Αφγανός μετανάστης … έραψε το στόμα του

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό διαδραματίστηκε πριν από μερικές ημέρες στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής στην Ξάνθη, όταν ένας κρατούμενος Αφγανός μετανάστης έραψε το στόμα του σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αφγανός μετανάστης … έραψε το στόμα του
Τα επεισόδια με τους μετανάστες στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, η οποία έχει μετατραπεί σε Κέντρο Κράτησης αλλοδαπών, αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Ολοένα και περισσότεροι κρατούμενοι απειλούν με αυτοκτονίες και εξεγέρσεις, ενώ πρόσφατα ένας Αφγανός προχώρησε σε μια αποτρόπαια πράξη διαμαρτυρίας.

O άνδρας, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησης και την επέκταση του χρόνου παραμονής του στο κέντρο, έραψε το στόμα του ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών υπαλλήλων οι οποίοι ειδοποίησαν το ειδικό κλιμάκιο ελέγχου του ΚΕΛΠΝΟ που βρίσκεται στην περιοχή ώστε να επέμβει.

Οι γιατροί αφαίρεσαν τα ράμματα που είχε περάσει στα χείλη του και ύστερα από τους απαραίτητους ελέγχους και εξετάσεις από την ομάδα του ΚΕΛΠΝΟ, διαπιστώθηκε πως ο μετανάστης δε διατρέχει κίνδυνο για την υγεία του.

Τις τελευταίες μέρες πάντως, πολλοί παράνομοι μετανάστες διαμαρτύρονται για την επέκταση του χρόνου παραμονής τους στα Κέντρα Κράτησης, όπως αυτό της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, καθώς έχει αλλάξει η σχετική νομοθεσία που όριζε ως μέγιστο χρόνο παραμονής τους τρεις μήνες επιβάλλοντας την άμεση απέλασή μετά το πέρας των τριών μηνών. Πλέον η απέλαση γίνεται μετά από συνεννόηση της Ελληνικής πολιτείας με την χώρα προέλευσης των μεταναστών, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Πηγή: pamepreveza.gr



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v