Μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις για σένα

Δέκα μικρά καθημερινά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να εκφράσεις την αγάπη σου στην πιο σταθερή σου σχέση: αυτή με τον εαυτό σου.
Μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις για σένα
Κάπου ανάμεσα στο να μην είσαι εγωιστής, και στο να καταλήγεις ένας από εκείνους τους τύπους που δεν πολυσυμπαθούν κανέναν επειδή δεν πολυσυμπαθούν τον εαυτό τους, υπάρχουν πολλά μικρά πραγματάκια που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα, για να συντηρήσεις –και να βελτιώσεις– την πιο σταθερή σου σχέση: αυτή με τον εαυτό σου.

Να γελάς. Αν δεν έχεις ανθρώπους στη ζωή σου που να σε κάνουν να γελάς, βρες. Και μέχρι να βρεις, βάλε βιντεάκια με πιγκουίνους στο YouTube. Πιάνουν πάντα.

Να μαθαίνεις κάτι καινούριο κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται να είναι η σχάση του ατόμου –αρκεί και κάτι μικρότερο/ απλούστερο/ που σε ενδιαφέρει περισσότερο. Αρκεί να πέφτεις για ύπνο με μια καινούρια γνώση κάθε μέρα.

Να συγχωρείς. Όχι μόνο τους άλλους –κυρίως τον εαυτό σου. Όποια κοσμογονική βλακεία (θεωρείς ότι) έχεις κάνει από τότε που γεννήθηκες πάει, πέρασε και δεν διέλυσε το σύμπαν σε χιλιάδες μικρά κομματάκια. Άνθρωπος είσαι. Και, τις περισσότερες τουλάχιστον φορές, κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Μην κρίνεις τον εαυτό σου τόσο αυστηρά για όλες εκείνες, τις άλλες φορές που δεν.

Να χορεύεις. Ακόμα και αν ντρέπεσαι να το κάνεις οπουδήποτε αλλού εκτός από το σαλόνι του σπιτιού σου, με τα παντζούρια κλειστά. Δεν είναι το καλύτερό μας, αλλά μας κάνει κι αυτό.

Να γυμνάζεσαι. Ή, έστω, αν δε σ’ αρέσει η γυμναστική, να περπατάς.

Να τρως φρούτα και λαχανικά. Κάνουν καλό σε όλα.

Να κοιμάσαι καλά. Κάνει επίσης καλό στα πάντα –από την υγεία και την διάθεση, μέχρι το δέρμα και τις επιδόσεις σου στο σεξ.

Να διαβάζεις. Κατά προτίμηση λογοτεχνία, αλλά αν δεν έχεις χρόνο/ όρεξη, και ένα ενδιαφέρον άρθρο σε μια εφημερίδα, καλό θα κάνει.

Να μιλάς. Όσο περισσότερα πράγματα κρατάς μέσα σου, χωρίς να τα συζητάς, τόσο δυσκολότερο γίνεται καθώς περνούν τα χρόνια να βάλεις σε τάξη το χάος στο μυαλό σου.

Να κάνεις σεξ. Κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία. Και, τις περιόδους που δεν υπάρχει διαθέσιμος παρτενέρ, να θυμάσαι ότι ο Γούντι Άλεν που είναι σοφός είπε κάποτε «μην κατακρίνετε τον αυνανισμό. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάς πολύ».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v