ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Τέλος στα πλαστικά μπουκάλια νερού

Μια ολόφρεσκη ιδέα έρχεται να βάλει τέλος για πάντα στα πλαστικά μπουκαλάκια του νερού. Να σας συστήσουμε τις φούσκες.

Τέλος στα πλαστικά μπουκάλια νερού

Μια… φιάλη νερού που τρώγεται, και η οποία φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια που καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από μισό εκατομμύριο βρετανικές λίρες σε crowdfunding.

Η φούσκα νερού, που λέγεται “Ooho!”, είναι μια βιοδιασπώμενη, φυσική μεμβράνη την οποία μπορεί κανείς να καταπιεί ολόκληρη και να μεταβολίσει. Οι δημιουργοί της, μάλιστα, λένε πως θα σε ενυδατώνει ακριβώς όπως το να πίνεις νερό.

Το προϊόν κατασκευάζεται από αποστάγματα φυκιών και είναι εντελώς άγευστο, αν και υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν γεύσεις.

Η εταιρεία κατασκευής λέγεται Skipping Rocks Lab και ιδρύθηκε από τρεις φοιτητές design στο Λονδίνο. Οι εμπνευστές της λένε πως σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια σειρά οικολογικών projects, το πρώτο εκ των οποίων θα είναι το “Ooho!”.

Στόχος τους είναι να ξεκινήσουν τις δοκιμές της φούσκας φέτος, και να τη λανσάρουν σε μεγάλα γεγονότα, όπως οι μαραθώνιοι ή τα μουσικά φεστιβάλ.

Λένε, μάλιστα, πως το υλικό κατασκευής της φούσκας είναι φθηνότερο από αυτό που απαιτείται για την κατασκευή ενός πλαστικού μπουκαλιού για νερό. Για να φτιάξουν τις φούσκες, βουτούν ένα κομμάτι πάγου σε ένα μείγμα χλωριούχου ασβεστίου και καφέ φυκιών, και η μεμβράνη σχηματίζεται γύρω του. Ένα στρώμα της μπορεί να αφαιρεθεί, προκειμένου το εξωτερικό της φούσκας να διατηρείται καθαρό μέχρι την κατανάλωση.

Η εκστρατεία στο crowdfunding site CrowdCube συγκέντρωσε 582.000 λίρες Αγγλίας. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έδωσαν χρήματα για το project.

Εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι υπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας να εξετάσουν κάποια στιγμή την πρόταση να θεσπιστεί έξτρα χρέωση για το πλαστικό, προκειμένου να περιοριστεί με κάποιο τρόπο ο αριθμός που καταλήγει στις χωματερές και τις θάλασσες.Πηγή: Telegraph.co.uk

SPONSORED LINKS

"Εκείνος που είναι τολμηρός, γενναίος, σταθερός, απλός, φυσικός και δεν βιάζεται, πλησιάζει την τελειότητα."

Κομφούκιος

  • 1892 - Ο βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν εισηγείται την ανασύσταση των Ολυμπιακών Αγώνων.
    1942 - Ανατινάζεται η σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοπόταμου από αντάρτες του Ε.Δ.Ε.Σ. και του Ε.Λ.Α.Σ. υπό την καθοδήγηση Βρετανών κομάντος.
    1973 - Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος εκδιώκεται από την ηγεσία της Χούντας των Συνταγματαρχών καθώς εκδηλώνεται το πραξικόπημα Γκιζίκη.
    1974 - Αυτοκτονεί ο Νικ Ντρέικ, Βρετανός φολκ τραγουδοποιός και τραγουδιστής.
    2005 - Πεθαίνει ο Τζορτζ Μπεστ, βορειοϊρλανδός ποδοσφαιριστής.

© 2002-2017 MEDIA2DAY