Ημερολόγιο 2008: Μετρήσαμε τις αργίες!

Αποχαιρετώντας το 2007 μία από τις σκέψεις και τις προβλέψεις μας για τη νέα χρονιά αφορά στις αργίες (και όσα αυτές συνεπάγονται). Προετοιμαστείτε, λοιπόν, για μία ακόμα πιο διασκεδαστική χρονιά παρέα πάντα με το αγαπημένο σας in2life!
Ημερολόγιο 2008: Μετρήσαμε τις αργίες!
της Έλενας Μπούλια

Δεν προλάβαμε να καλωσορίσουμε καλά-καλά το 2008 και -ως γνήσιοι Έλληνες- σκεφτόμαστε από τώρα τις αργίες του! Βλέπετε, το γεγονός ότι πέρσι (το 2007 έγινε ήδη πέρσι…) η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου «έπεφταν» Κυριακή, όσο να’ναι μας «πόνεσε», οπότε φέτος, που «πέφτουν» Τρίτη (με όσα αυτό συνεπάγεται) η διάθεσή μας είναι πιο… ανεβασμένη και η επιθυμία μας να οργανωθούμε για σύντομες αποδράσεις εντονότερη.

Ξεφυλλίστε μαζί μας, λοιπόν, τα ολοκαίνουργια ημερολόγιά σας, προμηθευτείτε χρωματιστά μαρκαδοράκια και σημειώστε τις επερχόμενες αργίες του 2008. Μετά από αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε in2life και εμπνευστείτε από τις Αποδράσεις και τα Info Guides μας για το πού θα ξοδέψετε τις ά(ρ)γιες εκείνες ημέρες! Έχουμε και λέμε:

Ιανουάριος

Bad News… Πέρα από την Πρωτοχρονιά, που ήδη πέρασε και πάει, ο πρώτος μήνας του χρόνου δεν επιφυλάσσει για τους περισσότερους εργαζόμενους άλλες αργίες. Η «γκαντεμιά» του 2007 φαίνεται πως συνεχίζεται και τα Άγια Θεοφάνια είναι την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου. Έτσι, κρατάμε όσες δυνάμεις μας απέμειναν από τις άδειες και τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενημερωνόμαστε από το in2life για smart shopping κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων και… αναμένουμε!

Οι μαθητές και οι καθηγητές, ωστόσο, δεν έχουν λόγο να παραπονιούνται. 30 Ιανουαρίου, των Τριών Ιεραρχών, «πέφτει» Τετάρτη. Σπάει έτσι στη μέση μία δύσκολη βδομάδα και το σαββατοκύριακο έρχεται λίγο πιο κοντά.

Φεβρουάριος

Συνεχίζουμε να διατηρούμε δυνάμεις. Το Τριώδιο «ανοίγει» στις 17 του μήνα με αποτέλεσμα οι Απόκριες να μας γνέφουν χαρωπά μήνα Μάρτη. Δεν το βάζουμε κάτω, όμως. 28 Φλεβάρη θα έχουμε την παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη, θα επιλέξουμε από τις προτάσεις του in2life το καλύτερο ψητοπωλείο της πόλης και -ποιος ξέρει- ίσως την Παρασκευή (29/2) να είμαστε λίγο αδιάθετοι, να πάρουμε μία αναρρωτικούλα και να κάνουμε ένα ωραιότατο τριημεράκι! (Να το σημειώσουμε από τώρα στο ημερολόγιο).

Μάρτιος

Χαράς ευαγγέλια (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για τους εργαζόμενους ο Μάρτιος! Οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Καρναβάλι ξεκινούν από την Κυριακή 2 Μαρτίου (της Απόκρεω) και κορυφώνονται στις 9 (της Τυρινής), ενώ στις 10 (Καθαρά Δευτέρα) πετάμε χαρταετούς στην ελληνική -κατά προτίμηση- ύπαιθρο. To in2life θα έχει ετοιμάσει, όπως πάντα, τις εκδρομικές του προτάσεις.

Αργιών συνέχεια το Μάρτιο, αφού ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου «πέφτει» όπως είπαμε ημέρα Τρίτη και έτσι με γέφυρα τη Δευτέρα -που φροντίζουμε από τώρα να την πάρουμε άδεια- κάνουμε ένα ωραιότατο τετραήμερο, ιδανικό για ένα σύντομο trip στο εξωτερικό. Πόλεις όπως η Πράγα, το Βελιγράδι, η Μπρατισλάβα και η Βουδαπέστη προσφέρονται για τέτοια σύντομα ταξίδια. (Περισσότερες πληροφορίες για όλες αυτές τις πόλεις θα βρούμε στην υποκατηγορία Προορισμοί της κατηγορίας Απόδραση).

Απρίλιος

Χρήσιμη πληροφορία για τα απανταχού «πειραχτήρια» είναι ίσως ότι η πρωταπριλιά, ημέρα Τρίτη, μας βρίσκει στο γραφείο, οπότε… προετοιμαστείτε αναλόγως!

Ο Απρίλιος κατά τα άλλα μας επιφυλάσσει για φέτος τις διακοπές του Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα, 20 Απριλίου είναι η Κυριακή των Βαΐων και ξεκινάει έτσι η Μεγάλη Εβδομάδα (καθώς και οι πασχαλιάτικες διακοπές μαθητών και εκπαιδευτών). Οι υπόλοιποι δεν έχουν παρά να περιμένουν για την εκδρομή τους τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 25 Απριλίου, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου με τη Μεγάλη Επιστροφή από στεριά και θάλασσα. Για το ανοιξιάτικο αυτό τετραήμερο το in2life θα έχει ετοιμάσει εγκαίρως ένα εκτενές αφιέρωμα.

Μάιος

Με αργία, όπως πάντα, ξεκινά και ο μυροβόλος Μάιος και μάλιστα την σημαντικότερη αργία των εργαζομένων. Η πρωτομαγιά φέτος «πέφτει» Πέμπτη, μέρα που θα ευνοήσει όσους καταφέρουν είτε να αρρωστήσουν ή να ξεκλέψουν μία ακόμα ημέρα άδειας για την Παρασκευή. Εκείνες τις μέρες, πέρα από τις καθιερωμένες εκδρομές, θα επισκεφτούμε ανθοκομικές εκθέσεις και θα ανανεώσουμε το σπίτι και την γκαρνταρόμπα μας για τις θερμότερες ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Για τους τυχερούς μαθητές και εκπαιδευτικούς, βέβαια, οι διακοπές του Πάσχα θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή του Θωμά, στις 4 Μαΐου.

Ιούνιος

Και ο Ιούνιος επιφυλάσσει για πολλούς (μαθητές, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους του πνεύματος) την αργία του: Η 16η Ιουνίου, λοιπόν, του Αγίου Πνεύματος, «πέφτει» όπως πάντα Δευτέρα, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό τριήμερο για τα πρώτα μπάνια του χρόνου. Το in2life εκείνη τη μέρα θα αργεί. Είπαμε, η αργία αυτή αφορά τους ανθρώπους του πνεύματος!

Ιούλιος

Αργία τον Ιούλιο δεν θα έχουμε, οπότε -για να μην μας πέσει ένας ολόκληρος μήνας δουλειάς βαρύς- προγραμματίζουμε μία εβδομαδιαία αδειούλα, για να επισκεφτούμε τα κοσμικά και μη νησιά που θα μας προτείνει το in2life, να ξεκουραστούμε και να κάνουμε τα μπάνια μας. Άλλωστε, ο Ιούλιος είναι μήνας εκδηλώσεων και συναυλιών, άρα θα περάσει χωρίς να τον καταλάβουμε.

Αύγουστος

Παραδοσιακός μήνας διακοπών ο Αύγουστος με κορύφωση αυτών την Κοίμηση της Θεοτόκου, στις 15 του μήνα, και μάλιστα ημέρα Παρασκευή. Αν πάλι το τριήμερο αυτό δεν αποτελέσει μέρος της συνολικής μας άδειας, φροντίζουμε να το περάσουμε σε κάποιο κοντινό νησί ή έστω, απολαμβάνοντας δροσερές βουτιές στις εντυπωσιακότερες πισίνες τις πόλης που θα μας προτείνει, ποιος άλλος;, το In2life.

Σεπτέμβριος

Φροντίστε, ωστόσο, να κρατήσετε και μερικές μέρες άδειας γιατί ο πρώτος μήνας της νέας σεζόν δεν μας επιφυλάσσει, δυστυχώς, καμία αργία. Για όσους πάλι δεν τα καταφέρουν… τα κεφάλια μέσα! Σχολεία που ξεκινούν, νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες που ανοίγουν για κάποιους και φυσικά οι τελευταίες προτάσεις της μόδας του Χειμώνα θα είναι κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν εκείνο το μήνα τους συντάκτες του In2life.

Οκτώβριος

‘Κάλλιο αργά παρά ποτέ’ έχουμε να πούμε για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου που φέτος, για καλή μας τύχη, λαμβάνει χώρα ημέρα Τρίτη, δίνοντάς μας τη δυνατότητα για ένα ακόμα εκδρομικό τετραήμερο –με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσουμε να έχουμε άδεια ή να «κλείσουμε το μαγαζί» τη Δευτέρα (27/10). Οι φθινοπωρινές εκδρομές έχουν και αυτές τη δική τους χάρη, αφού προσφέρονται τόσο για αγροτουρισμό (διαβάστε το σχετικό άρθρο) όσο και για σύντομα ταξιδάκια σε πόλεις της Ευρώπης. Το Λονδίνο και το Βερολίνο (επίσης σχετικά άρθρα) μπορεί να αποδειχθούν καλοί προορισμοί, ειδικά για όσους τα έχουν ήδη επισκεφτεί μία φορά, αρκεί να «κλείσετε» από νωρίς τα εισιτήρια σας γιατί οι τιμές, λόγω του τετραημέρου, αναμένεται να εκτιναχθούν.

Νοέμβριος

Τυπικός μήνας σκληρής δουλειάς ο Νοέμβριος, δεν επιφυλάσσει καμία αργία για τους περισσότερους εργαζόμενους, πέραν της 17ης του μήνα (ημέρα Δευτέρα!) που αφορά μόνο μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κι όμως, η ζωή στην πόλη στα τέλη του Φθινοπώρου είναι ωραία… Τα μπαράκια γεμίζουν κόσμο, οι πίστες και οι σκηνές εγκαινιάζουν τα νέα τους προγράμματα και φυσικά, τα Χριστούγεννα απέχουν μονάχα λίγες μέρες.

Δεκέμβριος

Και να που φτάσαμε ήδη στο Δεκέμβριο του 2008! Οι ονοματικές γιορτές τον μήνα αυτόν δίνουν και παίρνουν, ενώ τα Χριστούγεννα φέτος «πέφτουν» ημέρα Πέμπτη δημιουργώντας ένα εξαιρετικό τετραήμερο ξεκούρασης και διακοπών. Το in2life φοράει και πάλι τον κόκκινο σκούφο του χαρίζοντάς μας δώρα, διαγωνισμούς-εκπλήξεις και αμέτρητα άρθρα σε πνεύμα γιορτινό. Και πριν προλάβουμε να επιστρέψουμε στα γραφεία μας, ακολουθεί άλλο ένα εορταστικό τετραήμερο με αποκορύφωμα την Πέμπτη 1η Ιανουαρίου 2009. Αλλά αυτό μοιάζει ακόμα να είναι πολύ μακριά.

Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε γιατί ένα έτος με τόσες αργίες μπορεί να θεωρηθεί δίσεκτο! Ενάντια σε όλες τις προκαταλήψεις, εμείς, οι συντάκτες του in2life, υποδεχόμαστε το 2008 με τις καλύτερες προθέσεις, ετοιμάζουμε ακόμα καλύτερα, πιο έντεχνα, απολαυστικά, επιθυμητά, ταξιδιάρικα, υγιή, σπιτικά, καθημερινά, ειδησεογραφικά, «καλειδοσκοπικά», και πάντα lifestyle-με-IQ θέματα και ευχόμαστε στους αναγνώστες μας μία ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v