Χρεωστική κάρτα για οκτάχρονα!

Την πρώτη χρεωστική κάρτα που πραγματοποιεί αγορές στο Internet και αναλήψεις μετρητών για παιδιά από οκτώ λάνσαρε χτες βρετανική εταιρεία, με πρωτοβουλία γονέων που θέλουν να μάθουν στα παιδιά τους να διαχειρίζονται τα χρήματά τους οικονομικά.
Χρεωστική κάρτα για οκτάχρονα!
Από την… τρυφερή ηλικία των οκτώ μπορούν οι νεαροί καταναλωτές να πραγματοποιούν τις ηλεκτρονικές αγορές τους, εδώ και ένα εικοσιτετράωρο. Μία νέα εταιρεία, η οποία μάλιστα συστάθηκε από γονείς, προσφέρει την πρώτη προπληρωμένη χρεωστική κάρτα για παιδιά από οκτώ έως δεκάξι ετών. Τα πιτσιρίκια θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε διάφορα καταστήματα, αλλά και για να πραγματοποιούν αναλήψεις μετρητών.

Οι γονείς θα μπορούν να θέτουν όρους στην χρήση της κάρτας, ενώ οι μικροί κάτοχοί της δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να την χρησιμοποιούν για να αγοράσουν αλκοόλ ή καπνό, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της εταιρείας PKTMNY. Παρ’ όλα αυτά, αρκετές διαφωνίες έχουν ήδη ακουστεί σχετικά με το κατά πόσο είναι καλή ιδέα ένα παιδί οκτώ ή δέκα χρονών να μπορεί να χρησιμοποιεί μια δική του κάρτα online.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι στοχεύει στο να βοηθήσει τα παιδιά να διαχειρίζονται τα χρήματά τους σε έναν κόσμο που βασίζεται όλο και λιγότερο στα μετρητά για τις συναλλαγές του. Στην αγορά κυκλοφορούν ήδη αρκετές κάρτες ειδικά σχεδιασμένες για ανηλίκους, αλλά το κατώτατο όριο ηλικίας ήταν μέχρι χτες τα 13 έτη.

Ένας εκ των δύο γονέων θα πρέπει να κάνει την εγγραφή για να αποκτήσει την κάρτα το παιδί του, και ο ίδιος θα θέσει τους όρους σχετικά με το αν η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται online, σε καταστήματα ή για αναλήψεις μετρητών.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η κάρτα είναι εξαρχής προγραμματισμένη να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε pubs, bars ή clubs, για αγορές βενζίνης, σε κάποια εστιατόρια ή σε οτιδήποτε άλλο ο νόμος προβλέπει ότι ο αγοραστής πρέπει να είναι ενήλικας. Η χρέωση για την απόκτηση της κάρτας είναι 5 λίρες εφάπαξ ανά οικογένεια, μία λίρα το μήνα για κάθε παιδί και 50 pennies ανά ανάληψη μετρητών στη Βρετανία και 2 λίρες για κάθε ανάληψη που πραγματοποιείται στο εξωτερικό.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Mark Timbrell, δήλωσε: «Ως γονέας, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μάθεις τα παιδιά να διαχειρίζονται τα χρήματα, ειδικά από την στιγμή που τα μαθήματα στο σχολείο κάνουν λόγο για μετρητά και για επίσκεψη σε τράπεζες. Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά βλέπουν το χρήμα να χρησιμοποιείται σήμερα».

Εσείς τι λέτε; Θα βγάζατε στο οκτάχρονο παιδί σας την δική του χρεωστική κάρτα, για να μάθει να διαχειρίζεται ηλεκτρονικά τα χρήματά του;

Η.Κ.
Πηγή: Guardian.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v