Με σχέση ή χωρίς; Τα καλά του να (μην) είσαι single

Να κοιμάσαι διαγώνια σε διπλό κρεβάτι, ή να κουλουριάζεσαι για αγκαλιές στον καναπέ; Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα προνόμια δεσμευμένης και αδέσμευτης ζωής.
Με σχέση ή χωρίς; Τα καλά του να (μην) είσαι single
Ολόκληροι αιώνες επιστημονικής μελέτης της ανθρώπινης φύσης δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν το μυστήριο του ανικανοποίητου που μας βασανίζει. Γιατί, άραγε, να μην μπορείς να εκτιμήσεις σωστά την άνεση του διπλού σου κρεβατιού όταν είσαι single, και το χουχούλιασμα με ταινίες στον καναπέ όταν είσαι σε σχέση; Γιατί να πρέπει αυτό το σκεπτικό να λειτουργεί ανάποδα: Να θέλεις κάποιον να αράζετε μαζί στον καναπέ με τις πιτζάμες όταν είσαι single, και να ζηλεύεις τους φίλους σου που ξενυχτάνε τσουγκρίζοντας σφηνάκια με αγνώστους την ώρα που εσύ κουλουριάζεσαι δίπλα σε κάποιον που φοράει πιτζάμες στον καναπέ;

Ε λοιπόν, το αποφασίσαμε: Θα θέσουμε ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο. Θα συγκεντρώσουμε όλους τους λόγους για τους οποίους χαιρόμαστε που είμαστε… σε όποια φάση είμαστε. Και θα σας παρακαλέσουμε, οι singles να τυπώσετε και να κολλήσετε στο ψυγείο την πρώτη λίστα και οι δεσμευμένοι την δεύτερη –αντισταθείτε στον πειρασμό της ανθρώπινης φύσης σας να πράξετε το ανάποδο.

Είναι ωραίο να είσαι single…

- Γιατί μπορείς να κοιμάσαι διαγώνια σε διπλό κρεβάτι. Προνόμιο που δεν απολαμβάνει κανένας δεσμευμένος άνθρωπος στον κόσμο.
- Γιατί μπορείς να φύγεις από τη δουλειά, να πας για καφέ, μετά σινεμά, μετά ποτό, και μετά ξανά δουλειά χωρίς να έχεις προγραμματίσει τίποτα απ’ όλα αυτά. Και χωρίς απαραίτητα να θυμάσαι πού κοιμήθηκες χτες.
- Γιατί δεν έχεις να δώσεις αναφορά σε κανέναν για τίποτα από τα παραπάνω. Ήσουν όπου ήθελες, με όποιον ήθελες, για όση ώρα ήθελες.
- Γιατί μπορείς να διαλέξεις εσύ ποια ταινία θα δεις, τι υλικά θα έχει η πίτσα που θα παραγγείλεις, και πού θα πας διακοπές το καλοκαίρι –χωρίς να χρειάζεται να διαπραγματευτείς ή να αναπτύξεις επιχειρήματα για τους λόγους για τους οποίους το σουτζούκι υπερτερεί του πεπερόνε.
- Γιατί έχεις χρόνο που φτάνει να χωρέσει όλους σου τους φίλους, μαζί με την οικογένειά σου, και τα χόμπι σου (ή οτιδήποτε είναι αυτό που σε ευχαριστεί να κάνεις, αν δε σου αρέσει να το λες «χόμπι») και το να πιεις ένα ποτό με τους συναδέλφους μετά τη δουλειά.
- Γιατί γνωρίζεις κόσμο, κάνεις νέους φίλους, διευρύνεις τον κοινωνικό/ φιλικό/ επαγγελματικό σου κύκλο πολύ πιο εύκολα και με πολύ λιγότερες τύψεις για τον χρόνο που αφιερώνεις σε καινούρια άτομα, ή/και για την πιθανότητα αυτά τα καινούρια άτομα να «θέλουν να σ’ την πέσουν».
- Γιατί δίνεις τις καλύτερες και αντικειμενικότερες συμβουλές στους φίλους σου για τις σχέσεις τους, επειδή δεν έχεις δικά σου «σχεσικά» προβλήματα να θολώνουν την κρίση σου.
- Γιατί δεν ξέρεις πού θα είσαι αύριο. Κι αυτό, αν μας ρωτάτε, είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της… αδέσμευτης ζωής.

Είναι, όμως, και ωραίο να είσαι δεσμευμένος…

- Γιατί όσο διαρκεί ο έρωτας, είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Και δεν έχεις προβλήματα. Δεν υπάρχουν προβλήματα. Ο κόσμος είναι υπέροχος.
- Γιατί, ακόμα και όταν ο έρωτας περνάει, έχεις σίγουρα καλή παρέα για να κουλουριάζεσαι στον καναπέ, να βλέπεις ταινίες και να παίζεις Scrabble.
- Γιατί έχεις ζεστά πόδια τα βράδια του χειμώνα. Μέγιστο προνόμιο της δεσμευμένης ζωής.
- Γιατί δεν πονοκεφαλιάζεις με αγωνίες του τύπου πότε θα γνωρίσεις τον άνδρα/ τη γυναίκα της ζωής σου, αν η χτεσινή σου γνωριμία θα σε πάρει τηλέφωνο και πόσο καιρό θα χρειαστείς για να καταλάβεις αν ταιριάζετε ή όχι.
- Γιατί, τελικά, όλα αυτά τα ξενύχτια όταν είσαι single κατά βάθος αποσκοπούν στο να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου. Άσχετα αν περνάς και ωραία στο μεταξύ.
- Γιατί είναι ασύμφορο να παραγγέλνεις πίτσα μόνος σου –ειδικά αν δεν είσαι από τους ανθρώπους που τρώνε κρύα πίτσα το επόμενο πρωί για πρωινό. Ακόμα και αν χρειάζεται να αναπτύξεις για χιλιοστή φορά τα επιχειρήματά σου περί του γιατί το σουτζούκι υπερτερεί του πεπερόνε. Κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις.
- Γιατί έρχεται για όλους κάποια στιγμή που βαριούνται τις κραιπάλες και συνειδητοποιούν ότι πρέπει να κόψουν τις καταχρήσεις της single ζωής.
- Γιατί έχεις πάντα δίπλα σου έναν σύμμαχο –για τις δύσκολες στιγμές, για τις βαρετές βραδιές με τους γονείς, για τα επιτραπέζια με την παρέα…

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v