#Roof4All: Μια στέγη για τους πρόσφυγες

Η Socialab και η Ύπατη Αρμοστεία δημιουργούν μια «στέγη» προστασίας για τους πρόσφυγες.
#Roof4All: Μια στέγη για τους πρόσφυγες
Ο βασικός διεθνής ανθρωπιστικός οργανισμός για την προστασία των προσφύγων, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), αναλαμβάνει δράση με το “Roof For All”, μια ενέργεια που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Socialab, λόγω της επείγουσας ανθρωπιστικής κρίσης που εξελίσσεται στη Μεσόγειο, με πρώτο σταθμό την Ελλάδα.

Από το 2015, σχεδόν 3.500 ζωές έχουν χαθεί στο ταξίδι των προσφύγων προς την Ευρώπη και, με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τα πράγματα είναι κρίσιμα. Η Ύπατη Αρμοστεία βρίσκεται στο πλευρό τον προσφύγων, αλλά η ανάγκη είναι τεράστια και επιτακτική.

Το “Roof For All”, δηλαδή “Μια «Στέγη» Προστασίας Για Όλους”, αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα υποστήριξης των προσφύγων αλλά και ευαισθητοποίησης του κοινού και διάδοσης του μηνύματος, ώστε να βοηθήσουν περισσότεροι Έλληνες να σωθούν περισσότερες ζωές.

Στόχος της ενέργειας που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η Socialab, είναι η ενημέρωση του κοινού για το έργο της Ύπατης Αρμοστείας και η εξασφάλιση πολύτιμης βοήθειας με δωρεές. Αυτό που κάνει την πλατφόρμα να ξεχωρίζει είναι ότι δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να βοηθήσουν, παίρνοντας μέρος στην «πρόκληση» του Roof For All, ώστε να δημιουργήσουν ένα «κύμα» ευαισθητοποίησης.

Συγκεκριμένα, μέσα από το site, ή με το hashtag #Roof4All στο Instagram και στο Twitter, μπορούν να διαδώσουν το μήνυμα στα social media ανεβάζοντας φωτογραφία ή video, όπου σχηματίζουν μια συμβολική στέγη με τα χέρια τους ή με το σώμα τους.

Επίσημο σήμα όλης της πρωτοβουλίας, άλλωστε, είναι η «στέγη» που συμβολίζει τη φυσική αλλά και νομική προστασία που προσφέρει η Ύπατη Αρμοστεία σε κάθε στάδιο του ταξιδιού των προσφύγων, βοηθώντας τους να νιώθουν ασφαλείς, ώστε η ελπίδα τους για το αύριο να ξαναγεννηθεί.

Για το video προώθησης της ενέργειας, γνωστές προσωπικότητες πήραν μέρος εθελοντικά, όπως ο Αλέξης Γεωργούλης, η Νίκη Κάρτσωνα, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Χριστόδουλος Στυλιανού, η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η Madame Ginger.

Η Socialab
Η Socialab είναι ένα full – service digital marketing agency με δραστηριότητα από το 2009. Αποστολή της να προωθεί επιχειρήσεις και brands μέσω του Διαδικτύου, αναλαμβάνοντας την επικοινωνία και τη διαχείριση της εικόνας τους σε όλα τα ψηφιακά μέσα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v