Οδηγός επιβίωσης για τις καλοκαιρινές συναυλίες

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για έναν μουσικόφιλο από μια πετυχημένη καλοκαιρινή συναυλία. Αρκεί να ξέρεις τα βασικά.

Ένας συνοπτικός οδηγός επιβίωσης για να το απολαύσεις όπως πρέπει.

Τίμα το backpack σου

Και εξόπλισέ το με χαρτομάντιλα, φορητό φορτιστή για να μπορέσεις να κρατήσεις μπαταρία για βίντεο και φωτογραφίες, χρήματα και προς θεού όχι σημαντικά έγγραφα που αν χαθούν θα σε κάνουν να τρέχεις – δίπλωμα, ταυτότητα κτλ. Επίσης, μην το παρακάνεις με το κινητό, ε; Δεν πήγες για να βγάλεις μόνο φωτογραφίες, αλλά για να απολαύσεις το αγαπημένο σου γκρουπ.

Η σωστή ένδυση

Σορτσάκι και t-shirt είναι η συνταγή της επιτυχίας – και σέξι αν είσαι κοπέλα. Απόφυγε ζεστά και στενά ρούχα που θα σε κάνουν να νιώθεις περίεργα και πάρε ένα τζάκετ ή πουκάμισο για να το δέσεις στη μέση σου σε περίπτωση που φυσάει το αεράκι και είσαι κρυουλιάρης/α.

Τα κατάλληλα παπούτσια

Άσε για άλλη φορά τις πλατφόρμες και τα τακούνια, δεν πας στα μπουζούκια, και επίλεξε άνετα ή αθλητικά παπούτσια για να μην καταλήξεις στο τέλος της συναυλίας με κάλους.

Η σωστή υγιεινή

Μην γίνεις ο βρωμύλος της συναυλίας. Και αν θες να γίνεις, λυπήσου τους υπόλοιπους που θα κάτσουν δίπλα σου και θα ζέχνεις. Πριν πας στο λάιβ κάνε ένα μπάνιο για το καλό όλων μας και φόρα αποσμητικό. Η καθαριότητα στη συναυλία – εκτός από μισή αρχοντιά – αυξάνει τις πιθανότητες σου στο να φλερτάρεις με επιτυχία. Win/win κατάσταση δηλαδή.

Πού να παρκάρω;

Φλέγον ζήτημα για να μην βλαστημάς για μια ώρα μέχρι να ξεπαρκάρεις και να γυρίσεις σπίτι σου. Απόφυγε το παρκάρισμα κοντά στην είσοδο, σκέψου έξυπνα και πάρκαρε κοντά στον δρόμο της εξόδου, ή αλλού. Καλύτερα να περπατήσεις λίγο, να κάψεις και καμιά θερμίδα, παρά να φας στη μάπα το μποτιλιάρισμα στο τέλος. Για την Μαλακάσα και το Terra Vibe απόφυγε τον δρόμο που περνά από την είσοδο και πάρκαρε κάπου εδώ (χάρτης), ενώ για την πλατεία Νερού, επίλεξε κάποιο από τα στενάκια στην ακριβώς απέναντι πλευρά της παραλιακής για να είσαι κύριος στο φεύγα.

Τι θα πιούμε;

Αν πίνεις πολύ γενικά, αρχικά μην πάρεις αυτοκίνητο, και εν συνεχεία δοκίμασε να φέρεις το αλκοόλ σου στη συναυλία. Συνήθως απαγορεύεται, αλλά αν είσαι διακριτικός και το καβατζώσεις στην τσάντα σου κανείς δε θα σου πει τίποτα. Προς θεού μην πάρεις μπύρα μαζί γιατί θα έχει γίνει κ*** από τη ζέστη, εκτός και αν είσαι μερακλής: οπότε θα πάρεις και ψυγειάκι μαζί. Το έτερον κακό της μπύρας είναι η συχνή επίσκεψη στην τουαλέτα – το τελευταίο που θες να σου συμβεί όταν παίζει το αγαπημένο σου κομμάτι.

Των φρονίμων τα παιδιά

Πάνε νωρίς στο λάιβ αφ’ ενός για να πιάσουν θέση κοντά στη σκηνή, αφ’ ετέρου για να μην ταλαιπωρούν με σπρωξίδι όλα τα υπόλοιπα παιδιά που πήγαν νωρίς για να πιάσουν θέση, θέλοντας να φτάσουν μπροστά ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η συναυλία. Επίσης, φτάνοντας νωρίς στηρίζεις τα support groups και – πού ξέρεις;- μπορεί να ανακαλύψεις κάποιο που να σου αρέσει.

Βλέπεις τίποτα;


Για να δεις, πήγαινε από το άλλο πλάι της σκηνής και όχι από εκείνο που είναικοντά στην είσοδο. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει 20% λιγότερο κόσμο.


Έλα πού είσαι;


Σε ψάχνουν οι φίλοι σου που - κλασικά - καθυστέρησαν; Αντί να σηκώσεις το κινητό σου και να χοροπηδάς σαν να κατάπιες ελατήριο άνοιξε τον φακό του κινητού σου ή την οθόνη, "ξάπλωσέ" το στην παλάμη σου και τοποθέτησε πάνω του ένα μπουκαλάκι νερό (ή τσίπουρο). Σε βρίσκουν τσακ - μπαμ.


Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v