Μήπως δικαιούστε επίδομα θέρμανσης;

Άνοιξε σήμερα η εφαρμογή του Taxis Net για το επίδομα θέρμανσης. Δείτε αν το δικαιούστε, και πόσα λεφτά θα πάρετε.
Μήπως δικαιούστε επίδομα θέρμανσης;
Η εφαρμογή του Taxis Net δέχεται από σήμερα τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης. Μικρές αλλαγές –μειώσεις, κυρίως– έχουν γίνει στο επίδομα σε σχέση με πέρυσι: συγκεκριμένα, από 0,35€ το λίτρο που ήταν πέρυσι, το επίδομα φέτος πέφτει στα 0,25€ το λίτρο.

Ποιοι δικαιούνται φέτος το επίδομα θέρμανσης;

Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια, οι δικαιούχοι φέτος είναι:
- άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία που δεν υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ
- έγγαμοι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία που η αξία της δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ
- μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ. Για κάθε παιδί το επίδομα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ.

Πόσα λεφτά θα πάρετε (αν δικαιούστε επίδομα)

Αναλόγως την περιοχή που μένετε, τα ανώτατα ποσά του επιδόματος διαμορφώνονται φέτος ως εξής:

• Από 1.050 ευρώ που ήταν πέρυσι, σε 500 ευρώ για τον άγαμο και σε 625 ευρώ για τον έγγαμο ή μονογονεϊκή οικογένεια στην α΄ γεωγραφική ζώνη: Γρεβενά, Δράμα, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες και Φλώρινα.

• Από 630 ευρώ σε 300 ευρώ για τον άγαμο και 375 ευρώ για τον έγγαμο ή μονογονεϊκή οικογένεια στη β΄ γεωγραφική ζώνη: Αρκαδία, Εβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καρδίτσα, Κιλκίς, Λάρισα, Μαγνησία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Τρίκαλα, Χαλκιδική.

• Από 336 ευρώ σε 160 ευρώ για τον άγαμο και 200 ευρώ για τον έγγαμο/μονογονεϊκή οικογένεια στη γ' γεωγραφική ζώνη: Αιτωλοακαρνανία, Αρτα, Αττική, (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Ηλεία, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Κορινθία, Λέσβος, Λευκάδα, Πρέβεζα, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Χίος.

• Από 210 ευρώ σε 100 ευρώ για τον άγαμο και 125 ευρώ για τον έγγαμο/μονογονεϊκή οικογένεια στη δ΄ γεωγραφική ζώνη: Αργολίδα, Δωδεκάνησα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Κυκλάδες, Λασίθι, Μεσσηνία, Λακωνία, Κεφαλληνία και Ιθάκη, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Ρέθυμνο, Σάμος, Χανιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v