Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε την ActionAid!

Το in2life.gr έγινε ανάδοχος της μικρής Niragire από τη Ρουάντα, και στηρίζει έτσι την προσπάθεια της ActionAid να εξασφαλίσει στα παιδιά μιας από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη ένα καλύτερο μέλλον. Δε σταματάμε, όμως, εδώ. Χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια, για να βοηθήσουμε περισσότερο.
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε την ActionAid!
Κάποια παιδιά δεν περιμένουν από τον Άι Βασίλη καινούρια ρούχα, ακριβά gadgets ή εξεζητημένα παιχνίδια. Μόνο φαγητό και φάρμακα για εκείνα και τους γονείς τους, και μια μικρή έστω ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Γι’ αυτό κι εμείς, φέτος τις γιορτές, στηρίζουμε την προσπάθεια της ActionAid να δημιουργήσει υποδομές, να εξασφαλίσει τροφή, να εξαλείψει την φτώχεια και να κάνει λίγο καλύτερη την ζωή εκατομμυρίων παιδιών σε χώρες όπως η Ρουάντα, η Γκάνα, το Μαλάουι, η Γουατεμάλα και το Κονγκό.

Το in2life.gr έγινε ανάδοχος της μικρής Niragire, που ζει με την οικογένειά της σε ένα σπίτι από λάσπη και ξύλα στην κοινότητα Μούκο της Ρουάντα. Μέσω του προγράμματος αναδοχής παιδιού της ActionAid, υποστηρίζουμε την τετράχρονη Niragire, την οικογένειά της αλλά και όλους τους ανθρώπους γύρω της. Η ετήσια συνδρομή μας χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής ολόκληρης της κοινότητας: όταν για παράδειγμα φτιάχνεται και στελεχώνεται ένα σχολείο, όλα τα παιδιά της περιοχής επωφελούνται μαζί με την μικρή Niragire.

Η Ρουάντα είναι μία από τις δέκα φτωχότερες χώρες του πλανήτη: τα δύο τρίτα του πληθυσμού της ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Το 11% του πληθυσμού είναι οροθετικοί στον ιό HIV, ενώ το προσδόκιμο ζωής δεν ξεπερνά τα 50 χρόνια.

Στο Μούκο, όπου μένει η μικρή Niragire με την οικογένειά της, αλλά και σε άλλες κοινότητες της Ρουάντα, η ActionAid λειτουργεί κέντρα ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και συμβουλευτικούς σταθμούς για θέματα υγείας. Επίσης, επισκευάζει τα σχολεία και κατασκευάζει καινούρια, διανέμει βιβλία και σχολικό εξοπλισμό και οργανώνει συσσίτια για τους μαθητές.

Με τη χρηματική στήριξη των αναδόχων παιδιών όπως η μικρή Niragire, η ActionAid πασχίζει να μειώσει το θλιβερό ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας: ένα στα πέντε παιδιά στη Ρουάντα πεθαίνει πριν γίνει πέντε ετών.

Δε σταματάμε, όμως, εδώ. Θέλουμε να βοηθήσουμε κι άλλα παιδιά όπως η μικρή Niragire να έχουν φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να πάνε σχολείο. Βοηθήστε μας κι εσείς να βοηθήσουμε. Κάντε like στη fan page του in2life στο Facebook, προσκαλέστε φίλους και γνωστούς να κάνουν το ίδιο, και μόλις η παρέα μας φτάσει τα 75.000 μέλη (κοντεύουμε, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είμαστε ήδη περισσότεροι από 62.000) θα αναλάβουμε την αναδοχή ενός ακόμη παιδιού.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Διαβάστε περισσότερα για την μικρή Niragire και την ιστορία της στο blog μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v