Παραιτείται ο Πάπας!

Την απόφασή του να απαρνηθεί τα καθήκοντά του ως Ποντίφικα της Καθολικής Εκκλησίας έλαβε ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος ανακοίνωσε πως παραιτείται, και θα αποχωρήσει από το Βατικανό στις 28 Φεβρουαρίου, για λόγους υγείας.
Παραιτείται ο Πάπας!
Ετοιμαστείτε για Κονκλάβια, μαύρους και λευκούς καπνούς και απευθείας συνδέσεις με το κέντρο της Ρώμης σε λιγότερο από έναν μήνα: Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ έκανε την έκπληξη της εβδομάδας, ανακοινώνοντας την Δευτέρα την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του Ποντίφικα, για λόγους υγείας.

Ο 85χρονος Πάπας με ανακοίνωσή του διαβίβασε πως θα αποχωρήσει από την θέση του στις 28 Φεβρουαρίου, για να ξεκινήσει αμέσως μετά η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του. Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση Ποντίφικα μετά από έξι αιώνες, καθώς ο τελευταίος Πάπας που παραιτήθηκε ήταν ο Γρηγόριος ΙΒ’ το 1415, για λόγους… Σχίσματος.

«Έπειτα από επισταμένη εξέταση της συνείδησής μου ενώπιον Θεού, έχω καταλήξει στην βεβαιότητα πως οι δυνάμεις μου, εξαιτίας της προχωρημένης ηλικίας μου, δεν μου επιτρέπουν πλέον επαρκή εξάσκηση των καθηκόντων μου», είπε σε μια συνάντηση Καρδιναλίων ο Πάπας, το πρωί της Δευτέρας.

Ο Βενέδικτος ΙΣτ’ ήταν το «φαβορί» κατά την παπική εκλογή του 2005, και όντως αναδείχθηκε σε ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας στα 78 του χρόνια – κάτι που τον καθιστά τον γηραιότερο Πάπα που έχει εκλεγεί ποτέ. Στο Κονκλάβιο του προσεχούς Μαρτίου, ωστόσο, δεν υπάρχει σαφές «φαβορί» για την διαδοχή.

Πηγή: Oxfordmail.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v