Παιχνίδια… τουαλέτας

Μία νέα κονσόλα παιχνιδιών λανσάρει αυτές της μέρες βρετανική εταιρία, η οποία θα τοποθετείται σε δημόσια ανδρικά ουρητήρια, σε μπαρ και όχι μόνο, προκειμένου ο χρήστης να περνά πιο ευχάριστα τα δευτερόλεπτα που σπαταλά πάνω από μία λεκάνη.
Παιχνίδια… τουαλέτας
Δεν είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις όταν βρεθείς σε μία δημόσια τουαλέτα –πόσο μάλλον αν είσαι γυναίκα. Για τους άνδρες πάλι, οι οποίοι μπορούν κάλλιστα να κοιτάζουν τα πλακάκια ακριβώς απέναντι ή τα παπούτσια τους, η βρετανική εταιρία Captive Media είχε την πρωτότυπη ιδέα να σχεδιάσει μία κονσόλα παιχνιδιών αποκλειστικά για τους σκοπούς της -δημόσιας- ούρησης.

Την αποκαλεί μάλιστα «hands-free» video game, καθώς για να παίξει κανείς χρειάζεται μόνο να… στοχεύσει σωστά!

Η οθόνη της συσκευής βρίσκεται στο ύψος των ματιών ενός μέσου άνδρα, ενώ μέσα στο ουρητήριο βρίσκονται τρία αρκετά μεγάλα αυτοκόλλητα, κάτω από τα οποία υπάρχουν αισθητήρες που προσδιορίζουν τις κινήσεις «start», «left» και «right». Η κονσόλα είναι σε θέση να αναγνωρίζει πού πέφτουν τα ούρα μέσω υπέρυθρης συσκευής και κάπως έτσι δημιουργείται ένα στοιχειώδες joystick.

Δείτε στο video πώς λειτουργεί η κονσόλα


Τα διαθέσιμα παιχνίδια για τον ενδιαφερόμενο χρήστη θα είναι μία δοκιμασία σκι και ένα κουίζ πολλαπλών επιλογών. Όταν πλέον θα έχουν ολοκληρώσει τις ανάγκες τους, οι χρήστες της κονσόλας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο για να “ποστάρουν” το σκορ τους στο Twitter.

Η κονσόλα διαθέτει LCD οθόνη 12 ιντσών, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη πίσω από άθραυστο τζάμι, για να μπορεί να καθαρίζεται. Σε αυτήν έχουν τοποθετηθεί τα Windows 7 και χρησιμοποιεί τον διπύρηνο μικροεπεξεργαστή Atom της Intel.

Ωστόσο, η Captive Media δεν είναι η πρώτη που είχε αυτήν την ιδέα. Κάτι τέτοιο έχει ήδη σχεδιάσει η Sega, στην Ιαπωνία, ωστόσο η Captive Media ισχυρίζεται πως το δικό της μοντέλο έχει σημαντικά τεχνολογικά πλεονεκτήματα, με κυριότερο ότι δεν χρειάζεται κανείς να αγγίξει καθόλου την συσκευή.

Η πρωτότυπη κονσόλα απευθύνεται βασικά σε bars και pubs του Ηνωμένου Βασιλείου, χώροι στους οποίους έχει υπολογιστεί πως οι Άγγλοι περνούν πολλές ώρες της ζωής τους, ενώ μέσω αυτής έχουν τη δυνατότητα να διαφημιστούν όσες εταιρίες ενδιαφέρονται –ήδη έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Captive Media βρετανικός οργανισμός υπέρ της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ.

Αυτή τη στιγμή η συσκευή βρίσκεται στην αποκλειστική διάθεση των θαμώνων του The Exhibit Bar, στο Balham του νότιου Λονδίνου –ο ιδιοκτήτης, μάλιστα, του bar δηλώνει πανευτυχής που όχι μόνο αύξησε την πελατεία του αλλά βρίσκει τις ανδρικές τουαλέτες πολύ καθαρότερες.

Η Captive Media σκοπεύει τώρα να σχεδιάσει μοντέλα για τις γυναικείες τουαλέτες, αλλά και για τον προθάλαμο των τουαλετών σε bars και pubs, όπου σχηματίζονται συχνά ουρές αναμονής τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Πηγή: BBC.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v