9 τρόποι για να δείχνετε νεότεροι

Θέλετε να δείξετε νεότεροι από ό,τι είστε; Δείτε πώς θα τα καταφέρετε μέσα από εννιά εφικτές και απλές αλλαγές.
9 τρόποι για να δείχνετε νεότεροι
Κοιμηθείτε καλά

Επτά με οκτώ ώρες ύπνου την ημέρα μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδας σας και να σας κάνουν να φαίνεστε πιο νέοι από ποτέ. Μην τον υποτιμάτε λοιπόν, μπορεί να σας ανανεώσει – κυριολεκτικά.

Υγιή δόντια

Ένα λευκό και υγιές χαμόγελο δίνει… χρόνια. Πέρα από την στοματική σας υγιεινή, φροντίστε να αποφεύγετε τροφές που «λεκιάζουν» τα δόντια όπως το κόκκινο κρασί, ο καφές και τα αναψυκτικά τύπου κόλα.

Υγιές σώμα

Η άσκηση βελτιώνει την υγιή κυκλοφορία του αίματος, κάτι που επιτρέπει στο δέρμα να φαίνεται στα καλύτερά του.

Προσέξτε την πρόσληψη αλατιού

Οι αλμυρές τροφές μπορούν να οδηγήσουν σε κατακράτηση νερού και σε πρησμένη όψη –ιδιαίτερα στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Τρώτε τροφές υψηλές σε πρωτεΐνες

Αν θέλετε τα μαλλιά σας να φαίνονται υγιή πρέπει να αρχίσετε από τα βασικά, ήτοι σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης για τη διατήρηση της φυσιολογικής παραγωγής μαλλιών.

Και συγκεκριμένες βιταμίνες

Η ικανότητα του δέρματος να προστατεύεται από την υπεριώδη ακτινοβολία που το «γερνά», στηρίζεται σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά. Είναι σημαντικό λοιπόν να λαμβάνετε από τη διατροφή σας βιταμίνες Α, C και D που παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Προσοχή στο στρες

Το στρες δεν σας κάνει μόνο να αισθάνεστε άσχημα εσωτερικά, αλλά φαίνεται και στην εξωτερική εμφάνιση, ενεργοποιώντας φλεγμονώδεις διαδικασίες στο δέρμα που μπορούν να επιδεινώσουν παθήσεις όπως η ψωρίαση, η ακμή και το έκζεμα.

Κάντε σεξ

Κανόνας. Περισσότερο σεξ, περισσότερη υγεία, περισσότερο νέοι. Κάποιες μάλιστα έρευνες λένε πώς το σεξ τρεις φορές την εβδομάδα «κόβει» μέχρι και δέκα χρόνια από την εμφάνιση.

Κόψτε το κάπνισμα

Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - ενεργητικό ή παθητικό- αφού το κάπνισμα καταστρέφει… σημαντικά την ομορφιά, γερνώντας πρόωρα το δέρμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v