πώς να καθυστερήσεις μια πτήση

Αν ο έρωτας της ζωής σου ετοιμάζεται να φύγει από τη χώρα και εσύ δεν έχεις προλάβει να του πεις «σ’ αγαπώ», απλώς διάδωσε πως υπάρχει πρόβλημα στο αριστερό φαλάντζι του αεροπλάνου. Η αεροσυνοδός θα πει πως δεν υπάρχει καν φαλάντζι κι από εκεί και πέρα τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους.

*Πώς να ρίξεις μια γυναίκα

Είναι πανεύκολο: Με ένα απλό «how you doin’?» Πιάνει κάθε φορά, εγγυημένα.

*Τι να μην πεις ποτέ σε μία σχέση

Η δικαιολογία «we were on a break» δεν πρέπει επουδενί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψεις μια απιστία.

*Πώς να αποκτήσεις περισσότερο χώρο στο κρεβάτι

Είναι η περίφημη μέθοδος «Hug and roll» που εφηύρε ο Ρος για να πάει την Ρέιτσελ στην άκρη του κρεβατιού χωρίς αυτή να παρεξηγηθεί. Προσοχή: Δεν συνίσταται η αλά Τσάντλερ εφαρμογή της μεθόδου, διότι η σύντροφος πιθανώς θα καταλήξει στο πάτωμα με διάσειση.

*Τι δεν πρέπει να βάζουμε σε ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό

Αν η συνταγή που διαβάζετε περιλαμβάνει μοσχάρι, τότε πιθανότατα οι σελίδες του συνταγολόγιου έχουν κολλήσει μεταξύ τους και φτιάχνετε κάτι ανάμεσα σε μελομακάρονα και παστίτσιο.

*Τι δεν πρέπει να κάνουμε με μια γαλοπούλα

Δεν πρέπει να τη βάζουμε στο κεφάλι μας, ούτε να τρομάζουμε κόσμο εμφανιζόμενοι κατ’ αυτόν τον τρόπο ξαφνικά μπροστά τους.

*Πόσες ερωτογενείς ζώνες έχει μια γυναίκα

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά. Και για να την βοηθήσεις να φτάσει στην κορύφωση, στο περιβόητο «σιωπηλό seven», αρκεί να ακολουθήσεις της οδηγίες της Μόνικα Γκέλερ.

*Γιατί δεν πρέπει να κακοχαρακτηρίζουμε μια βρόμικη γάτα

Διότι δεν ξέρουμε τι τραγική ιστορία μπορεί να κρύβει πίσω της ή για πόσο καιρό έχει μείνει ατάιστη, κάτι που, όπως μπορεί να μας το πιστοποιήσει και το παραπάνω super hit, δεν αποτελεί δικό της λάθος.

*Από πού βγαίνει το όνομα του Joker
Αν δεν το είχατε παρατηρήσει, στην τράπουλα, ο Joker είναι η λέξη Poker αλλά με “J”.

*Πώς να αντιμετωπίσεις το τσίμπημα από τσούχτρα

(στο 1.55)
Πρέπει να βρεις έναν καλό σου φίλο που είναι πρόθυμος να κάνει… το ψιλό του πάνω στο τσίμπημα και κυρίως να επιβάλλεις ομερτά για το συμβάν. Ό,τι συμβαίνει στην παραλία, μένει στην παραλία.

*Πώς να καταλάβεις αν η γυναίκα σου είναι λεσβία
Αν σιχαίνεται το σεξ μαζί σου, αν ξεφυλλίζει συνεχώς περιοδικά με σέξι γυναίκες, αν πηγαίνει συνέχεια στο γυμναστήριο και σε καινούριες δραστηριότητες με μια «καινούρια κολλητή» της, για την οποία μιλά συνεχώς και αδημονεί να την συναντήσει, και αν, τέλος, σου ζητήσει να κάνετε τρίο μαζί της και κατά την διάρκειά του ξεχάσει την ύπαρξή σου, είναι αρκετά πιθανόν η γυναίκα σου να είναι gay.

*Πώς να υποκριθείς ότι σου αρέσει κάτι που τρως

Κάνεις το χαρακτηριστικό ηχητικό εφέ «μμμ» και τρίβεις την κοιλίτσα σου.

*Γιατί δεν πρέπει να τρώμε τα σάντουιτς των συναδέλφων μας

Αν στο ψυγείο της δουλειάς σας βρείτε κάποιο ξέμπαρκο σάντουιτς, μην το φάτε επουδενί. Μπορεί εξαιτίας του να σπάσουν τζάμια, να μεταναστεύσουν τα πουλιά του διπλανού πάρκου και να ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

*Πώς να αποκτήσεις unagi

Θα πρέπει να κατακτήσεις πολλά επίπεδα αυτοσυγκέντρωσης και να φτάσεις σε σημείο απόλυτης αυτοσυνείδησης. Ή απλώς, να πας στο σουσάδικο της γειτονιάς σου και να παραγγείλεις μια μερίδα.

*Ότι μερικές φιλίες κρατούν για πάντα
Θα λέγαμε ψέματα αν υποστηρίζαμε πως δεν ταυτιστήκαμε έστω και μία φορά με κάποιον από τα Friends, πως δεν επαναλάβαμε κάποια από τα αστεία τους ή πως δεν αισθανθήκαμε ότι πίσω από τα ηχογραφημένα γέλια μιας αμερικανικής παραγωγής, δεν διακρίναμε πραγματική φιλία.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v