Τι ισχύει με τα καινούρια ηλεκτρονικά εισιτήρια

Οι τιμές των εισιτηρίων, οι προσφορές και οι πολιτικές που σχεδιάζονται από τον ΟΑΣΑ για τη νέα εποχή στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνας.
Τι ισχύει με τα καινούρια ηλεκτρονικά εισιτήρια
Τα νέα ηλεκτρονικά εισιτήρια για τα ΜΜΜ της Αθήνας έχουν ήδη αρχίσει να πωλούνται, τα έσοδα αυξάνονται και ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει εκπτώσεις και νέες πολιτικές για να αυξήσει την δημοτικότητα των δημόσιων μέσων συγκοινωνίας και την χρήση του νέου συστήματος κομίστρου.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πως με την αγορά 10 νέου τύπου εισιτηρίων, παρέχεται ένα επιπλέον δωρεάν. Η προσφορά ισχύει για το ολόκληρο αλλά και το μειωμένο εισιτήριο. Με αυτό τον τρόπο, αγοράζοντας δηλαδή δεκάδα εισιτηρίων, η τιμή του βασικού εισιτηρίου από τα 1,40€ πέφτει στα 1,27€ και του μειωμένου από τα 0,60€ στα 0,54€.

Τα νέα εισιτήρια είναι ηλεκτρονικά και ακυρώνονται με το σκανάρισμά τους στα νέα ακυρωτικά μηχανήματα των σταθμών του μετρό και των οχημάτων, ενώ μέχρι να ξεπεραστούν κάποια τεχνικά ζητήματα, ισχύουν παράλληλα και τα παλαιού τύπου εισιτήρια.

Πέρα από την προσφορά των 10+1 εισιτηρίων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ δήλωσε στο News247.gr πως σχεδιάζεται επίσης πολιτική μειωμένου κομίστρου για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα τις πρωινές ώρες 6.00-9.00, καθώς και αναλογική χρέωση στη μετακίνηση, δηλαδή τιμή εισιτηρίου που υπολογίζεται ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο επιβάτης. Τέλος, στα σχέδια του ΟΑΣΑ είναι η ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση στις εξαμηνιαίες και ετήσιες κάρτες.

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΟΑΣΑ, μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί από την ΟΣΥ (λεωφορεία – τρόλεϊ) 400.000 και από τη ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) 110.000 «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες, εκ των οποίων τα 15.000 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Μάλιστα, τα έσοδα έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

«Η νέα εποχή που φέρνουν τα «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες στις αστικές συγκοινωνίες είναι δεδομένη, αφού καταργείται σταδιακά το χάρτινο εισιτήριο, το οποίο αντικαθίσταται από την ATH.ENA Card και το ATH.ENA Ticket», αναφέρει η ανακοίνωση. Η ATH.ENA Card θα υποκαταστήσει, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες μηνιαίες και ετήσιες κάρτες, αλλά και τα μειωμένα και τα ελευθέρας. Η εν λόγω κάρτα, η οποία θα αποτελέσει και το κύριο προϊόν κομίστρου του ΟΑΣΑ, θα είναι προσωποποιημένη ή απρόσωπη. Η απρόσωπη κάρτα υποστηρίζει όλα τα είδη κομίστρου, μικρότερα της μηνιαίας κάρτας, καθώς και αποθηκευμένη αξία. Εάν χαθεί δεν αντικαθίσταται και δεν αποζημιώνεται. Αντίστοιχα, το «ΑΤΗ.ΕΝΑ TICKET» ή αλλιώς, το πολλαπλό εισιτήριο προορίζεται κυρίως για τους μεμονωμένους και περιστασιακούς χρήστες, δηλαδή αυτούς που δεν χρησιμοποιούν συστηματικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποθηκεύοντας συγκεκριμένο αριθμό τύπων κομίστρου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v