Atenistas: Δωρίστε σχολικά είδη, βοηθήστε ένα παιδί

Σχολικά είδη για φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και η Κιβωτός του Κόσμου συγκεντρώνουν οι Atenistas το Σάββατο 8 Οκτωβρίου έξω από τον Σταθμό του Μετρό Πανεπιστήμιο.
Atenistas: Δωρίστε σχολικά είδη, βοηθήστε ένα παιδί
Σχολικά είδη, τσάντες, τετράδια, γραφική ύλη και οτιδήποτε άλλο... μας περισσεύει και θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά που τα χρειάζονται συγκεντρώνουν οι Atenistas για να συνδράμουν το έργο τριών φιλανθρωπικών οργανώσεων που δουλεύουν με παιδιά.

"Tα σχολεία άνοιξαν αλλά ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές για άλλη μια χρονιά υπάρχουν. Τα προβλήματα αυτά δεν μπορούμε να τα λύσουμε, όμως όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε και να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη για τρεις οργανώσεις που έχουν αφιερώσει το έργο τους σε παιδιά" αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου.

Το Σάββατο 08.10.2011 η ομάδα AtenistasCare σας περιμένει από τις 12.00 ως τις 15.00 στο μετρό Πανεπιστήμιο (επί της Κοραή) με τις σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, στυλο, μολύβια, ξύστρες, γόμες, μαρκαδόρους, χάρακες κλπ.

Ό,τι συγκεντρωθεί θα δοθεί στις κάτωθι οργανώσεις και τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους τους:

α) την Κιβωτό του Κόσμου, που έχει αναλάβει την καθημερινή σίτιση περίπου 300 παιδιών, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και την εκπαίδευσή τους με φροντιστηριακά μαθήματα που παραδίδονται καθημερινά από εθελοντές καθηγητές.
β) Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, για περισσότερο από 100 χρόνια, φροντίζει και φιλοξενεί Κορίτσια, από 6 ετών και πάνω, με σοβαρά Οικονομικά και Κοινωνικά προβλήματα. Αυτή την χρονιά φροντίζει και φιλοξενεί 105 κορίτσια.
γ) τον Σύλλογο «Μέριμνας Ανηλίκων» που φιλοξενεί ασυνοδεύτους ανηλίκους αιτούντες άσυλο. 

Δείτε εδώ τα χαρτοπωλεία γύρω από το Μετρό Πανεπσιτήμιο, όπου θα συγκεντρωθούν τα σχολικά είδη για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v