TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (23-29/9)

Οι καλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές και οι πρεμιέρες εκπομπών που θα κλέψουν την παράσταση την τηλεοπτική εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (23-29/9)
του Γιώργου Κόκουβα

Μετά από μία εβδομάδα αναβρασμού στον ειδησεογραφικό τομέα, με ανανεωμένα δελτία και πρεμιέρες ενημερωτικών εκπομπών, δεν έχουμε πολλές νέες αφίξεις. Την προηγούμενη εβδομάδα το STAR έριξε όλα του τα χαρτιά στο τραπέζι, με μεγαλύτερο αυτό του διδύμου Ζαχαρέα-Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, και πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση μετά το σταθερά πρώτο Mega και τον δεύτερο ANT1.

Αυτή την εβδομάδα, οι ελάχιστες πρεμιέρες έρχονται από την συχνότητα του ΣΚΑΙ: Η Χριστίνα Λαμπίρη επανέρχεται στην μεσημεριανή ζώνη που την «καταξίωσε», με την εκπομπή eXceLent (καθημερινά 13.00-15.00), ενώ από την ερχόμενη Κυριακή η Ντορέτα Παπαδημητρίου ξεκινά με την εκπομπή «Χτύπα Ξύλο», που αφορά την ασφάλεια του παιδιού και την πρόληψη και αποφυγή παιδικών ατυχημάτων ιδιαίτερα στην κουζίνα (Κυριακή στις 16.15).

*Σέρπικο, Σάββατο στη 1.00, Mega 
Ο μεγάλος Σίντνεϊ Λιούμετ σκηνοθετεί τον Αλ Πατσίνο σε αυτή την παραγωγή του 1973, που εξιστορεί την πραγματική ιστορία του αστυνόμου Φρανκ Σέρπικο, ο οποίος ξεμπρόστιασε τους διεφθαρμένους συναδέλφους του στην Νέα Υόρκη. Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου για τον Πατσίνο και διασκευασμένου σεναρίου για τους Σολτ και Γουέξλερ.

*The Fighter, Τρίτη στις 22.00, STAR 
Σε πρώτη προβολή, μία από τις καλύτερες ταινίες της τελευταίας τριετίας σκηνοθετημένη από τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, καθηλώνει με την ιστορία του πυγμάχου Μίκι Γουόρντ, που με τη βοήθεια του αδερφού του προσπαθεί να βγάλει την οικογένειά του από τον εφιάλτη της φτώχειας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι Μαρκ Ουόλμπεργκ, Κρίστιαν Μπέιλ, Έιμι Άνταμς και Μελίσα Λίο.

*Το πιο λαμπρό αστέρι, Κυριακή στις 21.00, STAR 
Η ευχάριστη νότα παλιού ελληνικού σινεμά αυτής της εβδομάδας έρχεται με την μορφή της... ιχθυοπώλισσας Κατερίνας (Αλίκη Βουγιουκλάκη) που γίνεται ξαφνικά το πιο λαμπρό αστέρι της πίστας και συνεργάζεται με το άκρως αντίθετό της, τον «κλασικό» μουσικό Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

*1408, Κυριακής στις 23.00, STAR 
Αποφασισμένος να αποδείξει πως δεν υπάρχουν στοιχειωμένα σπίτια και πως η δουλειά του πάνω στην εύρεση αποδείξεων πως δεν υπάρχουν μεταφυσικά φαινόμενα, ο συγγραφέας Μάικ Ένσλιν κλείνεται στη διαβόητη σουίτα 1408 του ξενοδοχείου Ντόλφιν, που φημολογείται πως αποτέλεσε χώρο θανάτου για πάνω από 50 ανθρώπους. Η εύστροφη πένα του Stephen King συναντά την «τρομακτική» σκηνοθεσία του σκανδιναβού Χάφστρομ και ο Τζον Κιούζακ καλείται να μας κάνει να… ουρλιάξουμε.

*Γένοβα, Κυριακή στις 0.00, ANT1 
Η ταινία που χάρισε στον Μάικλ Γουίντερμπότομ διεθνή βραβεία σκηνοθεσίας (2008) ακολουθεί τον χήρο Τζο (Κόλιν Φερθ), που μετακομίζει στην Γένοβα με τις δύο κόρες του, αλλά εκεί συναντούν το φάντασμα της… συγχωρεμένης να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης.

*Η… εφηβική γωνιά
Αν έχετε όρεξη για ανάλαφρο, ανούσιο αλλά διασκεδαστικό σινεμά για να περάσετε την ώρα με γέλιο, έχετε δύο αμφιλεγόμενες αλλά καλτ επιλογές: Τα «Mean Girls» (Κυριακή στις 13.30 στον ΑΝΤ1) και το «Twilight» (Τετάρτη στις 22.00 στο STAR). Στο πρώτο, η Lindsay Lohan στα νηφάλια ακόμη βήματά της παραδίδει μια χαριτωμένη εφηβική κωμωδία που σατιρίζει τις «αμερικανιές» τύπου «prom queen» των τοπικών σχολείων δημιουργώντας σχολή, ενώ στο δεύτερο, ο Robert Pattinson κατακτά τις καρδιές εκατομμυρίων νεανίδων χάρη στην χρυσόσκονη με την οποία εξοπλίζεται το νεο-βαμπίρ που υποδύεται.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v