10 σημάδια ότι πρέπει να τον κρατήσεις

Είναι ο σύντροφός σου ο ένας και μοναδικός; Έχουμε το απόλυτο τεστ αλήθειας, βασισμένο σε δέκα ακλόνητες ενδείξεις.

10 σημάδια ότι πρέπει να τον κρατήσεις

Αφού αναλύσαμε όλα τα πώς και τα γιατί μια γυναίκα είναι αυτό που οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξωνες θα έλεγαν “keeper” ήρθε η ώρα για τους κυρίους της παρέας να περάσουν το αντίστοιχο τεστ. Ιδού λοιπόν δέκα σημάδια ότι ο σύντροφός σου είναι ο ένας και μοναδικός, και δεν πρέπει να τον αφήσεις να φύγει.

Σε κάνει να γελάς

Είναι ένα από τα λίγα πράγματα που θα σε κάνουν ευτυχισμένη όταν η επήρεια του έρωτα θα σου έχει περάσει, τα προβλήματα της καθημερινότητας θα έχουν εισβάλει στη σχέση σας, και θα τρέχετε και οι δύο αγχωμένοι να προλάβετε δουλειές και ζωές. Αν δεν το έχεις, δεν πας πουθενά.

Είσαι προτεραιότητά του (κι εκείνος δική σου)

Προφανές, αλλά για κάποιο παράξενο λόγο δεν ισχύει σε όλες τις σχέσεις γύρω μας. Αν δεν είσαι για εκείνον απόλυτη προτεραιότητα, επειδή για παράδειγμα τον ενδιαφέρει περισσότερο η δουλειά του/ οι φίλοι του/ ο κίνδυνος εξαφάνισης του αργυροπελεκάνου από τη σαβάνα του Αμαζονίου, δεν είναι καλή ιδέα να μείνετε μαζί. Το ίδιο ισχύει και αν εκείνος δεν είναι απόλυτη προτεραιότητα για σένα.

…Αλλά όχι η μόνη του προτεραιότητα

Το να σε βάζει πρώτη ένας άνθρωπος που κάνει πέντε πράγματα στη ζωή του (ας πούμε, δουλεύει, ταξιδεύει, βλέπει τους φίλους του, παίζει τένις και διαβάζει βιβλία σχετικά με τον κίνδυνο εξαφάνισης του αργυροπελεκάνου) είναι καταπληκτικό. Το να σε βάζει πρώτη ένας άνθρωπος που δεν κάνει ή δεν θέλει να κάνει τίποτα άλλο στη ζωή του, πέρα από το να είναι μαζί σου, είναι τρομακτικό. Και επικίνδυνο, από ένα σημείο και μετά, για την ψυχική σου υγεία.

Αγαπάτε ο ένας τα ελαττώματα του άλλου

Το μεγαλύτερο κλισέ που έχει γραφτεί ποτέ για τις σχέσεις, έχει και τις μεγαλύτερες δόσεις αλήθειας. Όλοι έχουμε ελαττώματα, κι αν εσύ δεν μπορείς όχι μόνο να ανεχτείς αλλά και να βρεις χαριτωμένα τα δικά του, θα καταλήξεις αργά ή γρήγορα να ασκείς κριτική και να τον κάνεις να νιώθει άσχημα, και όλοι ξέρουμε τι κάνουν οι άνθρωποι που νιώθουν άσχημα στις σχέσεις τους (hint: φεύγουν). Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για εκείνον και τα δικά σου ελαττώματα: ή τα αγαπάει ή φεύγεις. Ωμό κι απόλυτο, ναι, αλλά έχει γλιτώσει γενιές και γενιές από περιττά δράματα.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που θέλεις να μοιραστείς τα νέα

Είτε καλά είτε κακά, είτε υπέροχα είτε τραγικά. Κι αυτό ισχύει όχι μόνο το πρώτο εξάμηνο της σχέσης (που έτσι κι αλλιώς θέλεις να του μιλάς συνέχεια, και να μοιράζεσαι τα πάντα μαζί του) αλλά και τον τέταρτο χρόνο –γιατί ξέρεις ότι είναι ο ιδανικός άνθρωπος και για να χαρεί μαζί σου και για να σε στηρίξει στα δύσκολα.

Είναι καλός με όλους (όχι μόνο μαζί σου)

Κι άλλο κλισέ των περιοδικών που αγαπούν να αναλύουν τις σχέσεις, το οποίο όμως λέει αλήθειες: Τις πρώτες φορές που βγαίνεις με κάποιον, λέει, πρόσεξε πώς μιλάει στον σερβιτόρο. Αν είναι ευγενικός μαζί σου, αλλά όχι μαζί του, δεν είναι ευγενικός γενικώς. Και δεν τον θέλεις στη ζωή σου.

Σε καταλαβαίνει

…Ή τουλάχιστον προσπαθεί –και δεν αγανακτεί όταν δεν τα καταφέρνει. Γιατί ναι, πολλές φορές είναι δύσκολο να καταλάβεις τους άλλους ανθρώπους εν γένει και τις γυναίκες ειδικότερα. Έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης, διαφορετικές ορμόνες και διαφορετικά συναισθήματα τα δύο φύλα μεταξύ μας. Εκείνος, όμως, που παραιτείται από την προσπάθεια επειδή «είσαι τρελή», ή ακόμα χειρότερα επειδή «όλες οι γυναίκες είστε τρελές» (και δεν το λέει για πλάκα) δεν είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ.

Σε ικανοποιεί σεξουαλικά

Όλοι τεμπελιάζουμε λίγο στο σεξουαλικό κομμάτι μετά τον πρώτο καιρό της σχέσης –τότε που σταματάμε να κρεμιόμαστε από πολυελαίους και να κάνουμε σεξ σε ασανσέρ και κλιμακοστάσια. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό: Μπορείτε μια χαρά να περιορίζεστε στο κρεβάτι σας, αν αυτό ικανοποιεί και τους δυο σας. Το θέμα είναι εκείνος να ενδιαφέρεται για την δική σου ικανοποίηση όσο και για την δική του. Κάθε φορά.

Είσαι 100% ο εαυτός σου όταν είσαι μαζί του

Δεν σκέφτεσαι πριν μιλήσεις, δεν στρογγυλεύεις τις απόψεις σου ώστε να ταιριάζουν με τις δικές του, δεν προσπαθείς διαρκώς για να του αρέσεις –επειδή ξέρεις ότι σε ξέρει πραγματικά, από την καλή και από την ανάποδη, και του αρέσεις ακριβώς όπως είσαι. Κι έτσι νιώθεις άνετα να πεις και να κάνεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι μπροστά του.

Είναι ο αγαπημένος σου άνθρωπος στον κόσμο

Το απόλυτο τεστ αλήθειας για τις σχέσεις –που είναι δύσκολο, αλλιώς δεν θα ήταν το απόλυτο τεστ αλήθειας– έχει ως εξής: Σκέψου όλους τους ανθρώπους που ξέρεις. Όλους – όλους: γονείς, φίλους, παλιούς συμμαθητές, δασκάλους που είχες στο δημοτικό, συναδέλφους, παππούδες, ξαδέρφια, παιδιά, ανίψια, τον κολλητό της κολλητής σου, τον μεγάλο σου έρωτα που σε παράτησε τότε που ήσουν 22 χρονών, όλους. Τώρα απάντα γρήγορα στην ερώτηση: Ποιος σ’ αρέσει περισσότερο απ’ όλους; Κέρδισε; Ωραία. Έχουμε κι άλλη μία: Αν έπρεπε να περάσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου με έναν μόνο από όλους, ποιον θα διάλεγες; Αν κέρδισε πάλι, μην τον αφήσεις να φύγει. Για κανένα λόγο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v