TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (4-10/11)

Λίγες πρεμιέρες και πολλές ταινίες έχει αυτή η τηλεοπτική εβδομάδα, από την οποία συγκεντρώνουμε τα highlights για να παρακολουθήσετε.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (4-10/11)
του Γιώργου Κόκουβα

Λίγες είναι οι πρεμιέρες αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, μετά την έναρξη των βραδινών show «Νικ ο’Κλοκ» και «τα Καρντάσιανς», η μόνη νέα ελληνική εκπομπή που αναμένεται να επιστρέψει στο πόστο της την Δευτέρα είναι αυτή των «Ράδιο Αρβύλα». Και μπορεί πολλά να έχουν ακουστεί για την ποιότητα του χιούμορ τους, τελικά, με βάση όσα είδαμε στα προαναφερθέντα και απογοητευτικότατα shows, οι «Αρβύλα» καταλήγουν να μοιάζουν με όαση. Πέρα λοιπόν από την πρεμιέρα τους την Δευτέρα στις 23.15 στον ΑΝΤ1, η εβδομάδα έχει κυρίως πολλές, πολλές ταινίες:

*V for Vendetta, Τρίτη στις 22.00, Star 
Ο Γκάι Φοκς και η μάσκα του ξαναζούν μέσα από το θρίλερ του Μακ Τιγκ, ο οποίος μας ταξιδεύει στην Βρετανία του μέλλοντος, όπου οι Χιούγκο Γουίβινγκ, Νάταλι Πόρτμαν και Τζον Χαρτ θα ενσαρκώσουν τους ήρωες κόντρα σε ένα διεφθαρμένο ολοκληρωτικό καθεστώς.

*Ο Μονομάχος, Τετάρτη στις 22.00, Star 
Ο Ράσελ Κρόου βάζει τον χιτώνα του, αντιμετωπίζει τα ρωμαϊκά λιοντάρια στην αρένα και κατακτά το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου το 2001. Μαζί του ο Χοακίν Φίνιξ – σκηνοθετεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ.

*Europa League, Πέμπτη στις 22.05, ANT1
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μακάμπι Χαϊφα για τις ανάγκες του Europa League – προηγείται pre game show και έπεται η εκπομπή «Europa League Live».

*Happy Feet, Παρασκευή στις 21.00, Alpha 
Στην κοινωνία των Βασιλικών Πιγκουίνων, αυτό που μετρά για την κοινωνική επιβίωση είναι οι καλές φωνητικές χορδές. Ένα μικρό πιγκουινάκι όμως δεν μπορεί να τραγουδήσει. Το δικό του ταλέντο είναι ο χορός. Και φροντίζει να βάλει μικρούς και μεγάλους στο ρυθμό του, σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων που κέρδισε το αντίστοιχο Όσκαρ πριν έξι χρόνια.

*Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα, Παρασκευή στις 22.00, Star 
Το Star συνεχίζει να προβάλλει την σειρά ταινιών του μικρού, δημοφιλέστατου μάγου κάθε Παρασκευή – αυτή τη φορά βρισκόμαστε στην πέμπτη χρονιά του Χάρι στην σχολή του Χόγκουαρτς, κατά την οποία καλείται με την παρέα του να καθοδηγήσει τον Στρατό του Ντάμπλντορ.

*Spiderman, Σάββατο στις 22.30, Mega 
Μία από τις κορυφαίες εισπρακτικές επιτυχίες στην ιστορία του σινεμά επιστρέφει στις οθόνες μας για να μας συστήσει την πρώτη κινηματογραφική παρουσία του Τόμπι Μαγκουάιρ ως άνθρωπο-αράχνη, παρέα φυσικά με την αγαπημένη του, την οποία ενσαρκώνει η Κίρστεν Ντανστ.

*Illuminati, Κυριακή στις 21.15, Mega 
Το δεύτερο βιβλίο του Νταν Μπράουν που μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη μας «μπάζει» στα άδυτα του Βατικανού, όπου ο γνώριμός μας καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον (Τομ Χανκς) καλείται να λύσει νέους γρίφους στα γνωστότερα αξιοθέατα της Ρώμης για να σώσει το Βατικανό από την έκρηξη, σε μια ιστορία όπου συγκρούεται ο Πάπας με το CERN και η θρησκεία με την επιστήμη.

*Gran Torino, Κυριακή στις 21.00, Alpha 
Ένας βετεράνος του πολέμου της Κορέας απεχθάνεται τους μετανάστες που έχουν μετακομίσει την γειτονιά του. Όταν ένας από αυτούς εμπλέκεται στην αποτροπή της ληστείας του αγαπημένου του αυτοκινήτου, του Gran Torino, τα πάντα αλλάζουν στη γειτονιά. Συγκινητικό και αντιρατσιστικό δημιούργημα του Κλιντ Ιστγουντ (2008).

*Πολίτικη Κουζίνα, Κυριακή στις 23.30, Star 
Η ταινία που έσπασε τα ελληνικά ταμεία και συγκίνησε χιλιάδες έλληνες… ανεξαρτήτως ρίζας κλείνει τα δέκα χρόνια της, και το Star την προβάλλει για να μας θυμίσει τις γεύσεις από την Πόλη που μας σέρβιρε ο Τάσος Μπουλμέτης με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδα, Ρένια Λουιζίδου, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Γιώργο Χωραφά κ.α.

*Γλυκός Νοέμβρης, Κυριακή στις 1.45, Star 
Η Σάρα Ντίβερ έχει ένα πρόγραμμα στη ζωή της: στην αρχή κάθε μήνα ξεκινά και μια καινούρια σχέση με διαφορετικό άνδρα. Είναι Νοέμβριος και ο υποψήφιος εραστής της γι’ αυτόν τον μήνα, είναι ο Νέλσον Μος, ένας σκληρός νεαρός διαφημιστής, παθιασμένος με τη δουλειά του. Μόνο που δεν γνωρίζει το τραγικό μυστικό της Σάρα. Συγκινητική-κρατήστε-χαρτομάντιλα φθινοπωρινή ταινία με τους Κιάνου Ριβς και Σαρλίζ Θερόν.

*Οι σειρές της εβδομάδας: Συνεχίζουμε να βλέπουμε δύο από τις κορυφαίες σειρές της σημερινής τηλεόρασης παγκοσμίως, το κατασκοπικό «Homeland» κάθε Δευτέρα στις 22.00 στον Alpha και το επικό Game of Thrones κάθε Δευτέρα στις 23.15 στον ΣΚΑΪ. Από τις ελάχιστες ελληνικές σειρές, ξεχωρίζουμε την feel-good, ευχάριστη οικογενειακή σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v