Ακαδημία Πλάτωνος: Τεκμήρια και Ιστορικές Μαρτυρίες

Αρχαιολόγοι, ιστορικοί, καθηγητές φιλοσοφίας και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες ερευνούν τις ιστορικές μαρτυρίες και ανασυστήνουν την εικόνα της Ακαδημίας Πλάτωνος, στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει τον Δεκέμβριο το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ακαδημία Πλάτωνος: Τεκμήρια και Ιστορικές Μαρτυρίες
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα «Ακαδημία Πλάτωνος: Τεκμήρια και Ιστορικές Μαρτυρίες» από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από τους χώρους της φιλοσοφίας, της ιστορίας, της ιστορίας των επιστημών, αλλά και της αρχαιολογίας, προερχόμενοι από σημαντικά Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής, εξετάζουν και συζητούν τις σωζόμενες ιστορικές μαρτυρίες σχετικά με την Ακαδημία Πλάτωνος, προσπαθώντας να ανασυστήσουν την εικόνα ενός από τα παλαιότερα και περισσότερο φημισμένα κέντρα έρευνας και εκπαίδευσης στην αρχαία Αθήνα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια, στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος -Ανάπτυξη της Γνώσης και καινοτόμων ιδεών», η οποία υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.plato-academy.gr/project  



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v