Σημάδια ότι είσαι συμπαθητικός άνθρωπος

Από αυτές τις συνήθειες μπορείς να ξεχωρίσεις τον συμπαθητικό άνθρωπο, καθώς και να καταλάβεις αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς.
Σημάδια ότι είσαι συμπαθητικός άνθρωπος
Θέλεις να μάθεις αν οι γύρω σου σε βρίσκουν συμπαθητικό ή όχι, αλλά ντρέπεσαι να ρωτήσεις; Τότε, απλώς παρατήρησε τα «σημάδια», δηλαδή… αν έχεις τις παρακάτω συνήθειες στην συμπεριφορά σου, που είναι κατά κανόνα χαρακτηριστικά των πιο αρεστών ανθρώπων.

Ακούς τους άλλους
Σε μια συζήτηση, δεν συμμετέχεις μόνο και μόνο για να πεις την δική σου άποψη, αλλά δίνεις πραγματικά σημασία σε όσα λέγονται.

Και κάνεις ερωτήσεις
Μπορεί να δίνεις την πλήρη σημασία και προσοχή σου σε κάποιον, ακούγοντας με ενδιαφέρον όσα λέει, αλλά δεν είναι σίγουρος ότι τον προσέχεις, παρά μόνο αν δείξεις ότι κατανοείς όσα λέει. Ένας καλός τρόπος να το κάνεις είναι να ζητάς επεξηγήσεις σε καίρια σημεία για να μάθεις περισσότερα ή να κατανοήσεις καλύτερα την κουβέντα.

Δεν είσαι συνεχώς στο κινητό σου
Όταν είσαι με άλλους και κοιτάζεις συνεχώς το κινητό σου, είναι σα να τους λες ότι ακόμα και το να κάνεις κάτι που δεν επείγει (να τσεκάρεις το feed του Instagram ας πούμε) είναι πιο ενδιαφέρον από εκείνους.

Δεν υποκρίνεσαι
Ο ψεύτης, ο ξιπασμένος, αυτός που θέλει να δώσει για τον εαυτό του άλλη εντύπωση από αυτό που πραγματικά είναι, φαίνεται. Και δεν προκαλεί την συμπάθεια παρά μόνο των ομοίων του, ήτοι… των αντιπαθητικών.

Δεν κάνεις κριτική
Αν έχεις ανοιχτό μυαλό και δεν αντιμετωπίζεις τους άλλους σαν μέγας κριτής και γνώστης των πάντων, οι πιθανότητες είναι να σε συμπαθήσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διαφωνείς με τις επιλογές κάποιου. Αλλά αν υπάρχει τόσο αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσά σας, είναι προτιμότερο να κάνεις πίσω διακριτικά και να συνεχίσετε χωριστές πορείες, παρά να επιβαρύνεις εκείνον με το επικριτικό σου βλέμμα κάθε τόσο και τον εαυτό σου με τον εκνευρισμό που προκύπτει από τις συγκρούσεις.

Δεν επιζητάς την προσοχή
Συμπαθητικοί δεν είναι μόνο αυτοί που ονομάζουμε «ψυχή της παρέας», αλλά και οι «ήρεμες δυνάμεις». Αλλά όταν οι δε παριστάνουν τους μεν, υπάρχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Το ίδιο συμβαίνει και σε όποιον κάνει πράγματα μόνο και μόνο για να τραβήξει την προσοχή. Δίνει την εντύπωση ότι δεν τα έχει καλά με τον εαυτό του και χτυπά αυτόματα «καμπανάκια» στους γύρω του.

Είσαι «συνεπής» στις σχέσεις σου
Οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν πως έχουν έναν φίλο/σύντροφο/συνεργάτη στον οποίο μπορούν να βασιστούν. Που θα είναι εκεί όταν χρειαστεί και δε θα αφήσει άλλους παράγοντες να επηρεάσουν το πώς τους αντιμετωπίζει.

Με πληροφορίες από Forbes
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v