Υγιεινά tips για καλύτερο sex

Το lifestyle, ή αλλιώς ο τρόπος ζωής, που ακολουθούμε επηρεάζει άμεσα την υγεία και τη σεξουαλική μας δραστηριότητα. Με μερικές αλλαγές στο σώμα, το πνεύμα και την διατροφή μας μπορούμε εύκολα να φτάσουμε στο ζενίθ του τέλειου σεξ.
Υγιεινά tips για καλύτερο sex
Η τέλεια σεξουαλική ζωή δεν έχει να κάνει μόνο με την σωστή τεχνική, αλλά και με ένα γενικότερο lifestyle που εκτείνεται και έξω από την κρεβατοκάμαρα, στην καθημερινότητά μας. Όλα αυτά που κάνουμε ή δεν κάνουμε για την καρδιά, το πνεύμα και το σώμα μας, επηρεάζουν άμεσα τη σεξουαλική μας υγεία.

Αν, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του σεξ αντιμετωπίζουμε προβλήματα, όπως πεσμένη λίμπιντο, περιορισμένη αντοχή ή δυσλειτουργία στη στύση, ίσως πρέπει να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε έναν πιο ανώδυνο τρόπο ζωής, που θα τονώσει τη σεξουαλική μας απόδοση και θα μας κάνει να νιώθουμε υγιέστεροι και πιο χαρούμενοι.

Μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα και αν καταφέρουμε να κάνουμε τους συντρόφους μας πιο ευτυχισμένους, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουμε και εμείς από αυτό.

Οξυγονώστε το σώμα: Γυμναστική και φροντίδα

Το σώμα μας αποδίδει ανάλογα με αυτά που «παίρνει». Αν αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουμε όρεξη, ή γιατί «πιάνονται» τα χέρια και τα πόδια μας κατά τη διάρκεια της πράξης, ίσως πρέπει να σταματήσουμε να τεμπελιάζουμε με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση και να ασχοληθούμε λίγο με την άσκηση.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που σηκωθήκατε από τον καναπέ και πήγατε για τρέξιμο; Που αντί να χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ ανεβήκατε με τις σκάλες; Με την άσκηση η καρδιά «τρομπάρει» οξυγόνο σε όλο το σώμα, ακόμα και στα μέρη που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Θα σας βοηθήσει, λοιπόν, να αθλείστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα από μισή ώρα τη φορά, για να εξασκήσετε την καρδιά σας και να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Μία σωστή καρδιαγγειακή εξάσκηση, όπως το τρέξιμο και η αερόβια γυμναστική, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να ενισχύσετε τις αντοχές σας στο σεξ αλλά και για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας και να «ανεβάσετε» την αυτοπεποίθησή σας. Ο καθένας από εμάς γοητεύεται από άτομα με έντονη αυτοπεποίθηση.

Προσπαθήστε, επίσης, να κόψετε το κάπνισμα. Η νικοτίνη που περιέχεται στα τσιγάρα μπορεί πραγματικά να σας μειώσει τη λίμπιντο. Το κάπνισμα, άλλωστε, έχει κατηγορηθεί ότι βουλώνει τις αρτηρίες και εμποδίζει σημαντικές ποσότητες αίματος να κυκλοφορήσουν στα γεννητικά όργανα, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της στύσης και τη μειωμένη διάθεση.

Σημαντικό είναι εξάλλου, να φροντίζουμε την εμφάνισή μας γενικότερα. Σε συνδυασμό με την άθληση, αν είμαστε καθαροί και περιποιημένοι, και συνεπώς νιώθουμε καλά με την εμφάνισή μας, έχουμε κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για τη βελτίωση της σεξουαλικής μας ζωής.

Οξυγονώστε το μυαλό: Πνευματική εξάσκηση

Πέφτετε πάνω τους παντού και πάντα: Σταυρόλεξα, παιχνίδια λογικής, Sudoku. Μέσα με τα οποία οι άνθρωποι προσπαθούν να εξασκήσουν τα κουρασμένα και υποτονικά μυαλά τους, τα οποία θα τους βάλουν στο παιχνίδι μιας πρόκλησης. Γιατί; Ίσως επειδή κάποιοι αναγνωρίζουν το όφελος του δραστήριου μυαλού όταν πρόκειται για θέματα κρεβατοκάμαρας.

Το σεξ, άλλωστε, δεν είναι μόνο σωματική αλλά και πνευματική άσκηση. Τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με το μυαλό μας κατά τη διάρκεια της πράξης είναι αμέτρητα και εντυπωσιακά. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να διατηρήσουμε τη διέγερσή μας περισσότερο και μπορούμε να πετύχουμε περισσότερους και καλύτερους οργασμούς. Αν αντίθετα αποσπάσουμε το μυαλό μας με διάφορες σκέψεις είναι πιθανό να χάσουμε το παιχνίδι σε δευτερόλεπτα.

Κλειδώστε τα προβλήματα και το άγχος του γραφείου έξω από την κρεβατοκάμαρα. Εξαιτίας του στρες, συγκεκριμένα, παράγονται κάποιες ορμόνες που εμποδίζουν το σώμα στο να φτάσει σε μία χαλαρή κατάσταση. Δοκιμάστε να κάνετε λίγη γιόγκα και κάποιες ασκήσεις αναπνοής που θα οξυγονώσουν τον εγκέφαλό σας και θα μειώσουν τους παλμούς της καρδιάς, χαλαρώνοντάς σας.

Η αντοχή άλλωστε έχει πνευματικές προεκτάσεις και η πραγματική «γνώση» του θέματος έρχεται όταν είμαστε σε θέση να πούμε στο σώμα μας τι να κάνει, και όχι το αντίστροφο. Το «ελαστικό» μυαλό μας βοηθά να απαλλαγούμε από τα στερεότυπα και να γίνουμε πιο δημιουργικοί. Μας βοηθά να αποφεύγουμε τις επαναλήψεις και την ρουτίνα των ίδιων πράξεων και να επιδοθούμε σε καλύτερο σεξ. Εξασκήστε, λοιπόν, το μυαλό όπως εξασκείτε το σώμα και θα δείτε τα αποτελέσματα να διαγράφονται στο χαμόγελο του/της συντρόφου σας.

Ένα νέο lifestyle και όχι μία νέα δίαιτα

Η ζωή δεν μεταφράζεται στο να καταβροχθίζουμε αλόγιστες ποσότητες γευμάτων και να πίνουμε αμέτρητα λίτρα αλκοόλ. Το φαγητό εξάλλου δεν θα πρέπει να είναι ένα μέσο αμέριστης ικανοποίησης και ανταμοιβής και η υπερβολή του γίνεται δεκτή μόνο αν συνδέεται με σεξουαλικές δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν. Αν όμως τρώμε πολύ και αρχίσουμε να φουσκώνουμε, το στομάχι μας χρειάζεται περίπου 20 λεπτά να ενημερώσει τον εγκέφαλο για την κατάστασή του, με αποτέλεσμα να έχουμε ξεκινήσει την πράξη αλλά να αδυνατούμε να την ολοκληρώσουμε.

Θα σας βοηθήσει πολύ αν πριν το σεξ πιείτε ένα ποτήρι νερό και αν αποφύγετε τα βαριά και πολύ λιπαρά τρόφιμα που θα σας κάνουν νιώθετε βαρείς, αδέξιοι και κουρασμένοι.

Η ζάχαρη μπορεί να σας βάλει σε εγρήγορση αλλά είναι σχεδόν στιγμιαία, με αποτέλεσμα να σας «ρίξει» μετά από λίγο απότομα, σαν βαρίδι. Το αλκοόλ είναι καθαρά ηρεμιστικό, και είναι επιβεβαιωμένο πως επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική διέγερση, τη διατήρησή της και την εκσπερμάτιση. Αν καταναλώνετε υπερβολικό αλκοόλ, αυτό μπορεί ακόμα και να ρίξει κατακόρυφα τη σεξουαλική επιθυμία, αλλά και να μειώσει τα επίπεδα γονιμότητάς σας στο μισό. Τις ίδιες επιπτώσεις έχει και η καφεΐνη.

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν σε φαγητά που αυξάνουν τη λίμπιντο. Για όσους βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης μωρού, η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά μπορούν να εμποδίσουν τυχόν ελαττώματα στο σπέρμα και να προωθήσουν την κινητικότητά του. Ημερήσιες δόσεις ασβεστίου και βιταμίνης D μπορούν να αυξήσουν την ανδρική γονιμότητα, και επαρκή επίπεδα ψευδάργυρου μπορούν να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση την τεστοστερόνη και το σπέρμα.

Σε κάθε περίπτωση, η καλή υγεία συνδέεται άμεσα με την καλή ζωή και το καλό σεξ. Το σεξ, άλλωστε, είναι ζωή, και η ζωή είναι παράγωγο του σεξ, και το πόσο καλό ή κακό είναι εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Με αυτές τις μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τη στιγμή που θα σηκωθούμε από τον καναπέ, θα δούμε τη σεξουαλική μας δραστηριότητα να βελτιώνεται και, σαν αποτέλεσμα, την ίδια τη ζωή μας να γίνεται καλύτερη.

E. M.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v