TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (14-20/10)

Πρεμιέρες ελληνικών προγραμμάτων, σπουδαίες κινηματογραφικές ταινίες και λίγο από Game of Thrones έχει το πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (14-20/10)
του Γιώργου Κόκουβα

Τρεις είναι οι μεγάλες ελληνικές πρεμιέρες που περιμένει η τηλεοπτική πιάτσα με την «τσάπα» στο χέρι: Από Δευτέρα ξεκινούν ταυτόχρονα τα δύο πρωινά μαγκαζίνο του Mega και του ANT1, που αναμένεται να κονταροχτυπηθούν σκληρά. Από την μία, το Mega έσπευσε να προλάβει τις ημερομηνίες για να είναι όλα έτοιμα για τον Πέτρο Κωστόπουλο συν… γυναιξί και από την άλλη οι Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά θα βρίσκονται επίσης στις επάλξεις στις 10.00 το πρωί (αυτή τη φορά από το αντίπαλο κανάλι) για να μας καλωσορίσουν στην νέα τους εκπομπή με τον εμπνευσμένο τίτλο «Το Πρωινό». Τέλος, την Κυριακή ο ΑΝΤ1 ρίχνει στο γήπεδο και το δυνατό του reality χαρτί, το «Dancing with the stars 4» με παρουσιάστρια την Δούκισσα Νομικού αντί της Ζέτας Μακρυπούλια. Κατά τα άλλα, την υπόλοιπη εβδομάδα επιλέγουμε να δούμε:

*Game of Thrones, Δευτέρα στις 23.15, ΣΚΑΪ
Η αγαπημένη σειρά των ελλήνων downloaders έρχεται στον ΣΚΑΪ για να ξαναθυμίσει σε όσους την έχουν ήδη δει πόσο κολλητική είναι, αλλά και για να την γνωρίσουν όσοι ακόμη δεν το έχουν κάνει.

*Προκριματικά Μουντιάλ: Ελλάδα-Λιχτενστάιν, Τρίτη στις 20.00, Mega
Το Mega συνεχίζει να ακολουθεί την πορεία της Εθνικής Ελλάδος προς το Μουντιάλ του ερχόμενου καλοκαιριού. Αυτή τη φορά, στα προκριματικά αντιμετωπίζει το Λιχτενστάιν.

*360 μοίρες, Τρίτη στις 23.45, ALPHA 
Πρεμιέρα για την ενημερωτική εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου, της μεταγραφής του ALPHA από τους «Φακέλους» του Αλέξη Παπαχελά. Κάθε εβδομάδα, με μια ομάδα δημοσιογράφων, θα βάζει στο μικροσκόπιο πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και ιστορικά γεγονότα, εξετάζοντάς τα σφαιρικά.

*Μια τρελή… τρελή οικογένεια, Τετάρτη στις 21.00, ALPHA
Ο Αλέκος Αλεξανδράκης παντρεύεται την Τζένη Καρέζη και βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρελή τρελή οικογένειά της, η οποία περιλαμβάνει το «θύμα»-πατέρα (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), την καλτ φιγούρα της ημίτρελης μητέρας-Πάστα Φλώρας (Μαίρη Αρώνη) και της έξαλλης αδερφής (Κατερίνα Γώγου).

*Sherlock Holmes, Πέμπτη στις 22.00, STAR 
Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και ο Τζουντ Λο κρατούν ζωντανό τον μύθο του ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς υπό το άγρυπνο σκηνοθετικό μάτι του Γκάι Ρίτσι που μας μεταφέρει στο σκοτεινό Λονδίνο του 19ου αιώνα. Κι αν ένας Γκάι Ρίτσι δεν είναι αρκετός, τότε η εβδομάδα σας επιφυλάσσει μια έκπληξη…

*Δύο Καπνισμένες Κάννες, Παρασκευή στις 2.00, Mega 
Από τις παλαιότερες αλλά πιο αγαπημένες ταινίες του Ρίτσι, οι Κάννες μας «μπάζουν» στον κόσμο της χαρτοπαιξίας, του υποκόσμου, των ναρκωτικών και ενός χρέους που πρέπει πάση θυσία να ξεπληρωθεί με… badass σκηνοθετική διάθεση.

*The Dark Knight, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Αν υπάρχει κάτι καλύτερο από την σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν σε αυτό το αριστούργημα της τελευταίας δεκαετίας, είναι ίσως η ερμηνεία του αδικοχαμένου Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ. Σε κάθε περίπτωση, ο «Σκοτεινός Ιππότης» ανάγει την μεταφορά κόμιξ σε φιλοσοφικό ντελίριο δράσης και απλώς… δεν χορταίνεται.

*Επτά Ζωές, Κυριακή στις 21.15, Mega 
Ο Μπεν Τόμας (Γουίλ Σμιθ) καταστρέφει την ζωή του μέσα σε επτά δευτερόλεπτα υπό το βάρος ενός ένοχου μυστικού και για να εξιλεωθεί βρίσκει επτά άγνωστους ανθρώπους και αποφασίζει να βελτιώσει την ζωή τους.

*Ο Μπακαλόγατος, Κυριακή στις 21.10, STAR 
Η κωμωδία με τον Κώστα Χατζηχρήστο που άφησε εποχή – και μαζί για προίκα την κλασική περσόνα του κουτοπόνηρου Ζήκου που δουλεύει στο μπακάλικο της γειτονιάς – δεν παλιώνει ποτέ, γι’ αυτό και προβάλλεται για άλλη μια φορά από την συχνότητα του STAR.

*Μάτια Ερμητικά Κλειστά, Κυριακή στις 23.00, STAR 
Το κύκνειο άσμα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ ακολουθεί τα περίεργα μονοπάτια ενός καταπιεσμένου παντρεμένου μυαλού, αυτό του Τομ Κρουζ, ο οποίος μπλέκει σε ένα γαϊτανάκι οργιαστικών τελετών και μυσταγωγικών περιπετειών, αποτυπωμένων σε σκηνές που στοιχειώνουν το μυαλό του θεατή.

*Μπάσκετ στην Δημόσια Τηλεόραση
Από τις συχνότητες της ΔΤ αυτή την εβδομάδα οι καλαθοσφαιρόφιλοι θα παρακολουθήσουν τα εξής ντέρμπι:
-Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (Ελλ. Πρωτάθλημα μπάσκετ), Δευτέρα στις 19.15 και
-Ολυμπιακός-Μάλαγα (Euroleage), Παρασκευή στις 21.30, ΔΤ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v