Σεξ και νούμερα: Το μέγεθος μετράει

Ποιος λαός κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων σεξουαλικών επαφών ανά εβδομάδα; Τι ποσοστό των γυναικών προσποιείται οργασμούς; Πόσα εκατομμύρια άνθρωποι συνευρίσκονται σεξουαλικά τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές; Δέκα έρευνες απαντούν.
Σεξ και νούμερα: Το μέγεθος μετράει
Παρ’ όλο που όλοι ξέρουμε, ήδη από το πρώτο μάθημα στατιστικής στο σχολείο, πως καμία έρευνα δεν μπορεί να είναι εκατό τοις εκατό αξιόπιστη –γιατί κανένας ερευνητής δεν μπορεί να πάρει πόρτα-πόρτα όλον τον πλανήτη ζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματά του– κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα που κατά καιρούς ανακοινώνουν διάφορα ινστιτούτα σεξουαλικής υγείας, σχέσεων, γάμου, απιστίας κλπ. Έστω μέσω μιας πολύ γενικής –ίσως και θολής– εικόνας, οι έρευνες που αφορούν το σεξ δίνουν αφορμή για συζητήσεις, σχολιασμό, χαβαλέ και –παραδεχτείτε το– συγκρίσεις.

Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες, όσο το δυνατόν πιο έγκυρες, σεξουαλικές έρευνες και facts που διαβάσαμε τελευταία, για να σας δώσουμε… τροφή για σκέψη.

Μετράει το μέγεθος;: Παρά τους αστικούς θρύλους που έχουν καλλιεργήσει οι ερωτικές ταινίες, το μήκος του πέους του μέσου λευκού άνδρα σε στύση κυμαίνεται από 12,7 έως 17,8 εκατοστά –τουλάχιστον σύμφωνα με το φημισμένο Ινστιτούτο Ερευνών Kinsey. Η μέτρηση κατατάσσει την καυκάσια φυλή δεύτερη σε μέγεθος, μετά τους Αφροαμερικανούς –που κυμαίνονται από 16,5 έως 20,3 εκατοστά– και πριν τους Ασιάτες –που έρχονται τελευταίοι, με 10,2 έως 14 εκατοστά.

Η πρώτη μας φορά: Κατά μέσο όρο, οι άνδρες κάνουν για πρώτη φορά σεξ λίγο αφού κλείσουν τα 16, ενώ οι γυναίκες περίπου ένα χρόνο αργότερα, στα 17. Αυτά σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ερευνών Kinsey. Στην Ευρώπη, τώρα, η εικόνα αλλάζει: σύμφωνα με το The Penguin Atlas of Human Sexual Behavior, που δημοσιεύθηκε το 2000, και περιέχει στατιστικά στοιχεία και αποτελέσματα ερευνών απ’ όλο τον κόσμο, η Ιταλία κατέχει τον υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας σε ό,τι αφορά την πρώτη σεξουαλική επαφή (19 για τους άνδρες και 20 για τις γυναίκες) και η Τσεχία τον χαμηλότερο (15 τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες). Στην Αγγλία οι περισσότεροι νέοι –άνδρες και γυναίκες– κάνουν σεξ για πρώτη φορά στα 18.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα νέας έρευνας, σύμφωνα με την οποία γενετικοί παράγοντες, στοιχεία χαρακτήρα δηλαδή που έχουμε «κληρονομήσει» από τους γονείς μας, όπως είναι ο παρορμητισμός, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προδιάθεση για σεξ σε μικρότερη ηλικία.

Και όπως έλεγε η Αμελί…: Σύμφωνα και πάλι με τον The Penguin Atlas of Human Sexual Behavior στον πλανήτη λαμβάνει χώρα σεξουαλική επαφή εκατόν είκοσι εκατομμύρια φορές την ημέρα, κάθε μέρα. Πράγμα που σημαίνει ότι διακόσια σαράντα εκατομμύρια άνθρωποι –ή το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού– έχουν κάνει ή θα κάνουν σεξ σήμερα.

Πόσο συχνά το κάνουμε;: Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έρευνα της Durex, τα αποτελέσματα της οποίας εξάγονται από εικοσιέξι χιλιάδες συνεντεύξεις σε εικοσιέξι χώρες, η εβδομαδιαία συχνότητα σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων –ή τουλάχιστον οι διαβεβαιώσεις των ιδίων επ'αυτού– καταρρίπτει κάθε ρεκόρ, αγγίζοντας το 87%. Ακολουθούν οι Βραζιλιάνοι, με 82%, οι Ρώσοι, με 80%, και οι Ιταλοί, με 76%. Τελευταίοι έρχονται οι Ιάπωνες, με ποσοστό σεξουαλικών επαφών που καλύπτει μόλις το 34% της εβδομάδας.

Living Apart Together: Έρευνα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ύπνου δείχνει ότι ένας στους δέκα παντρεμένους ενήλικες –ή το 12%– κοιμάται μόνος/η. Όπως εξηγεί ο Dr. Ian Kerner, ειδικός σε θέματα συμβουλευτικής σχέσεων και συγγραφέας του βιβλίου She Comes First: The Thinking Man’s Guide to Pleasuring a Woman, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. «Το ροχαλητό ενός εκ των δύο συντρόφων, τα παιδιά στο κρεβάτι ή άλλες αιτίες μπορεί να αναγκάζουν το ζευγάρι να κοιμάται χώρια. Η παγίδα εδώ είναι να επηρεαστεί η σεξουαλική ζωή. Αν το ζευγάρι βρίσκει –ή έστω προγραμματίζει– χρόνο για σεξουαλική συνεύρεση, αλλά και εκδηλώσεις τρυφερότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντιθέτως, μπορεί ο διαχωρισμός των κρεβατιών να αποδειχθεί υγιής για τον γάμο και την εξέλιξη της μεταξύ τους σχέσης, αφού αποκλείει την υπερβολική οικειότητα και εξασφαλίζει καλό ύπνο» τονίζει ο ίδιος.

«Και ποτέ μην μπλέξεις τα ερωτικά με τα επαγγελματικά»: Τη συμβουλή που όλοι ακούσαμε –αλλά όχι απαραίτητα ακολουθήσαμε– κάπου στην αρχή της επαγγελματικής μας σταδιοδρομίας, επέλεξε να μην κάνει πράξη, σύμφωνα με έρευνες, ένα 20% των Αμερικανών, που δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με συνάδελφο. «Με τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών σήμερα να εργάζεται, οι περισσότερες εξωσυζυγικές σχέσεις ξεκινούν από το γραφείο. Από την άλλη, και οι singles περνούν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του εικοσιτετραώρου τους στο γραφείο, με αποτέλεσμα οι επιλογές ερωτικού παρτενέρ να περιορίζονται σε κόσμο που γνωρίζουν εκεί» εξηγεί ο Dr. Ian Kerner, ειδικός σε θέματα συμβουλευτικής σχέσεων και συγγραφέας του βιβλίου She Comes First: The Thinking Man’s Guide to Pleasuring a Woman.

Οργασμός, αυτός ο άγνωστος: Το 75% των ανδρών απαντά θετικά στην ερώτηση σχετικά με το αν φτάνει σε οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή. Η ίδια ερώτηση απαντάται θετικά μόλις από το 29% των γυναικών –γεγονός που δεν γνωρίζουν απαραίτητα οι σύντροφοί τους, αφού το 48% των γυναικών ομολογεί ότι έχει προσποιηθεί οργασμό τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Γεγονός που εξηγείται, αν σκεφτεί κανείς ότι εξαιτίας του περίφημου «ανατομικού λάθους» στο γυναικείο σώμα –η κλειτορίδα να βρίσκεται εκτός κόλπου– μόνο το 30% των γυναικών μπορεί να έχει οργασμό μόνο με τη διείσδυση.

Η ερώτηση –παγίδα: Ο αστικός θρύλος λέει ότι οι άνδρες, για να απαντήσουν σχετικά με το πλήθος των ερωτικών συντρόφων τους, πολλαπλασιάζουν το πραγματικό νούμερο με τον αριθμό τρία, ενώ οι γυναίκες διαιρούν με τον ίδιο αριθμό. Στην πραγματικότητα –σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνες του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας και του Πανεπιστημίου του Μίσιγκανοι ενήλικες άνδρες ηλικίας από 20 έως 59 ετών είχαν κατά μέσο όρο επτά ερωτικούς συντρόφους, ενώ οι γυναίκες τέσσερις. Η ετήσια παγκόσμια έρευνα της Durex, από την άλλη, παρουσιάζει διαφορετική εικόνα: οι σεξουαλικά ενεργές ενήλικες γυναίκες έχουν επτά διαφορετικούς συντρόφους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ για τους άνδρες ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στις δεκατρείς.

Ποιος χρειάζεται το Viagra;: Σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Νεφρικών Παθήσεων, ένα 5% των σαραντάχρονων και περίπου 25% των εξηντάχρονων ανδρών αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Επίδομα πολυτέκνου: Μπορεί στην ερώτηση «γιατί κάνετε σεξ;» να μην απαντάμε όλοι αυθόρμητα «για να διαιωνίσουμε το είδος». Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που το πιστεύουν. Σύμφωνα με το βιβλίο "Why Evolution Is True" του Jerry Coyne, το ρεκόρ της πλέον… πολυάσχολης μητέρας κατέχει μια Ρωσίδα που έζησε το 18ο αιώνα, και απέκτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, εξήντα εννέα παιδιά σε εικοσιεπτά γέννες –εκ των οποίων δεκάξι φορές γέννησε δίδυμα, επτά φορές τρίδυμα και τέσσερις φορές τετράδυμα. Αυτό, όμως, δεν είναι τίποτα μπροστά στο ρεκόρ του Μαροκινού αυτοκράτορα που, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, απέκτησε 342 κόρες και 525 γιούς, κι έφτασε το 1721 να αριθμεί περί τους επτακόσιους άρρενες απογόνους.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v