Δακρυσμένα Pokemon στους δρόμους της Συρίας

Μια καυστική, όσο και συγκινητική καμπάνια από σύριους ακτιβιστές που θα σας θυμίσει ότι υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο από το πόσα Πόκεμον θα πιάσετε.
Δακρυσμένα Pokemon στους δρόμους της Συρίας
“Είμαι εδώ, ελάτε να με σώσετε”, γράφει το χαρτί μπροστά από κάθε παιδί στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ακτιβιστικό δίκτυο «Revolutionary Forces of Syria Media Office».

Στο χαρτί που κρατούν τα παιδιά αυτής της συγκινητικής, όσο και καυστικής για την σύγχρονη μιντιακή κουλτούρα καμπάνια, εικονίζονται Πόκεμον, από το γνωστό παιχνίδι Pokemon Go που έχει γίνει τάση τελευταία παγκοσμίως, μαζί με την τοποθεσία των παιδιών στη Συρία.

Είναι ένας τρόπος, αναφέρει το Δίκτυο, να κινητοποιηθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη μέσα από τα media, που φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα το μόνο που τους απασχολεί να είναι η μανία με τα Πόκεμον, που οι παίκτες καλούνται να βγουν στους δρόμους και να τα βρουν όλα.

Οι φωτογραφίες των παιδιών σε περιοχές που μαστίζονται από τον πόλεμο και τις επιθέσεις των δυνάμεων του Ασάντ θυμίζουν ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι λόγοι να κινητοποιηθεί κανείς από ένα mobile παιχνίδι.

Στο photo gallery κάτω από τον τίτλο του δημοσιεύματος, μπορείτε να δείτε τις συγκινητικές φωτογραφίες της καμπάνιας, καθώς και το οπτικό υλικό που έφτιαξε ο σύριος καλλιτέχνης Janographic, με Πόκεμον να «μπλέκονται» με πρόσφυγες και πολεμικά σκηνικά στη χώρα του.

Δείτε περισσότερο υλικό από την καμπάνια εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v