ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

ActionAid: Ελάτε να παίξουμε ενάντια στη φτώχεια

Η ActionAid μετατρέπει την Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε ένα γιγάντιο… φιδάκι, και μας καλεί να παίξουμε δωρεάν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας.

ActionAid: Ελάτε να παίξουμε ενάντια στη φτώχεια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, η ActionAid διοργανώνει ένα τεράστιο υπαίθριο παιχνίδι στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 15 και 16 Οκτωβρίου εμπνευσμένο από το γνωστό «φιδάκι». Νικητές θα είναι οι παίκτες που θα κατακτήσουν στη διάρκεια του παιχνιδιού όλα τους τα δικαιώματα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, 1 στους 10 ανθρώπους στον κόσμο ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή με λιγότερο από 1,90 δολάριο την ημέρα. Οι μισοί από αυτούς ζουν στην Αφρική, το 42,7% στην Νοτιοανατολική Ασία, το 4,4% στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, το 1,4% στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και μόλις ένα 0,8% στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε έναν κόσμο, όπου οι συνθήκες ζωής του καθένα μας εξαρτώνται από τη χώρα στην οποία έτυχε να γεννηθεί, το «φιδάκι» της ActionAid δείχνει πώς οι αδικίες του κόσμου μας κρατούν εκατομμύρια ανθρώπους φτωχούς με ελάχιστες ευκαιρίες να βελτιώσουν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα δείχνει πώς η δράση της ActionAid αλλάζει τη ζωή αυτών των ανθρώπων, κάνοντας τον κόσμο μας λίγο καλύτερο.

Με αφορμή αυτή τη συμβολική ημέρα, η οργάνωση καλεί όλο τον κόσμο σε έναν ιστορικό χώρο, στην καρδιά της Αθήνας, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κάθε παρτίδα του παιχνιδιού διαρκεί 20 λεπτά και παίζεται με ζάρι κι έτσι η τύχη καθορίζει την εξέλιξη. Μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και 12 παίκτες σε 3 ομάδες, που τα βήματά τους καθορίζονται από τη ζαριά που θα φέρουν. Όλα τα βήματα έχουν σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα κι η εξέλιξη του παιχνιδιού κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές.

Το παιχνίδι έχει έκταση 100 τετραγωνικά μέτρα και κάθε βήμα κρύβει μια ιστορία και ένα κόσμο από μία διαφορετική χώρα. Έτσι, οι παίκτες θα γίνουν για λίγο ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν που κατάφερε να πάει σχολείο, μια μητέρα που προσπαθεί να προστατέψει τα παιδιά της μετά το σεισμό του Νεπάλ, ένας Παλαιστίνιος που προσπαθεί να πάει στη δουλειά του, ένας Αθηναίος που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στην Ελλάδα της κρίσης.σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Καμιά εξαιρετική δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς συγκέντρωση και αυτοθυσία και μόχθο και αμφιβολία."

Μαξ Μπίρμπομ

  • 1812 - Ο Ναπολέων και οι Γάλλοι εισβάλλουν στην Ρωσική Αυτοκρατορία.
    1821 - Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
    1894 - Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
    1913 - Η Ελλάδα και η Σερβία διαλύουν τη συμμαχία τους με τη Βουλγαρία, λόγω αμφισβήτησης των συνόρων στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
    1947 - Ένας Αμερικανός πιλότος αναφέρει ότι, είδε άγνωστα αντικείμενα να πετούν στον ουρανό, κοντά στο βουνό Ρέινιερ κοντά στην Ουάσιγκτον, τα οποία περιγράφει ως "ιπτάμενους δίσκους".

© 2002-2018 MEDIA2DAY