Να πώς θα βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας

Ποια είναι η… συνταγή για έναν ποιοτικό ύπνο; Νέα έρευνα προτείνει να ανοίξουμε παράθυρα. Δείτε γιατί.
Να πώς θα βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας
Ξέρουμε ότι το άγχος επηρεάζει τον ύπνο. Ξέρουμε και για τις οθόνες που θα πρέπει να αποφεύγουμε τουλάχιστον μια ώρα πριν ξαπλώσουμε.

Αυτό που δεν ξέραμε όμως, είναι ότι για να κοιμηθούμε καλά θα πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα στον χώρο που κοιμόμαστε πριν ξαπλώσουμε.

Σύμφωνα με νέα έρευνα ο καλός αερισμός του υπνοδωματίου μειώνει τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα και άρα βελτιώνει την ποιότητας του βραδινού ύπνου.  

Για την μελέτη, οι ερευνητές παρακολούθησαν τον ύπνο 17 υγιών μαθητών. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κοιμηθούν είτε με ανοιχτά παράθυρα είτε με κλειστά και η θερμοκρασία του χώρου ήταν πάντοτε υπό παρακολούθηση. Επίσης, τοποθετήθηκε αισθητήρας κίνησης στο μαξιλάρι του κάθε συμμετέχοντα.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στα υπνοδωμάτια, σε διάστημα πέντε ημερών, και τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Indoor Air.  

Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο ότι τα χαμηλότερα επίπεδα CO2 συνδέονται με πιο βαθύ και αποδοτικό ύπνο και με μικρότερο αριθμό αφυπνίσεων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v