Πώς να κόψετε σωστά κάθε είδους κρέας

Συμβουλές για να κόψετε μόνοι σας το κρέας σε φιλέτα ή μπριζόλες, να προετοιμάσετε το κοτόπουλο και να φιλετάρετε το ψάρι, προτού τα μαγειρέψετε.
Πώς να κόψετε σωστά κάθε είδους κρέας
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε πώς χωρίζεται κάθε κομμάτι ενός κοτόπουλου:


Και στο παρακάτω video αναλυτικά τη διαδικασία:


Ιδού πώς θα «τριμάρετε» το κρέας για να αφαιρέσετε την μεμβράνη του (την «ασημένια επιδερμίδα» που δεν θα μαλακώσει όσο κι αν τη μαγειρέψετε) :


Να πώς θα βρείτε τη φορά των ινών του βοδινού για να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια:


Στο παρακάτω infographic βλέπετε το πάχος και το ψήσιμο για να έχετε ένα φιλέτο σε όποια διαβάθμιση θέλετε, από ωμό ως καλοψημένο:


Αν δεν είστε… ευαίσθητοι στο θέαμα της κοπής κρέατος, δείτε από την αρχή τον τρόμο του τεμαχισμού του βοδινού και μάθετε τα τμήματα του σώματος, από τα ribs… ως τα κότσια:


Εδώ το ίδιο για το χοιρινό κρέας:


Και εδώ για το αρνίσιο:


Εδώ θα δείτε πώς να κόψετε βοδινές μπριζόλες:


Εδώ θα δείτε πώς να ξεχωρίζετε το κάθε κομμάτι κρέατος:


Ιδού η σωστή κοπή για το Rib Eye:


Extra bonus: Δείτε πώς φιλετάρουμε ένα ψάρι:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v