Athens Pride 2015: Μια πόλη υπερήφανη

Στις 13 Ιουνίου το Athens Pride κλείνει 10 χρόνια ζωής, και (εξακολουθεί να) διεκδικεί ίσα δικαιώματα για όλους, μέσα από μια πολύχρωμη γιορτή.
Athens Pride 2015: Μια πόλη υπερήφανη
Τα δέκα του χρόνια κλείνει φέτος το πάντα υπέροχο και πάντα πολύχρωμο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, και το γιορτάζει το Σάββατο 13 Ιουνίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος με πολλές συναυλίες, happenings, εκπλήξεις και βέβαια την μεγάλη του παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 19.00 το απόγευμα.

«Το Athens Pride είναι πάρα πολλά πράγματα. Είναι κυρίως μια μεγάλη και πολύχρωμη γιορτή» λέει μια από τις εθελόντριες και τους εθελοντές που κάνουν το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας πραγματικότητα εδώ και δέκα χρόνια. «Είναι μια διαδήλωση για τη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων, και μια μεγάλη γιορτή για να αναδείξουμε και να αγαπήσουμε την διαφορετικότητά μας» προσθέτει μία άλλη.

«Είναι, επίσης, ημέρα μνήμης των θυμάτων του Stonewall το 1969». «Είναι η μέρα που είπαμε ‘ως εδώ’» προσθέτουν άλλοι.

 
Με το σπουδαίο σύνθημα «πάρε θέση», το φετινό Athens Pride μας καλεί να φτιάξουμε το δικό μας σενάριο, με υπέροχα βιντεάκια σαν το παρακάτω.

 
Στη σκηνή του Athens Pride –που είναι πάντα άρρηκτα συνδεδεμένο με την μουσική– θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε καλλιτέχνες όπως η Νατάσα Μποφίλιου, η Ελένη Φουρέιρα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Έλενα Παπαρίζου, η Ελένη Δήμου, και άλλους που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Το παρών θα δώσει και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ως ομιλητής και υποστηρικτής του Athens Pride.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v