Πέντε σεξουαλικά προβλήματα που δεν ξέρατε

Όλοι γνωρίζουμε την νυμφομανία, την πρόωρη εκσπερμάτιση ή την στυτική δυσλειτουργία. Όμως οι σεξουαλικές «παθήσεις» δεν περιορίζονται σε αυτές. Δείτε πέντε ασυνήθιστες.
Πέντε σεξουαλικά προβλήματα που δεν ξέρατε
Η σεξουαλική μας ζωή είναι από μόνη της ένα κεφάλαιο που θα μπορούσε να γεμίσει άνετα τόμους ολόκληρους εγκυκλοπαίδειας. Είναι λοιπόν αναμενόμενο σε αυτήν να υπάρχει μια σειρά παθήσεων οι οποίες μας είναι εν πολλοίς άγνωστες.

Όλοι μας γνωρίζουμε τη νυμφομανία, την στυτική δυσλειτουργία ή την αδυναμία οργασμού στις γυναίκες, όμως τι σας λέει το όνομα πριαπισμός; Ή το σύνδρομο επίμονης διαταραχής της διέγερσης; Τίποτα μάλλον. Και είναι λογικό.

Δείτε παρακάτω πέντε ασυνήθιστα και για πολλούς άγνωστα σεξουαλικά προβλήματα.

Eπίμονη διαταραχή της διέγερσης των γεννητικών οργάνων
Πώς είπατε; Πρόκειται για μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από συνεχή και αυθόρμητη διέγερση των γεννητικών οργάνων στις γυναίκες. Μπορεί να περιλαμβάνει ή να μην περιλαμβάνει διέγερση με οργασμό ή/και «πρήξιμο» των γεννητικών οργάνων. Τα άτομα που πάσχουν από PGAD (όπως είναι η αγγλική της ονομασία - Persistent Genital Arousal Disorder) έχουν αυθόρμητους οργασμούς, οι οποίοι μπορούν να φτάσουν ακόμα και τους δέκα ανά ημέρα.

Πριαπισμός
Πώς είπατε; Πήρε το όνομά της από τον θεό Πρίαπο που ήταν ο θεός της γονιμότητας και των γεννητικών οργάνων, οπότε μπορείτε να καταλάβετε στο περίπου περί τίνος πρόκειται. Ο πριαπισμός είναι μια πάθηση που εκδηλώνεται με παρατεταμένη και μη υποχωρούσα στύση. Και αν βιαστήκατε να… χαρείτε, να σας ενημερώσουμε ότι ο πριαπισμός συνοδεύεται τις περισσότερες φορές από ενοχλήσεις στο πεός οι οποίες είναι αρκετά επώδυνες. Η νόσος παρατηρείται συνήθως σε άτομα τα οποία πάσχουν από δρεπανοκυτταρική αναιμία, λευχαιμία, βλάβες του νωτιαίου μυελού μετά από τραύμα.

Σεξόμνια
Πώς είπατε; Μοιάζει αρκετά με την υπνοβασία, μόνο που αντί να σηκωθείτε από το κρεββάτι το βράδυ και να πάτε στην κουζίνα να φάτε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, κάνετε σεξ με τον πρώτο άνθρωπο που θα βρεθεί κοντά σας. Η σεξόμνια παρατηρείται σε περιπτώσεις ξυπνήματος από βαθύ ύπνο, κατά τις οποίες το άτομο μπορεί και κινείται χωρίς να το καταλαβαίνει. Οι λειτουργίες του μυαλού του που έχουν να κάνουν με την ορθή κρίση και την λογική δεν δουλεύουν, ενώ υπερισχύουν τα «πρωτόγονα» ένστικτα όπως το φαγητό και το σεξ.

Παλίνδρομη εκσπερμάτωση
Πώς είπατε; Κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης, μέσω ενός αντανακλαστικού μηχανισμού, συσπάται ο αυχένας της ουροδόχου κύστης με αποτέλεσμα το σπέρμα να προωθείται προς το έξω στόμιο της ουρήθρας και όχι προς την ουροδόχο κύστη. Η πάθηση είναι ακίνδυνη, καθώς το σπέρμα αποβάλλεται μέσω της ούρησης, όμως η παλίνδρομη εκσπερμάτωση μπορεί να εμποδίσει τη γονιμότητα, αν δε βγαίνει καθόλου σπέρμα ενώ την περιορίζει, αν βγαίνει μικρή ποσότητα.

Παραφιλία
Πώς είπατε; Η συγκεκριμένη σεξουαλική πάθηση περιλαμβάνει μια μεγάλη «γκάμα» σεξουαλικών διαστροφών. Μερικές χαρακτηριστικές από αυτές είναι η κτηνοβασία, η παιδοφιλία, ο μαζοχισμός, η επιδειξιομανία και η κοπρολαγνία. Άτομα που "πάσχουν" από αυτό το σύνδρομο, δεν έχουν κανένα απολύτως όριο και παραδίδονται χωρίς κανόνες στα διεστραμμένα σεξουαλικά τους ένστικτα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v