Κάντε... μπλόκο στο κακό συναπάντημα

Εν όψει της... επικίνδυνης περιόδου του "δώρου των Χριστουγέννων", ψάξαμε, ρωτήσαμε, μάθαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο επικίνδυνα σημεία «αφαίμαξης» –για ζώνες, κράνη, καυσαέρια, ταχύτητα, δακτύλιο και ό,τι άλλο– στην Αθήνα και στις δυο βασικές της εξόδους προς την επαρχία.
Κάντε... μπλόκο στο κακό συναπάντημα
Στο όνομα της χρησιμότητας, επειδή οι κλήσεις αγγίζουν πλέον έναν μισθό και επειδή ως είθισται, οι τροχαίοι έχουν βγει να μαζέψουν «το δώρο των Χριστουγέννων», ως λέγεται στην πιάτσα, ψάξαμε, ρωτήσαμε, μάθαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο επικίνδυνα σημεία «αφαίμαξης» στην Αθήνα και στις δυο βασικές της εξόδους προς την επαρχία.

Από τη στιγμή που θα σου κάνουν σήμα να σταματήσεις, είτε είσαι παράνομος είτε όχι, ξέρεις ότι την έχεις πατήσει. Εάν οι αστυνομικοί που σε σταμάτησαν έχουν «αποστολή» (ζώνες, αλκοόλ, κάρτες καυσαερίων), τότε ίσως και να τη γλιτώσεις, εάν έχεις προβλέψει να ανανεώνεις την κάρτα και είσαι από αυτούς που φοράνε ζώνη και κράνος ακόμη και στις πιο κοντινές αποστάσεις. Εάν όμως πρόκειται για «μπλόκο γενικών καθηκόντων», τότε κάτι θα σου βρει για να σου κόψει την κλήση, να δικαιολογήσει και αυτός τη δουλειά του, ιδίως εάν σε βάλει στο μάτι.

Ένα «κουστουμάκι» της τάξεως των 700 ευρώ είναι ένα από τα πράγματα που μπορούν σίγουρα να σου χαλάσουν τη μέρα, αν όχι το μηνιαίο προϋπολογισμό. Ως εκ τούτου, μια επίκαιρη ενημέρωση για το πού και τι ώρες κυκλοφορούν τα πιο τακτικά μπλόκα των τροχαίων, ιδίως τώρα στις γιορτές που έχουν βγει να μαζέψουν «το δώρο των Χριστουγέννων», είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για να αποφύγετε τις κακοτοπιές. 

Κέντρο Αθήνας 
* Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Απέναντι από τη ΓΑΔΑ (γενικό έλεγχο - κλήσεις για παράβαση λεωφορειολωρίδων). Πιο χαμηλά, μπροστά από το άγαλμα της Αθηνάς έχει συχνά δεύτερο μπλόκο για λεωφοριολωρίδες.
* Λεωφόρος Κηφισίας: Στην κάθοδο προς Αθήνα, αμέσως μετά την συμβολή με την Λ. Αλεξάνδρας (κράνη). Απέναντι από το Hilton στο φανάρι για έλεγχο δακτυλίου.
* Λεωφ. Συγγρού: Στην Άνοδο προς κέντρο, στο ύψος του ΦΙΞ, και ένα ακόμη αμέσως μετά το συνεργείο της Smart.
* Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου: Στην άνοδο προς Λ. Αλεξάνδρας στο ύψος Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Στο Καλλιμάρμαρο, σε άνοδο και κάθοδο.
* Λεωφ. Τατοΐου: Μεγάλο μπλόκο στα σύνορα Μεταμόρφωσης-Νέας Φιλαδέλφειας, μετά το βενζινάδικο προς Ν. Φιλαδέλφεια.
* Στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο ρεύμα προς σταθμό Λαρίσης, απέναντι από τα Everest.
* Αχαρνών & Αγίου Μελετίου στο ρεύμα εξόδου από το κέντρο (βραδινό).
* Στην Κολοκοτρώνη, λίγο πριν τη διασταύρωση με τη Σταδίου, έξω από το παλιό Habitat.

Νότια Προάστια 
* Παραλιακή: Στο ρεύμα για Σούνιο, μετά τα φανάρια του Λαγονησίου. (για ταχύτητα) Επίσης στο ρεύμα προς Γλυφάδα, 150 μέτρα από την ένωση της Συγγρού. Στη Βούλα, στο ρεύμα προς Βάρκιζα, πριν την είσοδο της πλαζ βούλας. Ένα ακόμη στο ρεύμα προς Σούνιο, αμέσως μετά την Αγία Μαρίνα. Στο ρεύμα προς Αθήνα, μπλόκο στήνεται συχνά μπροστά από το αεροδρόμιο, 100 μέτρα πριν το Ασκληπιείο και στο φανάρι της Βάρκιζας. Επίσης, στο ΣΕΦ, στον παράδρομο.
* Λεωφ. Ποσειδώνος: Στο ρεύμα προς Βουλιαγμένη, πριν τη στροφή για το Λαιμό. (για υπερβολική ταχύτητα με ραντάρ)
* Λεωφόρος Σουνίου: Στην ευθεία του Αγίου Νικόλα, πριν την Ανάβυσσο, και στα δυο ρεύματα.
* Λεωφόρος Βουλιαγμένης: Στο ρεύμα για Γλυφάδα, αμέσως μετά το Μετρό του Αγίου Δημητρίου και στο δεύτερο φανάρι μετά το μετρό Ηλιούπολης.
* Στην πλατεία Νέας Σμύρνης (Ελευθερίου Βενιζέλου) στα Hondos Center (κράνη).
* Στη Νίκαια, στην οδό Τζαβέλλα από Πέτρου Ράλλη, για καυσαέρια, ΚΤΕΟ.
* Στο Μικρολίμανο, δίπλα στην καντίνα και στο Πασαλιμάνι, στην πλατεία για κράνη, ζώνες.
* Στην Καλλιθέα, στη γωνία Θησέως και Σιβιτανίδου. 

Ανατολικά Προάστια 
* Λεωφόρος Μεσογείων: Μπλόκο και στα δυο ρεύματα, στο ύψος της ΕΡΤ. Επίσης, αμέσως μετά το Σταυρό, στο ρεύμα προς Γέρακα.
* Στον Χολαργό, Περικλέους και 25ης Μαρτίου.
* Στον Παπάγου, 25ης Μαρτίου και Αναστάσεως. Μπροστά στο Δημαρχείο Παπάγου.
* Λεωφόρος Μαραθώνος: Στην κατεύθυνση από Σχοινιά προς Ν.Μάκρη, λίγο πριν τη Νέα Μάκρη. Επίσης, στο ρεύμα προς Ραφήνα, αμέσως μετά το Πικέρμι.
* Από Κερατέα προς Μαρκόπουλο: Μεταξύ της 2ης και της 1ης εισόδου Καλυβίων.  

Δυτικά Προάστια 
* Λεωφόρος Φυλής: Στο Ίλιον στο πάρκινγκ του πάρκου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στο ρεύμα προς Χασιά.
* Στο Ίλιον, στην Πλατεία Ευαγγελίστριας.
* Στην διασταύρωση Θηβών και Ιεράς Οδού και στα δύο ρεύματα.
* Στην Πέτρου Ράλλη έξω απο το Can – Can ή στη γέφυρα του Κηφισού προς Πειραιά.
* Λεωφόρος Αθηνών: Στο φανάρι για ΤΕΙ Aθηνών και στη διασταύρωση με την οδό Σπύρου Πάτση. 

Βόρεια Προάστια
* Λεωφόρος Κηφισίας: Στην άνοδο, μετά το Ολυμπιακό Στάδιο, στο ύψος της παλιάς ΗΒΗ (βραδινό μπλόκο με αλκοτέστ). Στην κάθοδο, στο Νέο Ψυχικό στο ύψος του Βασιλόπουλου.
* Στο Χαλάνδρι, στη πλατεία Παπανικολή και Αγίας Παρασκευής, καθώς και στην Εθνικής Αντιστάσεως, στην έξοδο για Κηφισίας.
* Στην Κηφισιά, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου πριν τη στροφή για Κεφαλάρι.
* Λεωφόρος Κλεισθένους, Βριλήσια, στο ρεύμα προς Γέρακα. 

Εθνικές Οδοί
Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας

* Στο ρεύμα για Λαμία, εκτός από την κάμερα αμέσως μετά το «Σείριο», υπάρχουν κάμερες που λειτουργούν στο 161ο, το 168ο, το 197ο, το 203ο και το 210ο χιλιόμετρο.
* Μπλόκο σχηματίζεται συχνά λίγο πριν τα διόδια του Σχηματαρίου, στο 64ο χιλιόμετρο, στο 167ο χιλιόμετρο, μετά τον Άγιο Κωνσταντίνο, στις Θερμοπύλες (199ο χλμ).
* Από Λαμία προς Αθήνα, πάλι στις Θερμοπύλες (199ο χλμ), στο 85ο χιλιόμετρο, αλλά και στην Τανάγρα, μετά το «Olympic Plaza”.

Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου
* Κάμερες παρακολούθησης ταχύτητας υπάρχουν στη σήραγγα του Αρτεμίσιου, στην Εθνική Οδό προς Τρίπολη, ενώ πολύ συχνά στήνονται και μπλόκα.
* Στο ρεύμα προς Κόρινθο, προσοχή για μπλόκα στο τέλος της ευθείας της εξόδου των Μεγάρων και στην έξοδο του τελευταίου τούνελ της Κακιάς Σκάλας.
* Στο ρεύμα προς Αθήνα, καλύτερα να κρατάτε την αριστερή ή τη μεσαία λωρίδα στα διόδια της Κορίνθου ενώ συχνά στήνεται μπλόκο και στην ευθεία της εξόδου της Κινέττας.


Σημειώνουμε ότι δεν στηρίζουμε την επικίνδυνη οδήγηση ή την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Ωστόσο, στηρίζουμε θερμά το αναφαίρετο δικαίωμα στην ενημέρωση
(ακόμη και για τα σημεία που σου την έχουν στημένη), όσο και το δικαίωμα του ανθρώπου στην αυτοπροστασία. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στα πρόστιμα για τις ζώνες και τα κράνη, στη λογική του ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να φάει το κεφάλι του. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τα επέβαλαν οι ασφαλιστικές, που σε περίπτωση θανάτου καλούνται να καταβάλλουν τεράστιες αποζημιώσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v