Καταργείται το «χαράτσι» στα ανενεργά μπλοκάκια

Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που σήμερα φτάνει τα 650€ για τα ανενεργά μπλοκάκια των ελεύθερων επαγγελματιών εισηγείται η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Καταργείται το «χαράτσι» στα ανενεργά μπλοκάκια
Στην ελάφρυνση των φορολογουμένων που ως σήμερα πληρώνουν «χαράτσι» 650 ευρώ για το μπλοκάκι τους, ακόμη κι αν έχουν μηδενικά έσοδα, στοχεύει η εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, επιδιώκοντας την κατάργηση του σχετικού τέλους επιτηδεύματος.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, η εισήγηση αφορά το τέλος επιτηδεύματος για τα μπλοκάκια που παραμένουν ανενεργά και αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως της υπηρεσίας, κ. Κατερίνας Σαββαΐδου. Το τέλος φτάνει σήμερα τα 650 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία ανακοίνωσε πως οι προβληματικές προσαυξήσεις που σημειώθηκαν στον ΕΝΦΙΑ θα εξαλειφθούν σύντομα, ενώ θα επανισχύσουν και οι συμψηφισμοί μεταξύ επιστροφής φόρου και οφειλής ΕΝΦΙΑ για την αποφυγή ταλαιπωρίας των φορολογουμένων. Προς αυτή την κατεύθυνση, εξετάζονται και οι πιθανότητες να καταστεί δυνατή η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε ATM ή στα ειδικά αυτόματα μηχανήματα των τραπεζών.

Σημειώνεται, τέλος, πως στο προσεχές διάστημα αναμένεται να συσταθεί ειδική Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων αλλά και εξειδικευμένη ομάδα εντός του νέου ΣΔΟΕ για την καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής στο ΦΠΑ.

Πηγή: Ναυτεμπορική
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v