Τι να κάνεις αν δεν συμπαθεί τους φίλους σου

Οκτώ χρήσιμες συμβουλές για να βγείτε από την δύσκολη θέση στην περίπτωση που ο/η σύντροφός σας δείχνει να αντιπαθεί τους φίλους σας.
Τι να κάνεις αν δεν συμπαθεί τους φίλους σου
Βγαίνετε με την παρέα σας και ο/η σύντροφός σας γκρινιάζει. Όταν μιλάτε με τον κολλητό ή την κολλητή σας στο τηλέφωνο, το άλλο σας μισό πετά τσουχτερές σπόντες. Δεν χάνει ευκαιρία να μειώνει και να κάνει αρνητικά σχόλια για τους φίλους σας, αποφεύγοντας τεχνηέντως να βγει μαζί τους. Με άλλα λόγια, δεν συμπαθεί την παρέα σας.

Τι κάνετε λοιπόν; Το αποδέχεστε και σιγά-σιγά επηρεάζεστε από την γνώμη του, με αποτέλεσμα να απομακρυνθείτε από τους δικούς σας ανθρώπους; Ή κάνετε πως δεν ακούτε τα σχόλιά του/της, για να μην αναγκαστείτε να αντιμετωπίσετε μια δύσκολη κατάσταση; Παρακάτω, συγκεντρώνουμε οκτώ συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια.

Βρείτε τον λόγο που δεν τους συμπαθεί
Ρωτήστε τον/την σύντροφό σας τον ακριβή λόγο που δείχνει να αντιπαθεί τους δικούς σας ανθρώπους. Ίσως ανακαλύψετε πως βλέπει κάτι το οποίο δεν μπορείτε να δείτε εσείς, όπως για παράδειγμα ότι σας εκμεταλλεύονται ή δεν σας φέρονται καλά οι φίλοι σας, γι’ αυτό και δεν τους βλέπει με καλό μάτι. Ίσως από την άλλη απλώς δεν του ταιριάζουν σαν χαρακτήρες – σε αυτή την περίπτωση δεν είναι δικό σας πρόβλημα, και φυσικά δεν μπορεί όλοι να είναι συμπαθείς σε όλους. Αν δεν μπορεί να σας δώσει μια σαφή απάντηση, εξετάστε το ενδεχόμενο απλώς να ζηλεύει που περνάτε χρόνο με τους φίλους σας, χρόνο που θα ήθελε για την σχέση σας.

Να είστε ειλικρινής μαζί του/της
Μην αισθάνεστε πως πρέπει απαραιτήτως να συμφωνήσετε με την γνώμη του άλλου σας μισού. Ούτε φυσικά να λέτε ψέματα ότι δεν τους βλέπετε, για να μην υπάρξουν εντάσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργήσετε παρασκήνιο στη σχέση σας. Πείτε του/της την αλήθεια για το πώς αισθάνεστε επί του θέματος.

Προσπαθήστε να τους φέρετε κοντά
Εκτός κι αν κάτι πολύ άσχημο συνέβη μεταξύ τους, προσπαθήστε να αλλάξετε την κατάσταση, βοηθώντας τις δύο πλευρές να γνωριστούν καλύτερα. Ίσως τότε να ανακαλύψει ο ένας τα θετικά χαρακτηριστικά των άλλων και να διορθωθεί το άσχημο κλίμα.

Μην πιέζετε τις καταστάσεις
Αν δείτε ότι υπήρξαν «δοκιμές» συνύπαρξης, αλλά τα σχόλια, οι σπόντες και η αντιπάθεια εξακολουθούν να υπάρχουν, μην πιέζετε παραπάνω. Δεν μπορείτε να κάνετε κάποιον να συμπαθήσει τους φίλους σας με το ζόρι – αντίθετα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δημιουργήσετε εντάσεις στη μεταξύ σας σχέση.

Μην απομακρύνεστε από τους φίλους σας για χάρη του/της
Θα το μετανιώσετε σύντομα, είτε η σχέση σας αντέξει στον χρόνο, είτε (ακόμη περισσότερο) αν χωρίσετε, και αντιληφθείτε ότι χαλάσατε όλες τις υπόλοιπες σχέσεις της ζωής σας για χάρη ενός συντρόφου.

Τραβήξτε διαχωριστικές γραμμές
Αποδεχθείτε πως φιλική και ερωτική ζωή δεν «συναντιούνται» και κρατήστε τις χωριστά, ώστε να μην δημιουργεί τριβές η μία στην άλλη. Διαλέξτε ορισμένες ημέρες της εβδομάδας ή ώρες της ημέρας που θα βλέπετε τους μεν και τον/την δε και μην έχετε τύψεις για τον χρόνο που περνάτε με την κάθε πλευρά.

Μην μιλάς στους φίλους σου για αυτό
Δεν είναι και πολύ κομψό να τρέξετε στους φίλους σας και να πείτε «ξέρετε, σας σιχαίνεται». Θα δημιουργηθούν εντάσεις και άβολο κλίμα μεταξύ σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πείτε ψέματα αν σας ρωτήσουν – απλώς να διαχωρίσετε τη θέση σας και να ξεκαθαρίσετε πως δεν επηρεάζεται η δική σας κρίση και γνώμη από τα πιστεύω κάποιου άλλου.

Μην τον/την αφήνεις να γίνεται χειριστικός/ή
Αν ο/η σύντροφός σας προσπαθεί να σας δημιουργήσει ενοχές για τον χρόνο που περνάτε με την παρέα σας ή να σας καθοδηγήσει διακριτικά στο να κάνετε αυτό που θέλει, λάβετε εγκαίρως δράση: Είτε θα πρέπει να αλλάξει το είδος της σχέσης σας, είτε να τελειώσει, καθώς δεν είναι καθόλου δίκαιο για εσάς. Ο καθένας μας αξίζει κάποιον που αποδέχεται τους φίλους μας και δεν του υπαγορεύει με ποιον μιλά, ποιον εμπιστεύεται και πώς ξοδεύει τον χρόνο του. 

Πηγή 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v