Ο Σταύρος Θεοδωράκης ιδρύει δικό του κόμμα

Τη δημιουργία της πολιτικής κίνησης «Το Ποτάμι», με την οποία θα συμμετέχει στις Ευρωεκλογές, ανακοίνωσε πριν λίγο ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ιδρύει δικό του κόμμα
Την ίδρυση πολιτικού κόμματος, το οποίο θα λέγεται «Το Ποτάμι» και θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Σταύρος Θεοδωράκης, παρουσιαστής μεταξύ άλλων της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» και δημιουργός του Protagon.gr.

Όπως γράφει σήμερα στο Protagon.gr, «η ιδέα δεν είναι μόνο δική μου. Κάθε πρωί, κάθε βράδυ, η δεύτερη φράση που λένε οι άνθρωποι που συναντώ είναι «τι θα κάνουμε;». Πολλές φορές η αφορμή είναι κάτι που έγραψα ή κάτι που έδειξα στην τηλεόραση. Άλλες πάλι είναι τα πρωτοσέλιδα, οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι πολιτικοί καυγάδες. Όλοι σ’ ένα αδιέξοδο. Ακόμη κι αυτοί που έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, μετά από δυο- τρεις κουβέντες αναρωτιούνται «έχουμε άλλη λύση;».

»Η ιδέα λοιπόν είναι δική σας. Των φοιτητών που με βρήκαν στη Λέρο. Της παρέας που με σταμάτησε στον Βόλο. Των πιτσιρικάδων που μου τηλεφωνούν απ' τα Χανιά. Του συνεταιρισμού που επισκέφθηκα στα Γιάννενα. Αυτών που με φώναξαν στην Αριστοτέλους. Ίσως βέβαια και να τους παρεξήγησα κιόλας και να κατάλαβα λάθος. Γιατί κανείς από αυτούς δεν μου είπε να κάνουμε κόμμα. Μου είπαν όμως ότι οι πολιτικοί μας ζουν σε άλλον κόσμο, ότι τους ενδιαφέρει μόνο η εξουσία, ότι έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική. Ότι η ζωή πρέπει να προχωρήσει κι αυτοί – οι πολιτικοί δηλαδή- είναι μονίμως στα χαρακώματα να σκιαμαχούν με το παρελθόν».

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε ολόκληρο το κείμενο σχετικά με την ίδρυση του κόμματος, στο Protagon.gr.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v