Γιατί να κάνω γυμνισμό;

Απενοχοποίηση, φυσικότητα, μειωμένο στρες, αυξημένη αυτοπεποίθηση. Δείτε οκτώ καλούς λόγους για να δοκιμάσετε και να αγαπήσετε τον γυμνισμό.
Γιατί να κάνω γυμνισμό;
Για κάποιους ταμπού, για άλλους ανήθικος. Για τους ακόμα πιο συντηρητικούς «ανεπίτρεπτος». Ο γυμνισμός έχει κατηγορηθεί για ένα σωρό πράγματα, αδίκως, σύμφωνα με όσους τον στηρίζουν εμπράκτως μη φορώντας τα απολύτως απαραίτητα.

Συμφωνούμε μαζί τους και παραθέτουμε μερικούς καλούς λόγους για να ζήσετε την συγκεκριμένη εμπειρία. Γιατί λοιπόν να κάνει κάποιος γυμνισμό;

* Γιατί ο γυμνισμός είναι μια έμφυτη τάση του ανθρώπου.

* Γιατί η άμεση επαφή με το νερό είναι μια υπέροχη εμπειρία που αξίζει κάποιος να ζήσει.

* Γιατί ο άνθρωπος δε δημιουργήθηκε για να φοράει ρούχα. Αυτά εμφανίστηκαν ως ανάγκη προστασίας και εν τέλει επιβλήθηκαν στην κοινωνία.

* Γιατί η αίσθηση του γυμνισμού είναι ελευθερία κατά κύριο λόγο ψυχής – και εν συνεχεία σώματος.

* Γιατί – αν το δούμε από την «επαναστατική» του πλευρά – ο γυμνισμός αποποινικοποιεί τους κανόνες της κοινωνικής ηθικής, με έναν άκρως ηθικό τρόπο.

* Γιατί αποπνέει ερωτισμό, όμως -σύμφωνα με τους άτυπους κανόνες του- δεν αποτελεί σεξουαλική έκφραση. Ποιος δε θα ήθελε λίγο παραπάνω ερωτισμό στη ζωή του;

* Γιατί ο γυμνισμός είναι κατά κάποιον τρόπο μια ιδεολογία η οποία στηρίζεται σε αξίες όπως η φυσιολατρία, η ελευθερία της έκφρασης, η απενοχοποίηση και η φυσικότητα. Αξίες που λείπουν από τη σύγχρονη κοινωνία.

* Γιατί κάνει καλό στο.. δέρμα. Κι όμως, έρευνα έδειξε ότι όσοι κάνουν γυμνισμό είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι όσον αφορά τους κινδύνους από τον ήλιο και ξέρουν πώς θα πρέπει να προστατεύονται σωστά – σε αντίθεση με τους μη γυμνιστές.

* Γιατί μειώνει το στρες και προάγει την ευζωία. Ίσως, τις πρώτες φορές θα νοιώσετε άβολα, όμως άτομα τα οποία κάνουν γυμνισμό για αρκετά χρόνια αναφέρουν ότι «ξαναγεννήθηκαν» μακριά από οποιουσδήποτε στρεσογόνους παράγοντες «έπνιγαν» την καθημερινότητά τους. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, το μακροχρόνιο στρες μόνο καλό δεν είναι για την υγεία.

* Γιατί είναι ένας ακίνδυνος και όμορφος τρόπος να γνωρίσετε (ξανά) τον εαυτό σας, να αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση που ενδεχομένως σας λείπει, να αγαπήσετε το σώμα σας, αλλά και τους ανθρώπους γύρω σας, χωρίς ίχνος υποκρισία και ταμπού.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v