Καινούριο γκράφιτι στο Μεταξουργείο γίνεται viral

Ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Μεταξουργείο έγινε ο «καμβάς» του τελευταίου έργου του γνωστού street artist WD, το οποίο έγινε παγκόσμιο viral.
Καινούριο γκράφιτι στο Μεταξουργείο γίνεται viral
Με αφορμή το φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» που φιλοδοξεί να αναδείξει το ζωντανό και καλλιτεχνικό πρόσωπο του Μεταξουργείου, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο ζήτησε από τον κορυφαίο street artist WD να αφήσει το αποτύπωμά του στην γειτονιά.

Και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας; Αυτό το αριστουργηματικό έργο που κοσμεί πλέον τους τοίχους ενός εγκαταλειμμένου σπιτιού κοντά στον σταθμό Λαρίσης, στη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Σάμου.

Το έργο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του καλλιτέχνη, λέγεται «Knowledge Speaks – Wisdom Listens» - η γνώση μιλά, η σοφία ακούει. Η φράση αποτελεί απόφθεγμα του Τζίμι Χέντριξ και το έργο με την κουκουβάγια συμβολίζει τη σοφία (σύμβολο της θεάς Αθηνάς που βάφτισε την πόλη) ενώ ως πουλί, φημίζεται και για την εξαιρετική της όραση σε μεγάλες αποστάσεις ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό. «Σήμερα η Ελλάδα, μεταξύ άλλων, βιώνει μία σκοτεινή φάση και θεωρώ ότι είναι ώρα να θυμηθούμε τη σοφία αυτού του πλάσματος», γράφει ο WD.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v