Οι πολιτικές δηλώσεις που σκότωσαν την Ιστορία

Από το «ανήκομεν εις την Δύσιν» μέχρι το «ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ» και από το «λεφτά υπάρχουν» μέχρι τη ζαρντινιέρα, ολόκληρη η νεοελληνική Ιστορία σε ένα κωμικοτραγικό βίντεο.
Οι πολιτικές δηλώσεις που σκότωσαν την Ιστορία
της Ηρώς Κουνάδη

Η θραύση που έκανε στο Twitter το hashtag #den_diavasa_to_mnimonio_giati, εμπνευσμένο από την μνημειώδη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι υπέγραψε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει γιατί «ήταν απασχολημένος με την προστασία του πολίτη», είναι ενδεικτική του πόσο διασκεδαστικές μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις των πολιτικών μας. Και επίσης ότι οι Έλληνες, ως λαός, εκτιμούμε το καλό χιούμορ, όπου και αν το συναντάμε.

Στην Ελληνική Βουλή, άλλωστε, εδώ και δεκαετίες, η πραγματικότητα ξεπερνά την κωμωδία. Ανάλογη επιτυχία είχε πριν από λίγο καιρό το hashtag #enas_ergazomenos, που προέκυψε με αφορμή την δέσμευση του Πρωθυπουργού για «έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια» (#enas_ergazomenos ανά οικογένεια, ένα βιβλίο ανά σχολείο, ένα φορείο ανά νοσοκομείο, ένα νερό ανά Βαγγελιώ, ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα tweets που διαβάσαμε).

Μπορούμε πολύ άνετα να φανταστούμε τι θα είχε γίνει, αν υπήρχε τότε Twitter, με ένα hashtag τύπου #efxaristoume_tous_amerikanous ή #se_10_xronia_kaneis_den_tha_thimatai.

Οι κωμικοτραγικές δηλώσεις είναι τόσες πολλές, και αρκετές εξ αυτών τόσο δυσεύρετες, που το παρακάτω βίντεο χρειάστηκε μέρες για να ολοκληρωθεί. Άξιζε, όμως, τον κόπο.

Χαλαρώστε και απολαύστε το. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που δεν μπορείτε να το αποφύγετε: η πολιτική και οι πολιτικοί μας είναι, τον τελευταίο χρόνο, παντού μπροστά σας –και πολλές από τις παλαιότερες δηλώσεις, όσο και αν θέλετε να τις ξεχάσετε, είναι χαραγμένες στο υποσυνείδητό σας.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v