ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς θα μάθω ποδήλατο;

Δεν ξέρετε ποδήλατο; Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθετε. Απλές συμβουλές για τις πρώτες ορθοπεταλιές.

Πώς θα μάθω ποδήλατο;

Μη νιώθετε άσημα αν δεν εξοικειωθήκατε ποτέ με τον υπέροχο κόσμο του πεταλιού. Ποτέ δεν είναι αργά, και παρά τις όποιες δυσκολίες στο κομμάτι της ισορροπίας, τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Δείτε παρακάτω απλά βήματα για τα πρώτα σας πετάλια.

Μη φοβού

Βασικότερο όλων: μην πάρετε την εκμάθησή ποδηλάτου από φόβο. Δεν είναι πτώση στο κενό, δεν θα σπάσετε το χέρι σας, δε θα έρθει το τέλος του κόσμου αν πέσετε. Πάρτε το απόφαση ότι θα πέσετε στην αρχή. Αν δεν πέσετε, δεν θα μάθετε.

Βρείτε την κατάλληλη τοποθεσία

Κάποιο πάρκο ή άλσος, με «μαλακό» έδαφος είναι ιδανικό για να μην χτυπήσετε αν πέσετε. Που θα πέσετε. Αλλά αν δεν πέσετε, δε θα μάθετε. Ακόμα καλύτερα, ελάτε με κάποιον φίλο/η για να σας βοηθήσει στην αρχή.

Ρυθμίστε τη σέλα

Για τα πρώτα σας πετάλια, ρυθμίστε τη σέλα έτσι ώστε να ακουμπούν και τα δύο πέλματα στο έδαφος, με τα πόδια τεντωμένα. Όσο εξοικειώνεστε με το ποδήλατο μπορείτε να σηκώσετε λίγο τη σέλα.

Στάσου! Μύγδαλα!

Δοκιμάστε για μερικά δευτερόλεπτα να ισορροπήσετε χωρίς να ακουμπάτε τα πόδια σας κάτω, επιτόπου. Αν έχετε… παρτενέρ, ζητήστε του να σας κρατήσει το πίσω μέρος της σέλας και τότε πατήστε στα πεντάλ μένοντας ακίνητοι. Πειραματιστείτε και εξοικειωθείτε με την ισορροπία γέρνοντας μία προς τα δεξιά και μία προς τα αριστερά και στρίβοντας επιτόπου το τιμόνι.

Οι πρώτες πεταλιές

Και εδώ ένας παρτενέρ θα βοηθήσει, κρατώντας σας από τη μέση ενώ εσείς «ρολάρετε» σε μικρή ταχύτητα. Η θέση του θα είναι πλάγια από εσάς, και θα χρειαστεί να ψιλοτρέξει μαζί σας. Δοκιμάστε πετάλι σε ευθεία και στροφές. Αν νιώσετε ότι το «χάνετε», πατήστε το φρένο και ακουμπήστε τα πόδια σας κάτω. Θυμηθείτε να κοιτάτε καθαρά εκεί που θέλετε να πάει το ποδήλατο, τουλάχιστον για αρχή, και όχι δεξιά και αριστερά.

Οι δεύτερες πεταλιές

Μετά από ένα δεκάλεπτο εξάσκησης, το μυαλό σας θα έχει συνηθίσει στην ιδέα της ισορροπίας και του «κουμάντου» και μπορείτε να ρολάρετε χωρίς βοήθεια. Παρ’ όλα αυτά καλό θα ήταν ο… βοηθός να είναι σε απόσταση ασφαλείας σε περίπτωση που φύγετε. Κάντε μερικές πεταλιές και σταματήστε με τα πόδια. Κάντε μερικές ακόμα και σταματήστε με τα φρένα. Επαναλάβετε για μεγαλύτερη απόσταση, χωρίς βοηθό αυτή τη φορά.

Φύγαμε!

Όταν καταφέρετε να ρολάρετε μόνοι, χωρίς βοήθεια για κάποια μέτρα, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε «πάρει τον αέρα».

Για να οπτικοποιήσετε την όλη διαδικασία, δείτε παρακάτω ένα βίντεο για τα πρώτα σας πετάλια:Καλές ορθοπεταλιες!

SPONSORED LINKS

"Καμιά εξαιρετική δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς συγκέντρωση και αυτοθυσία και μόχθο και αμφιβολία."

Μαξ Μπίρμπομ

  • 1812 - Ο Ναπολέων και οι Γάλλοι εισβάλλουν στην Ρωσική Αυτοκρατορία.
    1821 - Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
    1894 - Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
    1913 - Η Ελλάδα και η Σερβία διαλύουν τη συμμαχία τους με τη Βουλγαρία, λόγω αμφισβήτησης των συνόρων στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
    1947 - Ένας Αμερικανός πιλότος αναφέρει ότι, είδε άγνωστα αντικείμενα να πετούν στον ουρανό, κοντά στο βουνό Ρέινιερ κοντά στην Ουάσιγκτον, τα οποία περιγράφει ως "ιπτάμενους δίσκους".

© 2002-2018 MEDIA2DAY