Εσείς έχετε το γονίδιο της αγάπης;

Μπορείτε να καταλάβετε με την πρώτη ματιά αν κάποιος είναι καλός σύντροφος ή γονιός; Νέα έρευνα απαντά καταφατικά, καθώς διαπιστώνει πως από τα πρώτα κιόλας 20 δευτερόλεπτα μπορεί κανείς να διαπιστώσει αν κάποιος διαθέτει το «γονίδιο της αγάπης».
Εσείς έχετε το γονίδιο της αγάπης;
Εμπιστοσύνη, κοινωνικότητα, συμπόνια και γενναιοδωρία. Προσόντα ανεκτίμητα, τα οποία όλοι ψάχνουμε στους ανθρώπους που βάζουμε στην ζωή μας. Μπορούμε όμως να γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν κάποιος διαθέτει αυτές τις αρετές; Ναι, λέει πρόσφατη επιστημονική έρευνα, ορίζοντας μάλιστα το χρονικό διάστημα της «ετυμηγορίας» στα 20 δευτερόλεπτα.

Αυτό σημαίνει ότι αρκεί να παρατηρήσετε κάποιον για λιγότερο από μισό λεπτό για να διαπιστώσετε αν είναι ευαίσθητος και περιποιητικός και αν μπορεί να γίνει καλός σύντροφος ή γονιός. Αν δηλαδή χαρακτηρίζεται από «ενσυναίσθηση». Αυτή η αρετή, σύμφωνα με την έρευνα, οφείλεται σε μια γενετική μετάλλαξη που σχετίζεται με μια ορμόνη που οι ειδικοί ονομάζουν «ουσία της αγάπης».

Χαρακτηριστικό είναι πως τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης αυξάνονται κατά την διάρκεια του οργασμού και της γέννας, ενώ η ουσία βοηθά στον σχηματισμό δεσμών φιλίας, έρωτα και οικογένειας. Η επιστήμη λοιπόν ανακαλύπτει τώρα ότι όσοι έχουν αυτή την γονιδιακή μετάλλαξη διαθέτουν περισσότερη «ενσυναίσθηση», σε αντίθεση με άλλες γονιδιακές παραλλαγές που «οδηγούν» σε πιθανότητες διανοητικής αστάθειας και αυτισμού.

Το πείραμα της «συμπόνιας»

Είκοσι τρεις άνθρωποι περιέγραφαν τον… πόνο τους στον σύντροφό τους ενώ η κάμερα έγραφε. Μερικές εκατοντάδες αγνώστων είδαν 20 βουβά δευτερόλεπτα από την κάθε συζήτηση και βαθμολόγησαν την «συμπόνια» των συντρόφων που άκουγαν το πρόβλημα. Τα συμπεράσματα; Όσοι τηρούσαν οπτική επαφή, χαμογελούσαν, έγνεφαν και είχαν «ανοιχτή» στάση σώματος κρίθηκαν από τους αγνώστους καλοί σύντροφοι. Και ναι, τελικά είχαν το συγκεκριμένο γονίδιο.

Είτε τα αποτελέσματα της έρευνας είναι έγκυρα είτε όχι, το ερώτημα είναι αν τελικά η αγάπη είναι στην φύση μας ή όχι. Μπορεί το DNA μας να καθορίσει αν θα είμαστε… καλή πρώτη ύλη για διαπροσωπικές σχέσεις ή η ζωή μας κάνει αυτό που είμαστε; Πείτε μας την άποψή σας σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.

Πηγή: Time.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v