Η ζωή ξεκινά στα… 54, ισχυρίζεται έρευνα

Η ψυχολογική πίεση της πατρότητας και οι οικονομικές έγνοιες σημαίνουν πως η ζωή για τους άνδρες… ξεκινά στα 54, υποστηρίζουν επιστήμονες.
Η ζωή ξεκινά στα… 54, ισχυρίζεται έρευνα
Πότε θεωρείται πως «αρχίζει» κάποιος να απολαμβάνει την ζωή; Είναι στην ηλικία των 18, όταν ενηλικιώνεται; Είναι στα τριάντα, όταν γίνεται οικογενειάρχης; Ή μήπως στα 40, όταν η ζωή του έχει μπει σε συγκεκριμένη πορεία; Πρόσφατη μελέτη καταρρίπτει όλες τις παραπάνω πιθανές ηλικίες και ισχυρίζεται πως, για τους άνδρες τουλάχιστον, η ζωή ξεκινά στα 54.

Πρόκειται για έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.000 άνδρες και η οποία έδειξε πως η ηλικία στην οποία ο άνδρας νιώθει «ώριμος» και απολαμβάνει την ζωή σαν «πραγματικός ενήλικας» είναι αυτή των 54 ετών. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, σε αυτή την ηλικία μπορεί κανείς να νιώσει «κατασταλαγμένος και ασφαλής».

Η μελέτη υποστηρίζει πως βιώνουμε μία αύξηση αυτής της μέσης ηλικίας «ωριμότητας» σε σχέση με παλαιότερες γενιές, καθώς οι σύγχρονοι άνδρες έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερες οικονομικές πιέσεις αλλά και ευθύνες πατρότητας που εμφανίζονται σε πιο μεγάλη ηλικία.

Η μελέτη διεξήχθη από το Κλινικό Κέντρο Εμφύτευσης Μαλλιών Crown του Μάντσεστερ και ουσιαστικά αποκαλύπτει πως ακόμα και στα 40, ο μέσος άνδρας δεν αισθάνεται πως έχει αφήσει πίσω του τις νεανικές του ανασφάλειες. Ως κυριότερες αιτίες των ανασφαλειών εμφανίζονται τα οικονομικά προβλήματα, η μοναξιά, τα σωματικά ελαττώματα, όπως η τριχόπτωση, και η πατρότητα σε προχωρημένη ηλικία. Με άλλα λόγια, οι ερευνητές λένε πως ο σύγχρονος άνδρας αρχίζει πραγματικά να απολαμβάνει την ζωή του κοντά στην συνταξιοδότησή του.

Πηγή: Telegraph

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v