Γιατί είναι ωραία να έχεις σχέση από απόσταση

Εννέα λόγοι που το να διατηρείτε μια σχέση από απόσταση μπορεί να μην είναι τελικά και τόσο άσχημο – αντίθετα, να την κάνει πιο ωραία και ουσιαστική.
Γιατί είναι ωραία να έχεις σχέση από απόσταση
Το ξέρουμε, είναι δύσκολο να σας πείσουμε ότι είναι ωραίο να έχει κανείς σχέση από απόσταση, την ώρα που το μόνο που θα θέλατε είναι να έχετε δίπλα σας κάποιον που βρίσκεται πολλές εκατοντάδες – ή και χιλιάδες – χιλιόμετρα μακριά. Ωστόσο, αν το καλοσκεφτείτε, έχει και αυτή η κατάσταση την θετική της πλευρά. Μια σχέση από απόσταση, όσες δυσκολίες κι αν θέσει στον έρωτά σας, μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο «καταστροφική» από όσο νομίζετε…

…Γιατί «τεστάρει» την αντοχή σας
Εν ολίγοις, αν η σχέση σας αντέξει την πίεση, την απόγνωση, τους αποχαιρετισμούς, την μοναξιά της απόστασης, μπορεί να αντέξει το οτιδήποτε.

…Γιατί δεν χρειάζεται να έχετε συνεχώς το «άγχος» του να δείχνετε σέξι
Μπορείτε να απολαμβάνετε τα βράδια που απλώς θέλετε να μένετε μέσα μόνοι με τις παλιές σας φόρμες ή τις μέρες που θέλετε να αφοσιωθείτε στη δουλειά σας, χωρίς να χρειαστεί να έρθετε στη δύσκολη θέση να δικαιολογηθείτε. Έχετε σχέση, αλλά απολαμβάνετε και τα καλά της single αυτονομίας.

…Γιατί μαθαίνετε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά
Σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, βρέθηκε πως τα ζευγάρια σε απόσταση επικοινωνούν πολύ πιο ουσιαστικά και καταφέρνουν να μεταδώσουν μηνύματα πάθους και τρυφερότητας πιο αποτελεσματικά από τα γεωγραφικώς ευνοημένα ζευγάρια. Δεν χρειάζεται άλλωστε να αναλώνεστε σε συζητήσεις για το ποιος άφησε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό ή ποιος θα βάλει πλυντήριο – μπορείτε να επικεντρωθείτε στα συναισθήματά σας και στις σκέψεις σας.

…Γιατί δεν χάνετε την ανεξαρτησία σας
Τα ζευγάρια που ζουν μαζί τείνουν να… μοιάζουν μεταξύ τους μετά από λίγο καιρό. «Παραχωρούν» μέρος της προσωπικότητάς τους και συχνά καταλήγουν να γίνονται προέκταση ο ένας του άλλου. Και είναι ως ένα σημείο λογικό. Αλλά όταν έχετε σχέση από απόσταση, διατρέχετε σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να πάθετε κάτι τέτοιο, σε σημείο να μη σας… αναγνωρίζουν οι δικοί σας.

…Γιατί η σχέση σας δεν βασίζεται απλώς στην σωματική έλξη
Για την ακρίβεια, δεν βασίζεται σχεδόν καθόλου στη σωματική έλξη, καθώς τον περισσότερο καιρό είστε μακριά, οπότε καλείστε να δημιουργήσετε δεσμούς περισσότερο πνευματικούς και ψυχολογικούς από την ωμή δύναμη της σεξουαλικής επαφής.

Γιατί ταξιδεύετε συχνότερα
Ακόμη κι αν… αναγκάζεστε να ταξιδεύετε συχνότερα, το να αλλάζετε παραστάσεις, να έρχεται εκείνος/η στην πόλη σας και εσείς να πηγαίνετε στην δική του/της, είναι αρκετά ανανεωτικό για τον καθένα από εσάς. Κάθε φορά που «ανταλλάσσετε» σαββατοκύριακα, είναι λίγο σαν διακοπές – θα βγείτε κάθε βράδυ, θα κάνετε βόλτες που κανονικά δεν θα μπαίνατε στον κόπο να κάνετε μόνοι σας ή αν μένατε μαζί, θα φροντίσετε να γεμίσετε τον λίγο χρόνο που είστε μαζί με τις αγαπημένες σας δραστηριότητες, μακριά από τη ρουτίνα.

…Γιατί μαθαίνετε να εμπιστεύεστε απόλυτα το άλλο σας μισό
Αν κάποιος «παραστρατίσει» σε μια («δηλωμένη» ως μονογαμική) σχέση, η απόσταση θα είναι απλώς η δικαιολογία του – να είστε σίγουροι ότι θα το έκανε ούτως ή άλλως υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Όσοι αποφασίζουν ώριμα και συνειδητά να μπουν στην αρένα της σχέσης από απόσταση, το κάνουν γιατί θέλουν να είναι ο ένας με τον άλλο, ακόμη και σε τόσο δύσκολες συνθήκες – επομένως δεν έχουν λόγο να κοιτάξουν αλλού. Κι όταν και οι δυο τους το διαπιστώσουν, μαθαίνουν να εμπιστεύονται απόλυτα ο ένας τον άλλον.

…Γιατί δεν έχετε προβλήματα με τους φίλους σας
Ξέρετε, εκείνα τα προβλήματα του τύπου «αγκιστρώνομαι από τη σχέση και φτύνω τους φίλους μου για καιρό και έπειτα αναρωτιέμαι γιατί έχει αλλάξει η στάση τους απέναντί μου». Με την σχέση από απόσταση, έχετε πάντα χρόνο για να αφιερώσετε στις υπόλοιπες σχέσεις της ζωής σας.

…Γιατί όταν βρίσκεστε, τα πάντα είναι πιο έντονα
Οι αγκαλιές, το σεξ, το γέλιο, τα συναισθήματα, οι βόλτες, ακόμη και απλές καθημερινές δραστηριότητες όπως το φαγητό ή το μπάνιο, όλα γίνονται πιο απολαυστικά, χάρη στην συσσωρευμένη ερωτική και συναισθηματική ενέργεια που έχετε να διαθέσετε για να αναπληρώσετε τον καιρό που έχετε να ειδωθείτε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v