#meToo: Το internet ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση

Χιλιάδες γυναίκες ανοίγονται στα social media και παραδέχονται ότι έχουν παρενοχληθεί ή κακοποιηθεί σεξουαλικά, με το hashtag #meToo.
#meToo: Το internet ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση
Διάσημες και μη, γυναίκες της διπλανής πόρτας και αστέρες του Χόλιγουντ, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια διαδικτυακή καμπάνια, και παραδέχονται ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ή ακόμα και κακοποίησης.

Χρησιμοποιώντας στο Twitter -καθώς και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- το hashtag #MeToo (Και εγώ επίσης), επιχειρούν να αναδείξουν τη διάσταση του ζητήματος. Αφορμή υπήρξε το σκάνδαλο με τον 65χρονο παραγωγό των κινηματογραφικών εταιρειών Miramax και The Weinstein Company (TWC), Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται από τουλάχιστον 30 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή και βιασμό.

Η αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός, Αλίσα Μιλάνο με μήνυμά της στο Twitter προέτρεψε θαυμαστές και συναδέλφους της να συσπειρωθούν ενάντια στις σεξουαλικές επιθέσεις. "Προτάθηκε από μία φίλη: Εάν όλες οι γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση κάνουν ανάρτηση στο Twitter με το #MeToo μπορεί να δώσουμε στους ανθρώπους μια αίσθηση της έκτασης του προβλήματος» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο".

Οι δύο αυτές λέξεις (Me too) ήταν αρκετές για να κατακλυστεί το διαδίκτυο από μηνύματα, κυρίως γυναικών, αλλά και ανδρών που θέλησαν να ενταχθούν στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης. Ανάμεσα στις διάσημες γυναίκες που δήλωσαν, χρησιμοποιώντας το hashtag #meToo, ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση ήταν η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, η Μόνικα Λεβίνσκι, η Ντέμπρα Μέσινγκ, η Lady Gaga, η Άννα Πάκουιν, η Βαϊόλα Ντέιβις, η Ροζάριο Ντόσον και η Σέριλ Κρόου.

Μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Twitter, το hashtag είχε χρησιμοποιηθεί περισσότερο από μισό εκατομμύριο φορές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v