Νέος ποδηλατοδρόμος θα ενώνει Κηφισιά με Φάληρο

Η κατασκευή ενός νέου ποδηλατόδρομου 16,7 χιλιομέτρων έχει δρομολογηθεί και θα συνδέει την Κηφισιά με το Φάληρο.
Νέος ποδηλατοδρόμος θα ενώνει Κηφισιά με Φάληρο
Οι λάτρεις της ποδηλασίας έχουν έναν λόγο να είναι χαρούμενοι, μιας και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, δρομολογείται η κατασκευή του πρώτου ενιαίου ποδηλατοδρόμου συνολικού μήκους 27 χλμ, ο οποίος θα ενώνει τη βόρεια Αθήνα με το παραλιακό μέτωπο.

Το κόστος των περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, και θα αφορά διαδρομή 16,7 χιλιομέτρων με κατεύθυνση προς Κηφισιά, η οποία θα επεκτείνει το ήδη υπάρχον δίκτυο, το οποίο μέχρι στιγμής φτάνει μέχρι το Γκάζι.

Αφετηρία του θα είναι το κέντρο της Κηφισιάς, κοντά στον Ηλεκτρικό, ενώ θα περνά από το ΚΑΤ, το κέντρο του Αμαρουσίου, τη Νερατζιώτισσα και θα κατευθύνεται προς Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Πευκάκια, Περισσό, Άνω Πατήσια, Κυψέλη, πλατεία Βικτωρίας, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο και Γκάζι, όπου και θα συναντά το νότιο ποδηλατόδρομο ο οποίος καταλήγει στο Φάληρο.

«Οικολογικά αυτονόητη» χαρακτήρισε τη διάνοιξη του δρόμου ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, αναφέροντας ότι ο σχεδιασμός θα ακολουθεί διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές, τα οποία ενισχύουν την ασφάλεια στην κίνηση του ποδηλάτη.

Ο σχεδιασμός της διαδρομής έγινε από τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v